pátek 30. září 2016

My September 2016

Pěkný poslední zářijový den :)

Po delší odmlce se ozývám s lepší náladou. Dneska to bude krátké shrnutí měsíce září.


Ještě před týdnem jsem si říkala, co budu do shrnutí psát, protože se nic zajímavého nestalo. Začala škola a s ní i ten známý školní stereotyp. Přes týden škola a o víkendu se snažím věnovat blogu. I když celé září bylo takové divné, protože se mi do některých článků nechtělo a necítila jsem se vůbec dobře.

Začátek září byl hektický a pro mě celkem těžký. Nějak jsem se nemohla dostat do těch známých školních kolejí a zvyknout si na to, že se zase musím učit a dělat úkoly. Přidaly se mi tři nové předměty. Jeden z nich je latina, ze které jsem byla ze začátku nadšená, protože máme strašně super profesora. Každopádně samotná latina je strašně těžká. Nevím, jestli to bylo dobré rozhodnutí. Už se to změnit nedá. Nezbývá mi nic jiného než zatnout zuby a pořádně se učit. Jsem ráda, že je září u konce. Za ten měsíc jsem se jakžtakž vzpamatovala a už nejsem tak mimo, jako na začátku.



Opět se musím zmínit o mojí oblíbené kavárně. V září jsem tam byla celkem často. Zjistila jsem, že to místo fakt miluju. Cítím se tam strašně dobře. Pohrávám si s myšlenkou, že bych té kavárně věnovala samostatný článek, kde bych vám ji představila a ukázala, jak to tam vypadá. To je zatím jen takový nápad. Třeba to do budoucna zrealizuju.
Naposled jsem tam byla s roomie, protože jsme se loučily s druhou roomie, která odcházela na jinou kolej. Na jednu stranu je to fajn, protože jsme na pokoji jen dvě. Na druhou stranu je to blbé, protože k nám může přijít někdo nový.




Minulý týden nebyl ten nejúžasnější. Jedna věc se podělala, byla jsem nachlazená a ještě mi drásal nervy Rossmann, ve kterém jsem nemohla sehnat jednu věc. Zní to jako maličkost, ale v tu chvíli mě to fakt naštvalo. Byla to ta poslední kapka a pohár přetekl.

Na rozdíl od minulého týdne, tento byl fajn. Moc jsem se těšila na jednodenní volno. S roomie jsme si naplánovaly cestu do ostravského Shopping Parku. Ještě předtím mě čekala jízda v autoškole, moje premiéra. Neměla jsem v plánu si něco kupovat, protože vždy když si něco naplánuju, nevyjde to. Takže jsem to nechala náhodě. Nakonec jsem si pár věcí odnesla. Udělalo mi to velkou radost! Akorát mi neudělala radost utracená částka :D

Poslední věc, o kterou bych se chtěla podělit, je autoškola. Dlouho jsem přemýšlela, jestli si to nechat pro sebe nebo to napsat na blog. Nakonec jsem se rozhodla, že to do článku zahrnu, alespoň tentokrát. V půlce srpna jsem se konečně donutila k tomu, abych přihlášku do autoškoly vyplnila a šla na první přednášku. Jsem celkem posera, takže jsem musela sbírat hodně odvahy, abych se k tomu odhodlala. Ovšem to nebylo tak těžké, jako domluvení první jízdy. To bylo seznámení s vozidlem a mně asi týden trvalo, než jsem si to odklikla. Měla jsem kolem sebe pár lidí, kteří mě podporovali a dodali mi odvahu, za což jim moc děkuji! Nakonec to seznámení s vozidlem bylo fajn. Byla jsem z toho nadšená, takže jsem si hned odklikla další jízdu. Ha... Nebála jsem se a celkem jsem se těšila. Očekávaná jízda byla ve středu. Nebylo to takové, jak jsem si to představovala. Spíš... No bylo to hrozné. Já jsem byla hrozná. Za volantem jsem byla poprvé v životě. Vůbec jsem nevěděla, co a jak se dělá. Radši to nebudu rozepisovat do detailů. Snažím se na to moc nemyslet, protože kdybych si měla ještě dělat hlavu z toho, že jsem trapka za volantem, asi bych to nezvládla a brečela na každém kroku. Hlavu vzhůru!
Další jízdu mám příští pátek, snad to bude lepší.


Tak takové bylo moje září... Hektické, stresující, ale v některých okamžicích fajn. Miluju mou oblíbenou kavárnu.
Konečně jsem začala s autoškolou. Minulý rok jsem si myslela, že to bude procházka růžovým sadem. A když na to přišlo, nebylo to zase tak lehké. Chce to jen zatnout zuby a bojovat. Možná, že se to poddá a já nakonec budu řízení milovat.
V neposlední řadě začal podzim ♥ Moje oblíbené roční období. Už jsem si nakoupila pár podzimních věciček, které vám ukážu v průběhu října v nějakém podzimním článku.



Úplně na konec bych vám chtěla ukázat, jak to vypadalo na letošním festivalu Fingers Up 2016. Po festivalu jsem psala článek, kde jsem vás zahltila fotkami a teď je tady i video vytvořené lidmi z Fingers Up. Mně se moc líbí! Alespoň na pár minut můžu zavzpomínat, jak to bylo úžasné. Udělalo mi radost, když jsem se ve videu viděla zrovna v ZOOTím zakoutí :D
Určitě mrkněte!



Jaké bylo vaše září? Jaké jsou vaše zážitky z autoškoly? Nějaké rady, jak zachovat chladnou hlavu? :)

21 komentářů:

  1. Taky jsem si našla oblíbenou kavárničku a taky jsem z ní nadšená ♥. Autoškolu neplánuju (naštěstí pro všechny řidiče a chodce), protože nějak nepociťuju potřebu mít auto.
    Nicméně kamarádky právě autoškolu dělají a jejich pocity jsou.. Smíšené. Jedna má dokonce JEN 5 jízd! Nemyslitelný...
    gingerjannie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super! Takové kavárničky jsou strašně fajn. Jen 5 jízd? To je divné...

      Vymazat
    2. Já vím, ale je to tak, musela si je ještě přikupovat.
      http://gingerjannie.blogspot.cz

      Vymazat
  2. S tou auto školou to bude určitě lepší! Také jsme hned neuměli v první třídě všechna písmenka najednou :))

    OdpovědětVymazat
  3. Neboj autoškolu zmákneš a na Vánoce budeš jezdit :)
    Můj blog: Beauty by K. + právě probíhá soutěž!

    OdpovědětVymazat
  4. S nástupem na lékařskou fakultu mi taky přibyla latina a pro mě, když se podívám na ty ostatní předměty, patří mezi ty nejsnazší (no, povíme si na konci semestru :D). Každopádně, nikdy jsme se nic nenaučily bez víry a trpělivosti, nad vším jsme museli dřít :) Školní stereotyp jsem zažívala taky a není to nic příjemného. Ale když si člověk každý den najde něco, co mu z něj pomůže vybočit, hned se o 100% lépe dýchá :) Například ty kavárničky nebo si jen tak udělat radost :) Mimochodem, ta černobílá fotka je fakt pecka!Jsi krásná :)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, ale i tak je náročná. Tolik koncovek, co se musím naučit a ještě se mi to plete se španělštinou :D Milá, Veru, děkuji moc za tvůj komentář! :)

      Vymazat
  5. Latinu jsem měla na gymplu dva roky. Učila nás strašně fajn profesorka, taková starší a hodná. Ale i tak byla latina fakt těžká a musím se přiznat, že i já, poctivka, jsem ten druhý rok měla vždycky ve slovníku taháky a nakonec i tahák na to, kde mám jaký tahák :D Je to ale hrozně zajímavý a hezký jazyk :) Teď po letech jsem už samozřejmě vše zapomněla :D Z autoškoly si nic nedělej, já byla strašně neschopná poměrně často. Hned první jízdu jsem dostala sprda, že jsem si doma nic nenastudovala a neuměla jsem ani teoreticky nastartovat. A moje instruktorka byla strašně zlá, několikrát jsem pak doma brečela. Zkoušky jsem pak udělala na první pokus, ale neřídím. Prostě z toho mám hrozný stres a i táta mě už několikrát rozbrečel. Ale fakt záleží na tom, kdo vedle tebe sedí, podle toho je i autoškola v pohodě. Měla jsem nedávno jinde kondiční jízdy a najednou mi to i šlo :D Ale obávám se, že ani tak nezačnu nikdy normálně jezdit, pokud vyloženě nebudu muset. Takže pokud můžu poradit, najdi si pak nějakou milou osobu, která s tebou ze začátku bude jezdit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První test z latiny mám příští týden, tak jsem zvědavá, jak ho zvládnu, a jestli bude potřeba tahák :D To je škoda, že jsi to zapomněla, ale u mě to bude asi stejné, protože latinu asi nikdy nevyužiju :D
      Ty jo, tak to by mě asi taky položilo. Já měla učitele, který měl trpělivost a nic neříkal na to, když jsem mu řekla, že ani neumím ovládat řadící páku nebo nevím, jak nastartovat :D Snad to příště bude lepší.

      Vymazat
  6. Mě škola začne teprve teď v pondělí, po 4 měsících prázdnin to bude nářez.. :/ Přeji ti, ať ty úkoly a všechno přežiješ! Já měla na gymplu rok latinu a musím říct, že to byla největší pruda :D Vůbec mě to nebavilo, přišlo mi to těžký a absolutně k ničemu, protože já tohle nikdy nevyužiju... :) Autoškoly se neboj, bude se to každou jízdou zlepšovat! :) Držím palce!

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to bude trochu nezvyk po tak dlouhých prázdninách, co? :D Ale to zvládneš! Já latinu asi taky nikdy nevyužiji. No alespoň si rozšířím obzory.
      Snad to bude s tou autoškolou, jak říkáš. Děkuji moc, Niky :)

      Vymazat
  7. September bol u mňa tiež celkom taký šialený. Škola začala, úlohy no hrôza. Pekné fotečky :).

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  8. Zhrnutia milujem :) Pekne píšeš a máš to tu aj pekné takže sa pridávam k sledovaniu, pretože hľadám teraz nové blogy na čítanie :)

    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  9. september bol u mna super, pretoze konecne robím to co ma bavi a idem si za svojim snom :) , co sa tyka vodicaku chystam sa este tohto roku zahlasit len mam strach ale vraj sa ma zdrazit tak nebudem za vodicak solit 700 eur :D heh
    inak pekné fotky a super fotečky a videjko ;) :)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé! Je super, že děláš něco, co tě naplňuje.

      Vymazat
  10. Super, že se cítíš líp! Já teda žádný rady, jak přežít autoškolu, nemám, můžu ti teda jenom držet palce ;) Ani nevíš, jak se mi po Alternativě stýská! Ta kavárna je prostě dokonalá... teď nám otevřeli ve městě novou, která je taky skvělá, ale Alternativa to není, i když je to nejlepší kavárna ve městě :) Jo a koukala jsem na to video z Fingers Up, a samozřejmě jsem tě tam poznala! A nebyla tam náhodou vaše fotka s Klaudií?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Teri ♥ To je super, že máte ve městě kavárnu, do které můžeš chodit relaxovat, ne? :) Musíš zase někdy přijet, abych tě do Alternativy mohla vzít :)
      To je super :D Jojo, ta naše fotka tam je :)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks