čtvrtek 2. dubna 2015

Saloos | Hydrofilní odličovací olej Lemon Tea Tree

Krásný den. :)

Tak konečně nám začal duben. Bohužel, je to měsíc plný zvratů týkajících se hlavně počasí. Ani se mi nechtělo věřit tomu, co se dělo včera venku. Chvilku svítilo sluníčko, pršelo, padaly kroupy a pak dokonce začalo i sněžit. Pravé aprílové počasí. Co říkáte vy na aprílové počasí?



Počasí nechám být a pustím se do dnešního článku. První článek v tomto měsíci bude na téma odličování. Abych to přiblížila, tak se bude jednat o recenzi na odličovací olej Lemon Tea Tree od Saloos. Jeho cena se pohybuje od osmdesáti korun nahoru, přičemž v DM stojí kolem stovky. Kromě v DM můžete tenhle olej koupit i v Rossmannu.
Ještě než začnu mluvit o oleji, tak vám chci ve zkratce představit firmu Saloos. Česká značka Saloos je na trhu už od roku 1993. Za tu dobu se vypracovala na největšího českého výrobce certifikované přírodní biokosmetiky. Jejich výrobky obsahují nejvyšší podíl čistých přírodních látek. Kosmetika nevyvolává alergické reakce a je vhodná pro všechny typy pleti. Jak to u nich funguje, můžete vidět tady.




Ty časy, kdy jsem si pleť vůbec neodličovala anebo používala levné odličováky od Astridu jsou už dávno pryč. S Astridem mám celkem špatné zkušenosti. Za ty roky se můj názor na odličovací výrobky hodně změnil a považuji je za věc, bez které se nedá existovat. Kvalitní odličovač je základ. Je na prd, když máte nekvalitní odličovák, který vaší pleti dělá akorát neplechu.
Odličovací olej jsem zvolila, protože jsem chtěla zkusit něco nového. Celkem dlouho jsem používala micelárky a teď jsem si řekla, že nastal čas na změnu. Micelárka mi došla, a proto byl důvod vyzkoušet tento olej. Vybrala jsem si Lemon Tea Tree hlavně kvůli tomu, že je určený pro mladou pleť, ale na výběr je z mnoha druhů. Vybrat si jen jeden bylo opravdu těžké. Všechny druhy olejů najdete ZDE.





Popis výrobce

Odličovací olej pleť důkladně čistí a tonizuje. Olej je vhodný pro mastnou, mladou, problematickou pleť. Šetrně odstraňuje make-up a je vhodný i pro voděodolná líčidla. Olej neobsahuje ropné produkty, syntetické parfemace, konzervanty ani barviva. Jeho základem jsou nejkvalitnější rostlinné bio oleje lisované za studena.


Použití

Možná se někomu bude zdát tenhle odstavec zbytečný, ale jeho aplikace je důležitá. Aplikace je jiná než u jiných odličováků. Na navlhčený tampónek nanesete několik kapek oleje, čímž vytvoříte emulzi a pleť skvěle vyčistíte. Navlhčený tampon je opravdu potřeba, protože potom pleť není tak mastná a nespotřebujete hodně oleje.





Můj názor

Začnu obalem, který se mi hodně líbí. To byla první věc, která mě na tomto výrobku zaujala. Olej je v matné skleničce, což se mi moc líbí, ale má to určitě i svá negativa. Někdy se mi stane, že mi omylem něco spadne na zem, a kdyby zrovna tohle balení spadlo na zem, tak nevím. Sklenička vypadá, že je celkem bytelná, ale i tak si budu radši dávat pozor. Určitě si dávejte pozor i vy.
Dávkování a víčko je plastové. Při dávkování se vždy snažím být opatrná, abych nevylila na tampónek příliš oleje, zatím se mi to daří.



Další věc, kterou na tomto odličovacím oleji miluji, je jeho svěží vůně. Naschvál jsem si vzala zrovna Lemon Tea Tree, protože jsem tušila, že bude vonět krásně. Z vůně cítím citrusy, svěžest, čistotu. Je to příjemná, jemná vůně.
Samotné odličování jde jedna báseň. Na navlhčený tampon nanesete olej, přiložíte na oči a za deset sekund máte řasenku pryč. Odličuje opravdu dobře, jak řasenku, tak i make-up. Voděodolnou řasenku jsem nezkoušela odlíčit, protože ji nepoužívám, ale myslím, že to pro olej bude hračka. Jsem ráda, že v očích neštípe a pleť nevysušuje. Akorát se mi někdy stane, že po odlíčení mám před očima mlhu, je to nepříjemné a trochu mi to vadí, ale tohle se nestává pokaždé.
Můj celkový pocit z oleje je hodně dobrý. Jsem s ním nadmíru spokojená, především díky krásné vůni a skvělému odlíčení.
Pokud vám dochází váš odličovák a přemýšlíte o změně, tak vám doporučuji tento odličovací olej.



Shrnutí
+ příjemná vůně
+ čistě rostlinné složení
+ rychlé odlíčení 
- skleněné balení


Čím se momentálně odličujete Vy?

15 komentářů:

  1. Já se zrovna odličuji taky olejem od Saloos a mám verzi Argan Revital. Odlíčí krásně, neštípe v očích, tím že je olejový, tak nevysušuje oční okolí - co víc si přát :) já jsem spokojená moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, tvůj názor na tento olej jsem četla. Jsem spokojená jako ty :)

      Vymazat
  2. Všude o těchto olejích čtu a lákají mě čím dál víc. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to stejně jako ty a pak jsem prostě neodolala :)

      Vymazat
  3. Já olej na odličování ještě nikdy neměla, zatím jsem zastáncem jen těch odličovacích mlék. :)

    OdpovědětVymazat
  4. ja teraz používam na oči od ziaji a na celú tvár čistiacu pleťovú vodu :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu značku jsem zatím nezkoušela, ale už hodně jsem o ní slyšela.

      Vymazat
  5. Oleje jsou super, měla jsem růžové dřevo a argan revital, nyní se chystám na levanduli :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle olej vypadá vskutku dobře, možná se po něm podívám, hodil by se. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se po něm koukni, já jsem s ním moc spokojená :)

      Vymazat
  7. Já mám doma od Saloos Bio Argan Revital - ale já ho teda nepoužívám na odličování, ale na zjemnění pleti, jelikož se mi teď dost obličej vysušoval. Musím teda říct, že zabírá na jedničku :) Jsem nesmírně spokojená.

    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks