neděle 29. ledna 2017

Leden 2017 | Kosmetické oblíbenosti

Krásný nedělní den :)

Blíží se konec prvního letošní měsíce, tudíž je čas shrnout, jakou kosmetiku jsem si v lednu oblíbila. Co se týče osobního života, leden byl na prd, alespoň v kosmetice to ušlo :)


Lednové mrazy moje tělo naprosto devastují. Suché vlasy, suché ruce, vysušený obličej a popraskané rty. Rty mám dost citlivé. Stačí jeden den nepoužít balzám a na druhý den je mám suché a popraskané. Abych této nepříjemnosti předešla, používám každý večer před spaním vazelínu, která mi hodně pomáhá. V zimě ji dokážu ocenit úplně nejvíc, protože její pečující schopnosti jsou na jedničku. Verze Cocoa Butter hezky voní a na rtech je balzám moc příjemný. Samotné balení má 20 g, což mi na začátku přišlo hodně. Myslela jsem si, že nikdy nebudu schopná dostat se na dno produktu, ale při pravidelném používání jsem se dostala na dno a to vazelínu nemám ani rok. Asi důkaz toho, že je to opravdu skvělý pomocník.



Pleť se snažím hydratovat obličejovým olejem Lemon Tea Tree od české značky Saloos. Obecně mám tuhle značku moc ráda. Jejich produkty jsou čistě přírodní a v 99 % splňují to, co o nich Saloos napíše. Řada Lemon Tea Tree je jedna z mých oblíbených. Je určená na mastnou, mladou a problematickou pleť. Nezaznamenala jsem, že by olejíček vyléčil mé akné, ale ani ho nezhoršuje. Ovšem na hydrataci a vyživení pleti je skvělý. Do pleti se vstřebává rychle a voní krásně svěže po citrusech. Málem bych zapomněla zmínit praktický aplikátor v podobě kapátka, který jsem si také zamilovala. Je to praktické, protože usnadňuje dávkování, a hygienické.



Suché šampony Batiste mám nejraději. Řekla bych, že je to až moje závislost, protože vždy udělají vlasy tak hezké, že je mám chuť používat pořád. Akorát je velká nevýhoda v tom, že jejich obsah při pravidelném používání rychle ubývá.
S verzí Cherry jsem byla spokojená, akorát mi vadila bílá barva šamponu. Rozhodla jsem se, že vyzkouším verzi pro brunety. Verze pro brunety má stejné schopnosti jako ta normální. Vlasy zbaví mastnoty a po chvilce vypadají opět krásně fresh. Bohužel se mi opět Batiste netrefil do chuti. Tím, že je to verze pro brunety, šampon má tmavou barvu. Na jednu stranu je to fajn, protože ve vlasech nezůstane bílý povlak, ale na druhou stranu je to otravné, protože hnědá barva zabarvuje ruce a nehty. Při promasírování mám špinavé prsty a při pročesání je špinavý i hřeben.
I přes to Batiste miluju. Líbí se mi, jak jejich suché šampony dokážou vlasy zbavit mastnoty během minuty. Příště si koupím normální verzi a uvidím, jestli se ještě někdy vrátím k verzi pro brunetky. Bílý povlak je pro mě snesitelnější než ten hnědý.



Můj nejoblíbenější parfém je Body od Burberry. Této vůni se žádná jiná nevyrovná. Vyzkoušela jsem od Burberry toaletku Brit Rhythm. Myslela jsem si, že nemůže být hezčí vůně. Pak jsem vyzkoušela Body a zjistila jsem, že jsem se spletla. Na Brit Rhythm jsem teď zanevřela a používám jen Body, protože se té vůně nemůžu nabažit. Je to těžká a sladká vůně vhodná na zimní období. I přes to, že je těžší, nebolí z ní hlava. Flakón je kouzelný, sice trochu nepraktický, vůně je úžasná a výdrž celodenní. Na oblečení vůně vydrží i několik dní.



Zajímalo by mě, jestli máte zkušenost se suchým šamponem Batiste pro brunety? Také vám vadí hnědá barva, která zašpiní ruce? 
Jaká je podle vás nejlepší verze Batiste? Abych věděla, jakou verzi si příště koupit :)

14 komentářů:

  1. Zajímavé produkty :)
    Co se týče Batiste taky mi vadí jak špiní ruce a potom i kartáč. Tak jsem si začala kupovat ty ostatní, které sice dělají bílý povlak na vlasech ale jde to hned vyčesat a člověk od toho není jako prase :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. Batiste neznám, ale ten parfém Body vypadá fakt parádně. Musím ho někde očuchat.

    OdpovědětVymazat
  3. Burberry Body je moje láska, tak velká, že jsem mu věnovala celý článek :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna dnes jsem na Instagramu ukazovala suchý šampon Syoss, který mi přijde funkcí stejný jako Batiste :D Ty jsem už zkoušela tři, ale hnědý ještě ne. A zas tolik mě neláká, když můžu použít světlý a ten pak vyčesat. Saloos oleje jsou klasika a konkrétně tento mám taky moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  5. S těmi rty chápu a soucítím, musím mít neustále balzám u sebe, jinak jsou rty popraskané. Batiste klasika, také jsem ho měla, i když jinou "řadu" :D Já mám zase na světlé vlasy od Balea a spokojenost veliká, sucháče zachrání vždy :D

    OdpovědětVymazat
  6. Taky bych si teď svoji péči o pleť nedokázala představit bez oleje na pleť! Zrovna tenhle od Saloosu jsem měla a byla jsem s ním moc spokojená. Batiste mám taky strašně ráda, ale já jsem vždycky měla jen ty klasický. Vím, že kamarádky s tmavými vlasy říkaly, že je to taky otravovalo - když měly pro brunety, hřeben a prsty měly hnědý, ale při používání klasickýho to zase bylo na vlasech vidět. Ještě že jsem blondýna a takový problémy nemám :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tu vazelínu mám v modré variantě pro barvení vlasů. Vždycky s ní pomažu uši a čelo - to kdyby mi náhodou ujela ruka, ať nechodím týden pomalovaná jak indián :-D
    Na rty mám ale radši balzámky s bambuckým máslem nebo včelím voskem :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  8. Burberry je moje stálice už několik let a tuším že ještě dlouho bude, takže chápu stejně jako Batiste ! :)


    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  9. Saloos mám velice ráda a tento produkt fakt jsem si velice oblíbila :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  10. Batiste je moja záchrana najmä teraz v zime, keď mám už na druhý deň od čapice mastné vlasy a nestíham si ich umývať. Doma mám tri, ale tento hnedý som ešte neskúšala :) Skvelé výrobky!
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. zaujímavé tie suché šampóny, asi časom vskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  12. Přesně tenhle parfém od Burberry je hodně povedený. Patří mezi mé top.

    OdpovědětVymazat
  13. Jee ten oleji ke na pleť vypadá skvěle :) Hrozně se mi ted zhoršila pleť, ale mam ji i hrozně presusenou, takže asi vyzkouším :))

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  14. Tuto verziu oleja Saloos mam tiez rada. Osvedcila sa mi aj verzia cajovnik-manuka.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks