středa 31. srpna 2016

My August 2016

Pěkný den :)

Snažím se dobalit poslední maličkosti, protože odpoledne odjíždím na intr. Modlím se, abych na něco nezapomněla. Momentálně toho mám plné zuby, protože balení nesnáším. Proto jsem se rozhodla, že napíšu poslední článek za tento měsíc - shrnutí měsíce srpna. Neskutečné, jak prázdniny rychle utekly. Vůbec nejsem připravená na nový školní rok. Věřím tomu, že nejsem jediná. Jediná pozitivní věc pro mě je, že bude brzo podzim, na který se moc těším.


Vůbec nevím, jak bych začala. Ono toho moc není na vyprávění, protože jsem celý srpen chodila na brigádu, až minulý týden jsem měla volný. Ten jsem si teda pořádně užila, ale o tom až za chvilku. Jsem na sebe pyšná, protože jsem zvládla chodit celých sedm týdnů na brigádu. Nebylo to tak jednoduché, jak jsem si myslela, ale zvládla jsem to a to je hlavní. Za vydělané peníze si chci splnit jeden z mých snů. Zatím nebudu prozrazovat, o co jde, kdyby to náhodou nevyšlo.
Skoro každé odpoledne po práci jsem si zpříjemnila zdravou výživou nebo pekárnou, haha. Pekárna byla za trest! Jednou jsem narazila na super lavičku, která mě zaujala svým citátem. Chodila jsem kolem ní skoro každý den, ale toho citátu jsem si všimla teprve nedávno.



Weleda spustila velkou soutěž #MujDuvod, podrobnosti o této soutěži si můžete přečíst zde. Já jsem ráda, že s touto kampaní pokračují. Velká soutěž poběží ještě celé září a celý říjen. Šance na výhru je opravdu vysoká, protože každý týden vybere porota pět výherců. Ve hře jsou super ceny, mimo jiné je tam i tričko z BIO bavlny, které jsem od Weledy dostala. To tričko je neskutečně pohodlné.





23. srpna přijela za mnou do Ostravy blogerka Terka, kterou znáte z blogu Document This Moment. Na tento den jsem se moc těšila, plánovaly jsme to celkem dlouho. Hlavně jsme to musely nechat až na konec srpna kvůli mojí brigádě. Slíbila jsem jí, že jí ukážu Ostravu a vezmu ji do Sladkého království na cupcake a do mojí oblíbené kavárny. Celý den byl super. Jsem strašně ráda, že jsem Terku znovu viděla a že jsme si popovídaly, nejen o kosmetice. Nejdřív jsme šly do Sladkého království, pak jsme byly asi dvě hodiny v kavárně. Zkusila jsem espresso tonic a celkem mě to zklamalo. Vůbec mi to nechutnalo a znovu bych si to už nedala. Potom oběd v Bageterii a nakonec jsme si prošly centrum. Vtipné bylo, že nám kvůli mému záchvatu smíchu ujela tramvaj, takže jsme čekaly na další. Kvůli mě jsme pak musely jet malou a přeplněnou tramvají. Byla to velmi zajímavá cesta, ale zvládly jsme to. Děkuju za super den! ♥





Od Terky jsem dostala dvě balení ledových čajů a k tomu sklenici od Ahmad Tea. Tento dárek mi udělal neskutečnou radost, protože já Ahmad čaje miluju a tuhle novinku jsem chtěla vyzkoušet. Úplně mě dojalo, že si na mě vzpomněla a přivezla mi takové velké balení. Děkuju moc! Zatím jsem zkoušela citrónový a ten mi strašně chutná. K té sklenici nemám slov. Je božská. Prostě miluju Ahmad Tea.
Když už jsem u čajů, před Karolínou dvě paní rozdávaly vzorky těch ledových čajů Ahmad Tea. Jelikož jsem nezkoušela tu třetí verzi, tak jsem si odhodlaně pro ten čaj šla. Ty paní na mě ze začátku koukaly, co po nich chci. Nevypadalo to, že by byly moc nadšené, ale nakonec mi ten čaj daly.





Viděla jsem se s Maky, kterou z mého blogu také znáte. Tentokrát se za mnou vypravila do Ostravy. Byla jsem za to ráda. I kdyby nemohla přijet, tak bych jela za ní do Prahy, protože mi 9. září odjíždí studovat do Anglie. Já ji chtěla vidět před tím, než odjede. Nakonec to klaplo a Maky přijela. Lámala jsem si hlavu s tím, kam ji vzít. Nakonec to vyhrála moje oblíbená kavárna. Tentokrát jsem si dala ledové cappuccino, které bylo stokrát lepší než espresso tonic.



Den předtím než Maky přijela, mě napadlo, že bychom se mohly jít podívat do Dolní oblasti Vítkovic. Nakonec jsem tam našla prohlídku vysoké pece Bolt Tower s možností jít pak do Bolt Café. Zarezervovala jsem nám to tam a druhý den jsme tam šly. Nejdřív jsme vyjely výtahem nahoru, pak jsme dostaly žluté přilby a mohly jsme se projít, koukat na celou Ostravu a pak jít do kavárny. Vybrala jsem nějakou zkrácenou prohlídku, která byla bez průvodce, takže jsme se tam nahoře mohly pohybovat samotné. Z výšek strach nemám, tudíž jsem si to užila. Líbilo se mi zažít Ostravu jinak a koukat na ni z takové výšky. V noci to musí být větší nádhera.
Bolt kavárna mě tak moc neoslnila. Interiér hezký, to je tak všechno, co se mi tam líbilo. Ceny dortů a kávy byly hrozné! V ceně naší vstupenky byl 100 Kč voucher do kavárny, ale stejně jsme potom něco doplácely. Já si dala džus a tiramisu, které mi moc nechutnalo. Vtipné bylo, že zrovna v ten den, kdy jsme byly nahoře, se jim pokazil výtah. Přišlo mi, že nebyl v pořádku, už když jsme jely nahoru, protože pořád stávkoval a nahoru se mu nechtělo. Nakonec jsme se nahoru dostaly, ale dolů jsme jely jiným výtahem. To byl taky zážitek. Chudák jeden pán před námi musel jít dolů pěšky.











Po prohlídce vysoké pece jsme měly ještě dvě hodiny čas, než Maky jela domů. Bylo nám strašné horko, protože zrovna v ten den bylo nesnesitelné teplo, tak jsme se jely zchladit do Karolíny, kde to strašně rychle uteklo. Pak jsme jely na nádraží, rozloučily jsme se a každá jela domů. U takových super dnů mě nejvíc štve to, jak rychle utečou.
Jsem ráda, že Maky mám, protože je to super kamarádka! A je strašně cool, že máme stejné jméno a stejný den narození.
Moc ráda jsem tě viděla! ♥
V tu chvíli jsem se proklínala za svou výšku, protože se kvůli mě musela Markét krčit :D






O víkendu jsme měli oslavu. Tento týden jsem ještě byla u zubaře. Dokoupila jsem nějaké věci do školy, abych něco měla. No a prázdniny skončily. Uteklo to strašně rychle. Do školy se mi vůbec nechce, ale komu by se chtělo, že jo. Doufám, že i vy jste si léto užily, jak nejvíc jste mohly. Pokud jste školou povinní, přeji vám hodně štěstí do nového školního roku!
Mimochodem, zjistila jsem svůj rozvrh na nový školní rok a jsem nadšená! Nemáme ani jednou do čtyř, za což jsem moc ráda. Sedět ve škole do čtyř je za trest.


Já jdu zkontrolovat, jestli mám všechny potřebné věci sbalené. Vy mi můžete napsat, jak jste si užily srpen.
Byly jste už někdy v Ostravě? Pokud ano, co jste navštívily?

35 komentářů:

  1. Pekný článok. Tiež sa veľmi teším na jeseň ale do školy vôbec. V Ostrave som ešte nikdy nebola ale vyzerá to byť ako super mesto. Určite by som sa tam raz chcela pozrieť.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  2. Nebavil by mě intr.. Sice jsem si myslela, že by to bylo super, ale pak jsem zjistila jak je to s vycházkama a tak. Naštěstí si intru užívat nemusím a kraluju si z pohodlí domova. Přeju hodně štětsí do nového školního roku!
    A je super jak se staráš o kamarádky - program a tak :3.

    http://gingerjannie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je o tom, jaký ten intr je. My tam máme určené vycházky, ale to je jenom kvůli toho, aby něco bylo na papíře. Řekla bych, že je tam nikdo nedodržuje :D Děkuju, tobě taky!

      Vymazat
  3. Ten nápis na tej lavičke je zaujímavý! :) a krásne fotky♥

    OdpovědětVymazat
  4. Jéva ty jsi z Ostravy:) Studovala jsem tam a i donedávna pracovala bydlím cca 30kiláku od Ovy:D

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, ta lavička je skvělá! Moc se těším, až prozradíš, co chystáš s vydělanými penězi, i když možná trošku tuším ;) Taky jsem si den neskutečně užila! Jsem ráda, že se ti dáreček líbil :) Jo a jak jsi psala o rozvrhu, já jsem z toho svýho nešťastná! Do čtyř mám dvakrát do týdne! Nevím, jak to tam přežiju. Minulý rok jsme měli jenom jednou, a dokonce v pátek jsme měli jenom pět hodin. Teď je to fakt na palici :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvakrát týdně do čtyř? Tak to bych nezvládla. Já mám 2x týdně do 15:10. V pátek to máme tna nic, protože máme na devět, což je fajn, ale kvůli toho máme do 13:30. Radši bych měla na osm a byla ve škole do půl jedné. Ale zase je to lepší, než být ve škole v pátek do 14:20 :D

      Vymazat
  6. Výlet byl úžasný a já moc děkuju za zážitek i za zmínku v článku! Snad se zase brzy uvidíme!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to boží den ♥ děkuju za komentář. Já doufám, že ano :)

      Vymazat
  7. Ja myslím, že jsi nakonec měla srpen skvělý :) Snad jsi zvládla všechno zabalit a zítra vykročíš do školy tou správnou nohou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, ten poslední týden byl super. Tentokrát jsem na nic nezapomněla. Minulý rok jsem si totiž zapomněla sbalit pyžamo :D Děkuju moc, Domi ♥

      Vymazat
  8. Vidím, že si si ten posledný voľný týždeň naplno užila :) Ja sa chystám tiež do Ostravy budúci týždeň, ale len na 2 dni, tak uvidíme, čo stihnem pochodiť :)
    World of Nicol | Back to school giveaway

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím s tebou! Balení (a hlavně pak vybalování) jsou nejhorší aktivity vůbec! :D To je to, co mě nejvíc odrazuje od cestování :D
    Teď už naštěstí tolik necestuju, ale ještě před pár měsíci jsem se přesouvala z místa na místo i 3x týdně :D
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vybalování mě taky nebaví! Mě čeká pravidelné balení a vybalování 2x týdně :D

      Vymazat
  10. Krásný článek. Cupcake vypadá naprosto úchvatně a držím palce, ať se vše v novém školním roce daří!!
    Já balení miluju, za to vybalování nesnášim. Akorát jsem dobalila a v pátek brzo ráno frčím do San Diega :)

    TravelWithMarky.cz || Life Abroad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju mooc, Marky :) Doufám, že si San Diego užiješ na 100 %!

      Vymazat
  11. No tak snad jsi nakonec všechno dobře zabalila a máš všechno :) Jinak přeji hodně štěstí, ať do nového roku vykročíš co nejlépe :) Koukám, že jsi měla opravdu zajímavé léto a o zážitky nebyla nouze a hlavně tě obdivuji, že jsi tak pilně vydržela pracovat 7 týdnů, to já na to přes prázdniny docela prdím a spíš se snažím užívat si léto, v práci moc dlouho nevydržím :D. Tak doufám, že se tvůj sen splní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec jo, nic mi nechybělo :) Děkuju moc za milý komentář, Domi :)

      Vymazat
  12. Pěkný článek i fotky :) přeji ti hodně štěstí do nového roku, já sice vyučování do čtyř mám, no ale aspoň tam jiný den budu kratší dobu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, tobě taky! :) To je pravda. Já měla do čtyř dva roky po sobě. Jsem ráda, že jsem se toho zbavila na tento rok.

      Vymazat
  13. Tak vidím, že sis srpen skvěle užila! A závidím ti tvůj rozvrh, já mám do 4 každý den a asi mě z toho klepne :D .. Můj taťka se přestěhoval kousek od Ostravy, takže se tam teď pohybuju docela často minimálně jednou za měsíc (pro mě je to často, dřív jsem tam nejezdila vůbec), tak pokud se někdy budeš nudit dej vědět a zajdeme na kafe! :D :) ♥ Jinak jediné co jsem v Ostravě viděla je Avion a kanceláře Kofoly :D takže nějaké tipy kam ještě kouknout bych ocenila :) Moc hezký článek :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý den do čtyř? To bych nezvládla :D Ty jo, to by bylo super! Ráda bych s tebou šla na kávu, stačí se jen domluvit ;) Děkuju moc, Eli ♥

      Vymazat
  14. Krásné fotky, vypadá to, že sis přinejmenším konec srpna hezky užila :) Já rozvrh zatím nevím, ale trochu se toho bojím, počítám, že z toho skákat radostí nebudu :D
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tak snad budeš mít rozvrh dobrý. Třeba škola překvapí :)

      Vymazat
  15. To balení čajů vypadá dobře a lavička je dokonalá! Vypadá to, že tvůj srpen byl moc příjemný :)

    OdpovědětVymazat
  16. V Ostrave som nikdy nebola, ale kamarátka tam študuje :) môj august bol veľmi preplnený, pretože som bola v Anglicku, na pár dní som prišla domov a hneď som išla na týždeň do Tatier, bola som vonku s kamarátkou zo základnej a už je september :D
    janesworldblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi měla pořádně nabitý srpen :) Do Anglie bych se ráda podívala

      Vymazat
  17. Také jsem balila na intr a zítra už mě čeká zase přespávání v druhém "domově". Mám toho tak strašně moc, ale říkám si, že toho mám rok od roku SNAD méně. :D
    Jinak super článek! :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zjistila, že toho tento rok mám o kapánek méně :D Děkuju :)

      Vymazat
  18. Super fotky :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks