sobota 13. srpna 2016

Manufaktura | Pleťový olejový elixír

Krásný den :)

Před nedávnem proběhla výzva o pleťový elixír na portálu Blogerky.cz. Do výzvy jsem byla vybraná, za což portálu Blogerky.cz moc děkuji. V dnešním článku vám přináším můj názor na tento olejíček.
Zároveň mi Blogerky.cz splnili jeden z mých kosmetických snů - vždy jsem chtěla Manufakturu vyzkoušet. Strašně mě lákala jejich kosmetika, ale když jsem vešla do jejich obchůdku, najednou jsem nevěděla, co bych chtěla, a proto jsem odcházela s prázdnou. Pak jsem koukla na blog a viděla tam nějaký produkt této značky, který mě zaujal. Já si pro něj stejně nezašla. Neptejte se proč. Sama to nevím. Možná, že se to po tomto produktu konečně změní.



Hodně mě zaujala celá filozofie a zásady této české značky. Nesmím zapomenout zmínit, že Manufaktura byla založena v roce 1991, tudíž tento rok slaví krásných 25 let od jejího vzniku. Zajímavé je, že na začátku toho všeho neměla hlavní roli kosmetika. Byly to právě české tradiční výrobky prezentující naši kulturu. Takové obchody dodnes existují v historickém centru Prahy. Jsou mimořádně atraktivní pro turisty.
Až po nějaké době se sortiment řemesel a hraček obohatil o kosmetiku. Začalo to projektem výroby čerstvých glycerinových mýdel. Díky úspěchu byla tato mýdla postupně obohacená o další kosmetické produkty. Při výrobě těchto produktů se Manufaktura inspirovala českou historií a přírodou. Proto je kosmetika charakteristická obsahem českých ingrediencí - pivo, víno, léčivé byliny a ovoce typické pro naše zahrady. Postupem času Manufaktura celý kosmetický koncept sjednotila myšlenkou domácích lázní vycházející z české lázeňské tradice.
V roce 2005 firma začala budovat druhou obchodní síť prodejen pod názvem Manufaktura - Vaše domácí lázně.
Manufaktura si zakládá na 100% české kvalitě. Využívá především české přírodní suroviny. Výjimečnou pozornost věnuje originálnímu designu. Také netestuje na zvířatech. Firma je držitelem mezinárodního certifikátu Human Cosmetics Standard.



Filozofii Manufaktury jsem vám představila. Bylo to trochu delší, ale mě to celkem zaujalo a některé věci mě překvapily. Teď už konečně k mému prvnímu produktu, který jsem od Manufaktury vyzkoušela. Jedná se o výživný pleťový olejový elixír. Já mu ve zkratce říkám "sedmikráskový zázrak".
Elixír je kombinací vzácných rostlinných olejů - šípkového, avokádového, jojobového, makadamiového a slunečnicového, obohacených o výtažek ze sedmikrásky a rozmarýnu, vitamín E a koenzym Q10. Elixír mládí napomáhá regeneraci pokožky. Vyhlazuje a zpevňuje pleť, dodává jí potřebnou výživu a hydrataci. Předchází jejímu stárnutí. Díky tomu, že neobsahuje konzervanty, je vhodný na sušší oční okolí. Je vhodný jak pro suchou a citlivou, tak také pro normální pleť.



Elixír mě zaujal již na první pohled svým originálním balením. Teď když vím něco málo o Manufaktuře, vlastně se ani tomu balení nedivím, protože si na originalitě zakládají. Olejíček se u nás v koupelně na poličce krásně vyjímá. Balení má 30 ml a je skleněné. Na skleněné lahvičce je nálepka, na které je název a sedmikrásky. Tohle není moc praktické, protože se nálepka po každodenním používání začíná odlepovat. Zato aplikátor oleje Manufaktura vychytala na jedničku. Obsahuje totiž klasickou pipetku, kterou se olej dobře aplikuje. Nestane se, že bych to s ním přehnala a také se vyhnu zbytečnému plýtvání. Balení je prostě krásné. Evokuje ve mně lahvičku z pohádky, která je doslova naplněná zlatavým elixírem mládí.




Sedmikráskový zázrak používám dvakrát do týdne. Produkt zaujal i mamku, která ho poctivě testovala se mnou. Jelikož má sušší a citlivou pleť, používá elixír každý večer před spaním.
Já mám pleť mastnější, takže to s olejíčkem nepřeháním. Vždy si kápnu 2-3 kapky do dlaně a prsty pak elixír nanáším na celý obličej. Nejvíc si dávám záležet na kůži pod očima, kterou mám sušší. Olejíček nanáším jedině večer, protože je to olej a tomu trvá nějakou dobu, než se vsákne do pleti. Hlavně teď v létě. Lepší je, když olejíček nanáším na vlhkou pleť, protože se vsákne do pleti o něco rychleji.



Olej se do pleti přes noc krásně vsákne. Ráno se vždy vzbudím s krásnou, vyživenou, hydratovanou a jemnou pletí.
Mamča má na olejíček stejný názor jako já. Sama říká, že je rozkoš ho používat. Podle ní se hezky vcucne do pleti. Ráno ji má krásně jemnou, vyživenou a hydratovanou, stejně jako já.
Nakonec nesmím zapomenout na nádhernou sedmikráskovou vůni. Vůně je tak jemná a nevtíravá, že si ji zamiluje každá žena.



S elixírem jsem spokojená. Nadmíru spokojená je s ním i moje maminka. Myslím si, že olej je vhodnější pro zralou pleť. V neposlední řadě to bude i skvělý dárek pro maminku/babičku. Pokud nevíte, co koupit, doporučovala bych tento sedmikráskový zázrak. Tento produkt přesně potvrzuje filozofii Manufaktury, kterou jsem psala na začátku článku. Originální design, 100% český přírodní produkt netestovaný na zvířatech. Na 100 % jsem si jistá, že tohle není má poslední zkušenost s touto značkou. Až bude příležitost, skočím si do obchůdku Manufaktury a něco si tam vyberu. Tím jsem si jistá.
Elixír stojí 329 Kč, seženete ho na eshopu nebo v kamenném obchodě Manufaktura. Tento obchůdek je snad v každém nákupním centru.

Jaký je váš názor na Manufakturu? Jaký produkt jste od této značky vyzkoušely? :)

19 komentářů:

  1. Wau, na blogerkách jsem tenhle olejíček už viděla a strašně se mi líbil. Ten vím, že ho potřebuju, zrovna mi můj olejíček došel a nevím, jak bez něj bude vypadat moje večerní rutina! A ještě jak má sedmikráskovou vůni, to potřebuju mít! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olejíček od Saloos ti už došel? V létě bych se bez oleje klidně obešla, ale v zimě to bude moje nezbytnost.

      Vymazat
    2. Jojo, už mi došel, vydržel mi docela dlouho na to, že jsem ho používala každý den. Já se bez něj totiž neobejdu ani v létě :D

      Vymazat
  2. Pekný článok. Vecičky z Manufaktúry sú úžasné. Vždy ma oslovia nejaké ich úžasne voňavé mydlá.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, budu si muset pořídit víc věcí od této značky.

      Vymazat
  3. Taky jsem se výzvy zúčastnila, ale bohužel jsem neměla štěstí. Nicméně pleťové olejíčky jsem si teď dost oblíbila a až spotřebuji ten od Havlíka, tak si možná pořídím tenhle. Hodně mě láká právě obsah sedmikrásek, což se jen tak nevidí. Navíc to balení je prostě boží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, tak snad budeš mít štěstí v nějaké jiné výzvě! Balení je na jedničku :)

      Vymazat
  4. Já jsem od Manufaktury ještě nic nevyzkoušela - mám podobný "problém" jako jsi měla ty, vždy jsem chtěla něco vyzkoušet, jen jsem nevěděla co :D Elixír vypadá skvěle, je super, že jste s mamkou tak spokojené :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Pro mě je to naprosté blaho, jsem z něj přímo unešená. S kůží pod očima to mám úplně stejně, tak ho právě využívám nejčastěji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Manufakturu jsem nidky nevyzkoušela, ale už dlouho po tom toužím.... Tvůj článek mě moc zaujal :) Také jsem vůbec netušila, že Manufaktura původně nezačínala jako kosmetická značka - vážně úžasné! :)

    Mare di Fragole

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě je ta pravá příležitost zajít si do jejich obchůdku a udělat si radost :)

      Vymazat
  7. Já toho mám od Manufaktury vyzkoušeno hodně, hlavně díky spolupráci s touto firmou :). Tento olejový elixír jsem dostala ke zrecenzování a brzo udělám recenzi na blog, tak nechci předem prozrazovat jaký na něj mám názor... Aby ten článek pak vůbec ještě někdo četl :D. Peggie, chci tě pozvat na novou adresu mého blogu, na které jsem již aktivní. Takže nové články už jen na fellienm.com :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to se moc těším na tvůj článek. Jsem zvědavá, co si o Elixíru myslíš :) To je super, že jsi zprovoznila nový blog, těším se na tvoje články!

      Vymazat
  8. Parádní recenze! Manufakturu mám moc ráda a olej vypadá fakt skvěle! Kdybych už neměla poličku v koupelně plnou, určitě bych pro něj hned zašla ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Od Manufaktury jsem zatím nic nezkoušela, ale poslední dobou jsem se pohybovala na místech, kde byla snad na každém kroku a já pořád odolávám tomu, abych tam vůbec nevešla a zatím úspěšně. Tenhle olejíček mě ale maximálně zaujal, ten obal je nádherně roztomilý .. co se mi moc nelíbí je ta cena :/ :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks