neděle 17. května 2015

Coconut oil waffles

 Krásnou neděli. :)

Dneska se s vámi chci podělit o můj recept na úžasné křupavé vafle, které jsou ideální na nedělní snídani. Vafle jsou jiné v tom, že jsem je nepekla na slunečnicovém oleji, ale na kvalitním bio kokosovém oleji.


Vaflovače dneska seženete snad v každém větším obchodě. Ceny se pohybují od 350 kaček až do nějakých dvou tisíc? Nejsem si jistá. Já ani nevím odkud ten náš vaflovač je, protože ho doma máme už fakt dlouho. Řekla bych, že ho mamka koupila, když mi bylo devět. Ona ho vlastně nekoupila, ale dostala ho k odšťavňovači, ale to je vedlejší. Ten náš je ten nejobyčejnější, ale slouží dobře. Viděla jsem srdíčkový vaflovač, který taky vypadá dobře.

Na internetu jsou mraky receptů, jenže najít ten správný není lehký úkol. Trvalo mi dlouho, než jsem já našla ten správný recept. Je pravda, že jsem vafle nedělala možná, tak dva roky a to přitom máme doma vaflovač! Vafle jsem dělala kdysi a to jen z palačinkového těsta, bohužel nebyly vůbec křupavé, takže to doma nikomu moc nechutnalo. Pak jsem měla období, kdy jsem zkoušela slané vafle. Ty nejvíc chutnaly taťkovi. Teprve až minulou neděli jsem se rozhodla, že bych si mohla udělat po dlouhé době na snídani vafle. Sedla jsem k internetu a googlila jsem recepty na ně. Receptů mi vyjelo mraky. Správný recept jsem vybrala a ráda se o něj podělím.
 Těsto jsem si přizpůsobila svému. Místo celé dávky jsem dělala jen poloviční, z které byly čtyři vafle, což stačí. Dochutit vafle můžete čímkoliv, já si nejčastěji vafle dělám, tak že do těsta dám čokoládu a potom je už nedochucuji a jím je holé. Každopádně, dneska jsem udělala změnu. Máme doma kilovou nutellu z Itálie, tak jsem ji hned využila. Moje dnešní snídaňové vafle byly s nutellou a banánem. 




Na poloviční dávku budete potřebovat

62g hladké mouky
62g polohrubé mouky
40g cukru (je jedno jaký, může být klidně i třtinový)
62g rozehřátého másla
1 vejce
50ml mléka
50ml vody
prášek do pečiva (dala jsem podle oka)
kokosový olej




Postup

Všechny suroviny dáme do mísy. Pak si zapneme vaflovač, který potřeme kokosovým olejem a necháme ho rozehřát. Mezitím, co se bude vaflovač rozehřívat, mixérem vyšleháme těsto a poté ho dáme do vaflovače. Vafle se pečou cca 5 minut, po upečení je necháme vychladnout a pak je podáváme s tím, co máme rádi.


pokud máte těsto hustší, tak do něj můžete přilít trochu mléka




nebojte, není to sádlo ale bio kokosový olej




U mě momentálně tento recept vede, protože vafle jsou opravdu křupavé a strašně dobré. 
Děláte si taky vafle? S čím je máte nejraději? :)
Mimochodem, dneska všichni povinně fandíme našemu hokejovému týmu, abychom měli tu bronzovou placku. :)

17 komentářů:

  1. Vypadají krásně :3 My waflovač doma nemáme, ale jak vidím všude na instagramu a pinterestu fotky i zdravých receptů na wafle tak si říkám, že bychom si ho měli pořídit .. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To je škoda, určitě bych si ho pořídila, protože se dá sehnat za dobrou cenu :)

      Vymazat
  2. Vafle mám ráda moc, ale měla jsem jen ty kupované a jedny domácí v Norsku. Ale vaflovač by se hodil, protože se mi hodně sbíhají sliny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty kupované měla jen jednou a teď mě hodně odrazují, protože člověk neví, co tam do toho všechno dávají :D Asi je lepší, když si uděláš svoje doma :)

      Vymazat
  3. Sakra, vypadá to skvěle!! Já jsem jedny měla u nás v bazénu s občerstvení:D A byly sakra dobrý! :3 Škoda, že mi nemáme vaflovač:-(
    TeriMiss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, já třeba nikdy neměla vafle z nějakého občerstvení nebo tak :D

      Vymazat
  4. Ty mi teda dáváš, takový chutě.. :D :D

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/me-elfi-zlaticko.html

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají božsky! :) bohužel mi doma waflovač nemáme takže tuhle pochoutku si můžu jenom představovat :(

    http://sweetelis.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Oooo, to vypadá výborně a chutně! Ten recept si budu muset uložit a až časem koupíme vaflovač :D , tak si je zkusím také.

    A hokejistům budu zajisté fandit, protože to je prostě jasná věc! Dneska to po dvou letech opět cinkne a kluci budou mít na krku medaile s bronzovým leskem! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super recept a tá kilová nutella :O mňaam
    Michelle

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to by som si dala hneď teraz :O Cez víkend určite vyskúšam, ďakujem za tip :)
    Inak máš veľmi pekný blog - pridávam sa medzi pravidelných čitateľov ;)

    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  9. Jééé, waflovač si chci taky pořídit. Jednou jsem wafle měla v restauraci na snídani a bylo to úžasné. A ty tvoje vypadají hodně dobře a určitě budou i úžasně chutnat :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Waflovač nemám, ale taaak by se mi hodil. :) Vypadá to fakt dobře. ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks