neděle 31. května 2015

Chapter #5 of 2015

Krásnou neděli,

poslední květnový den ukončím random článkem. Jak jste si měsíc lásky užívaly Vy? :) Musím říct, že já si tenhle měsíc neskutečně moc užila.



Pro mě to nebyl měsíc ve znamení lásky, ale spíš ve znamení hokeje. Pokud jste hokejový fanoušek, tak mi dáte za pravdu, že zažít mistrák doma je něco jako Vánoce. Ostrava hokejem žila, což se mi moc líbilo, ještě víc se mi líbilo, když jsem v tramvajkách potkávala finské fanoušky, kteří řvali přes celou tramvaj, haha. Už teď mi chybí hokej v televizi, v obchodech a v MHD.



Ve škole to byl takový volný měsíc, protože byly maturity. Učitelé na nás neměli čas. Hned na začátku jsme měli jeden den volno, strávila jsem ho s mou spolubydlící v ostravském Avionu. Prošly jsme několikrát celý shoppin, dvakrát jsme šly do Ikei, přičemž jednou jsme si tam daly i oběd, který byl moc dobrý. Po druhé jsem si z Ikei odnesla stoleček a rámeček na fotku. V shoppinu jsem si dala letos první zmrzku, byl to mangový sorbet. Kromě té radosti mě po celém dni neskutečně bolely nohy.

Hned na druhý den jsem měla školu na deset, takže jsem se hezky vyspala. Pak byl týden, kdy maturity nebyly, ale potom začaly ty ústní, a to byl ten nejlepší týden. Neměli jsme ani jednou na sedm, spíš pořád na devět nebo na osm. Kéž by to tak bylo pořád. Písemku jsme psali jen jednu a do toho slohovku, mimochodem téma na slohovku byl dopis a profesorka mi udělala velkou radost, když na tabuli napsala, že můžeme napsat Jaromíru Jágrovi. Chápete, že jen jedna písemka za týden na gymplu? Já ne. Připadala jsem si zase jako na základce. A tento týden jsme taky psali jen jednu písemku a ve středu bylo focení. Achjo, příští týden už zase začne teror a tisíc písemek. Ať už jsou prázdniny!






rámeček z Ikea a text z knihkupectví Martinus

V květnu jsem oprášila náš vaflovač a začala jsem si pravidelně na nedělní snídani dělat vafle. Miluju, když se můžu takhle rozmazlovat. Třešnička na dortu byla, když taťka přinesl domů kilovou nutellu.






Po devíti měsících, co jsem v Ostravě, jsem konečně v květnu navštívila Costa Coffee. Byla jsem tam dvakrát. Po prvé po klubovou kartičku nenabídli, ale když jsem tam šla po druhé, tak už jsem ji dostala. Chodíte na kávu do Costy?



Pořídila jsem si chia semínka a nemůžu si je vynachválit. Bála jsem se, že mi nebudou chutnat, ale jsou úžasné a taky hodně zdravé. Nejčastěji si je přidávám do smoothies.



borůvky, jahody a chia semínka




V čem byl květen dobrý?

Volno, volno, volno! Nejlepší první dva týdny, kdy byl prodloužený víkend. Celkem mi vyhovovalo, že týden měl čtyři dny. Tohle taky bylo poslední volno za tento školní rok, což znamená, že jdeme pomalu do finále a za měsíc jsou letní prázdniny.
Další super věc byla výhra v giveaway. O jedné jsem už psala článek, ale v pátek ráno jsem se dozvěděla, že jsem u Hevi na blogu vyhrála druhou giveaway za tento měsíc. Opět to bylo nečekané. Už se moc těším až budu mít výhru doma.
Nejlepší na květnu bylo domácí mistrovství. Byly to nejkrásnější dva týdny plné hokeje, které jsem si naplno užila.




V čem byl květen špatný?

Další měsíc, na kterém nevidím nic špatného. Počasí bylo fajn, i když někdy pršelo. Květen utekl celkem rychle, což bylo taky fajn. Jedna špatná věc mě napadá, ale za to si můžu sama. Tento rok je to první měsíc, za který jsem nepřečetla ani jednu knihu. Nevím proč. Nějak nebylo moc času a taky jsem pořádně nevěděla, co číst. I když jsem si koupila dvě knihy, tak ty si nechávám na prázdniny. Klidně mi do komentářů můžete zmínit nějakou knihu, která se vám v poslední době líbila. Ráda si něco nového přečtu.











Jaký byl váš květen? :) Mimochodem, na příští týden pro vás chystám speciální článek. 

12 komentářů:

  1. Kveten, teda po našom máj, haha je pre mňa jeden z najobľúbenejších mesiacov. Inak tento článok a celkovo takéto typy článkov sa mi páčia a tento je skvelý :)
    Zároveň by som ťa chcela pozvať na moju giveaway tu: http://allyblueberry.blogspot.sk/2015/05/2nd-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek a moc pěkné fotky :-) do Costy chodím pořád :)
    LuxureGirl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, v Costě asi teď budu pečená vařená :D

      Vymazat
  3. Musím souhlasit, pro mě byl květen taky ve znamení hokeje a už mi to docela chybí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dvě věci máme stejné- květen ve znamení hokeje a taky nás první nákup chia semínek :D:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  5. Květen byl pro mně pozitivní pouze v tom hokeji ! To bylo vážně super, ale jinak skoro vůbec. Nevím jestli mám brát to, že rychle utekl pozitivně nebo negativně, jelikož už jenom jeden necelej měsíc a budeme se všichni loučit se základkou. Na střední to taky doufám bude fajn, ale 9 let je prostě 9 let. Jinak i celkově mi přišel takovej hrozně pro mně divnej a takovej chaotickej.. no prostě celkově. Jinak takové random články jsou super! :-)
    TeriMiss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou já minulý rok byla šťastná, když jsem se loučila se základkou :D Snad budeš mít červen lepší :) a děkuju.

      Vymazat
  6. Milujem.nutellu a tie wafle,.mňaam <3

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks