pondělí 12. listopadu 2018

Víkend v Chicagu

Chicago aneb větrné město s nádhernou moderní architekturou. Třetí nejlidnatější město USA, nachází se u Michiganského jezera v oblasti Velkých jezer.
Strávila jsem v tomto městě s moderní architekturou, krásnou přírodou a dobrým jídlem, víkend.


Můj výlet začal brzy ráno v sobotu, kdy jsem se vydala na letiště. Let z Bostonu do Chicaga trval necelé 3 hodiny. Po přistání na letišti O'Hare na mě čekalo slunečné Chicago a vůbec se mi nechtělo věřit tomu, že lidé přezdívají Chicagu "větrné město".




Můj plán na sobotu byl jasný. Projít se Millennium Parkem a vidět jeho dominantu Cloude Gate, ohromné dílo z oceli, které připomíná velkou fazoli. K tomu se váže takový příběh. Když jsem byla mladší, teď jsem totiž strašně stará, koukala jsem na film LOL s Miley Cyrus. Měla jsem ten film a písničky z něj ráda. Každopádně v tom filmu je záběr na Cloude Gate a já si pamatuji, že se mi to strašně líbilo... O několik let později i já stojím před velkou fazolí. Přijde mi to neskutečné...




Po té mé kroky směřovaly k Willis Tower, což je jeden z mrakodrapů, který patří k těm nejvyšším v Americe. Pokud jste v Chicagu a máte krásné počasí, určitě stojí za to navštívit Willis Tower a vyjet do 103. patra. Můžete se pokochat nádherným výhledem na celé Chicago a Michiganské jezero. Já měla štěstí, protože zrovna v sobotu byl poslední pěkný den, co se počasí týče. V neděli pršelo a v pondělí bylo zataženo, takže by výhled nestál za to. Využila jsem toho a strávila jsem celkem dost času ve 103. patře. Řekla bych, že moje návštěva trvala něco přes 3 hodiny. Bylo mi řečeno, že budu dlouho čekat, než se dostanu nahoru, ale to opravdu záleží... Já čekala jen 30 minut. Nahoře jsem pak ještě čekala přes hodinu, než jsem se dostala ke Skydeck, což je velké vysuté prosklené okno. Mimochodem, Chicago je kolébkou mrakodrapů. Není jich tu tolik jako v New York City, ale jsou tady a právě v Chicagu se zrodily vůbec první mrakodrapy v celé Americe.






To nejlepší, co můžete udělat, je procházet se... Prostě jen tak. Nemít žádný cíl a jen se procházet, protože při tom narazíte na spoustu pěkných míst. Mimochodem, noční Chicago je nádherné.






Neděle byla deštivá a nedalo se moc věcí dělat. Byla zima, foukalo a pršelo. Hádejte, kdo neměl deštník... Ale i přes to jsem zvládla nějaká místa navštívit. Nedělní ráno bylo pomalé, upršené a muselo začít kávou! Kousek od našeho airbnb jsem našla hipsterskou kavárnu s nejlepším skořicovo-cukrovým donutem.




V průběhu neděle jsem strávila hodně času v metru, protože věci, které jsem chtěla vidět, byly daleko od sebe. Každopádně, hromadná doprava v Chicagu je za mě jedna z nejlepších, protože je rychlá a přesná. Vůbec se nedá srovnávat s hromadnou dopravou v Bostonu, která se podle mě nedá považovat za jednu z nejlepších. Stejně u mě vyhrává české MHD.



První zastávka byla zeď s nápisem "Greetings from Chicago". Druhá Big Monster Toys. Obě místa jsou skvělá na focení.




A jedno noční mlhou zahalené Chicago...



Co by to byl za výlet do Chicaga, kdybych nevyzkoušela deep dish pizza, která je známá pro tohle město. Doporučuji si ji dát v Giornado's restauraci. Abych byla upřímná, pizza mě nijak neohromila a znovu bych si ji nedala. Zhodnotila bych ji jako typickou americkou prasárnu. Dávám přednost italské klasice.




Pondělí ráno bylo lepší, protože nepršelo, ale chtělo to kávu... Při cestě na nadzemku jsme zastavily v jedné kavárně s příjemnou obsluhou. Právě to je důvod, proč vzpomínám na tuhle kavárnu. Chladné pondělí ráno bez sluníčka. Já nemohla fungovat, protože jsem potřebovala dávku kofeinu a přede mnou milý barista, který se usmíval od ucha k uchu a popřál mi krásné pondělí.



Poslední den v Chicagu jsem strávila v Lincoln Parku s nádherným výhledem na Downtown. Doporučuji navštívit, protože se zde nachází také zoo, které je zdarma.




Po té jsem se přesunula k Navy Pier, což je dlouhé molo s ruským kolem uprostřed. Máte odsud skvělý výhled na Downtown a na Michiganské jezero. Opět krása, akorát počasí bylo na nic, protože strašně foukalo. V tu chvíli se mi potvrdilo to, že lidé mají pádný důvod říkat o Chicagu, že je to větrné město.
Mimo jiné se zde nachází Bubba Gump restaurace, kterou můžete znáte z Forresta Gumpa.






Chicago je město street artu.





Chicago jsem si zamilovala. Je to nádherné město. V něčem vám může připadat stejné jako NYC, ale výhoda je v tom, že Chicago není tak přecpané, hlučné a nenutí vás být ve spěchu, tak jako NYC.

Město s nádhernou architekturou.
Město s hipsterkými kavárnami.
Město se skvělou hromadnou dopravou.
Město s výhledem na Michiganské jezero.
Větrné město.



Navštívily jste Chicago? Pokud ne, chtěly byste? :)

12 komentářů:

  1. V Chicagu jsem ještě nikdy nebyla, ale klidně bych se tam podívala. Udělala sis pěkný výlet. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Chicago je můj sen od té doby, co mám ráda Blackhawks:) A na záběry z LOL si pamatuji, ten film jsem taky měla ráda!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné. :) Určitě bych chtěla navštívit nějaký kout Ameriky. Na LOL si taky pamatuju, měla to ráda kamarádka. :D

    iamlenka.com

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou krásné fotky, hned bych se tam ráda někdy podívala :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  5. Na tu pizzu bych asi nešla... rozhodně ne sama:D Vypadá docela divně. Jinak krásné fotky a zážitky, ta kavárnička je úžasná, ještě když jste ji měli tak blízko.
    Rozhodně bych ráda navštívila Willis Tower, jen jsem chvíli u tvé fotky přemýšlela, kde proboha je to sklo :D

    OdpovědětVymazat
  6. Vždycky, když někde vidím Cloude Gate, vzpomenu si LOL a jsem ráda, že nejsem jediná :D Jinak jsem toho o Chicagu moc nevěděla, oproti jiným americkým městům mi přišlo takový nevýznamný, ale po tvém článku vím, že kdybych se někdy do USA vydala, tak Chicago nevynechám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Och vyzerá to tam nádherne. Mojim dlhodobým snom je dostať sa do Ameriky, najviac New York na Nový rok alebo potom Kalifornia ale určite by som chcela zájsť aj do Chicaga či Atlanty.

    OdpovědětVymazat
  8. Dlouhodobě je Chicago na prvním místě míst, které bych ráda navštívila, kdybych se někdy vydala za velkou louži. Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  9. Chicago je jedno z měst v USA, které bych velmi ráda navštívila..Moc hezké fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vždy ma Chicago ťahalo navštíviť a je to môj sen tam ísť :) Verím, že možno raz tam pôjdem.
    Budem rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. Ameriku by som najradšej precestovala celú! Chicago je krásne a hlavne mi pripomína seriál na Disney Shake it up kde sa celý dej odohrával práve v Chicagu. ;) Verím, že si si výlet veľmi užila. ♥

    Prajem pekný deň ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks