čtvrtek 4. října 2018

Víkend v New York City

Krásný den :)

Minulý víkend jsem po měsíci a půl navštívila NYC. Tentokrát moje návštěva byla delší, než ta první, která trvala jen 3 hodiny. Přijela jsem na Manhattan v pátek po obědě a odjížděla v neděli opět po obědě. Zažila jsem krásný víkend! Ráda bych se s vámi o mé zážitky a pocity z Manhattanu podělila.


Poprvé jsem NYC navštívila v půlce srpna, každopádně, výlet trval asi jen 3 hodiny, což je strašně málo na NYC! Celkově jsem pak měla smíšené pocity z Manhattanu a nějak jsem nevěděla, co si o tom mám myslet. Věděla jsem, že se do NYC opět podívám poslední zářijový víkend a strávím zde víc času, přesněji 2 noci. Zažila jsem nádherný víkend v dokonalém bytě asi 15 minut od Central Parku.




V pátek jsem vyjížděla po osmé ráno, cesta autem z Bostonu do NYC trvám kolem 3,5 až 4 hodin. Po příjezdu jsem byla oslněná bytem, kde jsem bydlela. Byl to nádherný apartmán s úžasným výhledem. Řekla bych, že jsem nikdy nebyla v bytě s tak pěkným výhledem, především jsem se zamilovala do výhledu na noční NYC.




Odpoledne jsem vyrazila do Central Parku, kde jsem strávila přibližně dvě hodiny. Jen jsem se procházela a kochala se přírodou, veverkami a lidmi kolem sebe. Mým cílem v Central Parku byla Shakespeare Garden. To místo jsem si vybrala jen kvůli toho, že je v názvu zmíněný Shakespeare, protože ho mám ráda.







Mým hlavním pátečním cílem byla návštěva Muzea moderního umění, které se nachází v Midtownu mezi pátou a šestou Avenue. Pro návštěvu muzea jsem si vybrala páteční podvečer z toho důvodu, že každý pátek od čtyř odpoledne je vstup zdarma. Muzeum bylo přeplněné a strašně hlučné, s čímž jsem počítala. Atmosféra nebyla úplně dokonalá, ale byla jsem moc ráda, že jsem viděla na vlastní oči obrazy od Van Gogha, Picassa či Dalího. Speciálně obraz The Starry Night je jeden z mých nejoblíbenějších.




Po Muzeu mé kroky směřovaly na Times Square. Místo vždy plné lidí, aut, hluku a různých světelných reklam. Ale to místo má něco do sebe! Kousek od Times Square se nachází velký obchod M&M's, kde jsem taktéž zavítala. V prodejně si můžete namixovat balíček M&M'S dle vlastní chuti, narazíte zde i na plno speciálních příchutí, které nejsou dostupné v obchodech.






V sobotu jsem se probudila do slunečného New Yorku. Nebe bylo krásně modré bez mraků. Ráno pro mě začalo hledáním kavárny, nakonec jsem našla jeden malý kafe krámek, který byl blízko bytu, ve kterém jsem bydlela. Skvělé bylo, že byl zrovna mezinárodní den kávy, díky kterému jsem za kávu platila, kolik jsem chtěla. S kávou v ruce jsem kráčela směrem ke Grand Central Terminal. Poté jsem se přesunula do Chinatown, cesta trvala pěšky přes hodinu, ale to nevadilo. Pokud chcete poznat Manhattan, je lepší chodit pěšky, protože můžete nečekaně narazit na pěkná místa.






Místo, které jsem chtěla hodně navštívit, byl Brooklyn Bridge. Bohužel jsem tam šla asi ve špatnou hodinu, protože byl šíleně přecpaný a nedalo se tam pomalu ani hnout. Takže tam plánuji jít znovu, až budu opět v NYC.





Kousek od Brooklyn Bridge se nachází památník 11. září a One World Trade Center. Pro mě to byl super emocionální moment, když jsem stála na místě, kde před 17 lety zemřelo skoro 3000 lidí.




K večeru jsem pak využila trajekt z Manhattanu na Staten Island. Určitě doporučuji, protože je to zadarmo, máte výhled na Sochu Svobody a také na celý Manhattan. Cesta trvala přibližně 30 minut. Dostatek času na obdivování Sochy Svobody a panoramatu Manhattanu. V sobotu bylo krásné počasí, tudíž Statue of liberty šla skvěle vidět.



Cestou zpátky do bytu, který se nacházel na druhé straně Manhattanu, jsem procházela skrz Broadway a narazila na plno obchodů. Přemýšlela jsem, že využiji metro, ale nakonec jsem si řekla, že se hecnu a půjdu pěšky. Musím říct, že mě strašně bolely nohy a cesta byla nekonečná ale stálo to za to. Noční NYC je skvělý. Za celý sobotní den mi můj mobil hlásil, že jsem ušla přes 25 km, takže se nedivím, že mě nohy bolely i v pondělí.







V neděli ráno bylo opět krásně. Tak jako v sobotu, našla jsem si kafe krámek, protože jsem potřebovala kávu. Ráno jsem měla čas asi dvě hodiny, tak jsem se jen procházela ulicemi a nasávala atmosféru. Po obědě jsem odjížděla a tím pro mě víkend v NYC skončil. Každopádně do NYC opět pojedu v listopadu.

Ráda budu na tento víkend vzpomínat. NYC je město plné možností, ve kterém můžete skvěle vyjádřit svou osobnost.



Navštívily jste NYC? Pokud ano, jaké je vaše oblíbené místo v NYC? :)

14 komentářů:

  1. Super článek, vždycky se těším na zajímavosti z tvého pobytu v Americe.. :) Jak tak koukám na ty fotky, hned bych tam letěla! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Budu se opět opakovat, ale závidím ti! Amerika je můj sen, a kdybych se nedostala na vysokou a neměla přítele, určitě už v USA jsem také:) Těším se na další články!

    S láskou,
    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
  3. You're so lucky to be there, you took amazing photos, dear :)

    http://crafty-zone.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Taky bych New York ráda navštívila, ale zatím je to jen sen. Moc hezké. :)

    M.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle musel být skvělý zážitek! :) Krásné fotky.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Boží fotky! New York je prostě jiný svět a tento tvůj článek je dobrý například pro tipy kam zajít a co vidět :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je nádhera! :) Je skvělý, že máš takovýhle zážitky :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. To jsou krásné fotky, no věřím, že ta návštěva galerie musela být úžasná, celkově tu Ameriku a ten byt... no tak ten je opravdu nádherný. Jela bych hned :)

    OdpovědětVymazat
  9. To je sen snad každé holky :) u mě to tedy není zas takový sen, ale kdybych se tam podívala, tak bych se pochopitelně nezlobila :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem teda v NYC ještě nikdy nebyla, ale jednou třebas na něj dojde, protože takovýhle výlet bych si rozhodně nechala líbit, hlavně China Town, to musí být určitě pecka, jen mě trochu děsí ty velké davy turistů, ale chápu, že to k tomu patří :))

    Malá Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. NY je jedno z miest, kam sa raz chcem ísť určite pozrieť.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks