neděle 3. září 2017

Shrnutí letního bucket listu 2017

Pěkný den :)

Na začátku července jsem psala článek o věcech, které bych chtěla za tyto prázdniny stihnout. Při psaní bucket listu jsem hned věděla, že chci na konci prázdnin udělat jeho druhou část a říct vám, jaké věci jsem z něj splnila.


Na bucket listu jsem měla celkem deset položek, řekla bych, že to byly jednoduché věci, které nebylo těžké splnit. Snad jediné, co mě v plnění mohlo brzdit, byla moje lenost. Ta se v některých případech projevila, a proto nejsou splněny všechny věci. Z deseti věcí se mi podařilo sedm zažít. Na bucket listu jsem neměla žádné hmotné věci. Zjistila jsem totiž, že je lepší peníze investovat do nějakého zážitku, protože na něj klidně vzpomínám s úsměvem na rtech celý život. Kdežto když si koupím nějakou věc, dělá mi radost několik dní, možná měsíců, ale potom to přejde.



Jako první jsem měla na bucket listu túru. Chtěla jsem jít na Pustevny, což se splnilo, i když to nevyšlo podle mých představ, protože zrovna v ten den pršelo.





Pak jsem ještě stihla túru na Praděd, kde jsem přespala na lavičce. Bylo to skvělé a bude to jedna z věcí, na kterou budu vzpomínat celý život. Ráda bych to zopakovala, protože východ slunce na Pradědu je něco dokonalého. Praděd jsem spojila se sledováním noční oblohy.






Pár dní po Pradědu jsem šla na Lysou horu. Paradoxně to byla větší makačka než Praděd. Nejvtipnější na tom bylo, že když jsem šla zpátky, ztratila jsem se. S kamarádem jsme šli jinou cestou. Bylo to kolem deváté večer a začalo se stmívat, my jsme neměli baterky a jemu docházela baterie v mobilu. Naštěstí jsme cestou museli projít soukromým pozemkem, odkud vykoukl jeden pán. Hned jsem se ho zeptala, jak je to daleko do Ostravice, kde jsme měli auto. On nám oznámil, že je to 12 km a tři hodiny cesty. Málem jsem se z toho zbláznila, jelikož bylo kolem jedenácté večer. Mě bolely nohy, protože jsem za ten den ušla 20 km. Nakonec jsem ho nějak ukecala, aby nás odvezl. Nejdřív nám nabídl přespání u něj, ale pak si to rozmyslel a souhlasil s tím, že nás odveze. Do teď jsem mu za to vděčná. V tu chvíli mi to nepřišlo vůbec směšné, ale teď na to vzpomínám s úsměvem.





Dále jsem na bucket listu měla, že chci navštívit Prahu a Brno. Do Brna jsem nezavítala, ale do Prahy ano. Jela jsem za Terkou a byl to úžasný den. Prošly jsme dva veganské podniky, které jsem chtěla navštívit, a měla jsem ten nejlepší donut. Prahu jsem spojila s další věcí z bucket listu a to bylo objevit novou kavárnu. Ke konci dne jsme hledaly, kam bychom ještě mohly zajít. Poblíž byla Coffee Room, takže bylo rozhodnuto. Jsem moc ráda, že jsem Coffee Room navštívila. Je to malá, útulná kavárna s výbornou kávou.








Řekla bych, že se mi povedlo hodně pracovat. I když ne vždy to bylo podle mých představ, ale víceméně v červenci mi to bylo umožněno. Moje náplň práce je už trochu jiná, než byla na začátku. Dokonce se mi plní to, co jsem od brigády očekávala, za což jsem ráda.



Sledovat západ slunce se mi povedlo několikrát. Když jsem měla volný den, snažila jsem se nezapomenout na západ. Miluji sledování západu. Kdybych věděla, že se mi podaří vidět východ slunce na Pradědu, tak si to taky připíšu na bucket list. Západ slunce na lodi? Splněný sen.






Jsem moc ráda, že se mi podařilo nafotit outfit na blog. Neříkám, že by to bylo nějak profesionální nebo plnohodnotný outfitový článek, ale mně se líbí. Na fotkách mám své nejoblíbenější šaty, fotila mě nejmilejší kamarádka a vzpomínám na ten večer s úsměvem, protože jsem byla šťastná.



Ještě tu mám jednu věc. Na bucket list jsem ji nechtěla dávat, protože jsem se bála, že bych ji ani nesplnila a byla by tam jen tak. Bylo to vidět moře. Zrovna dovolená je finančně náročná věc a já moc nepočítala s tím, že bych k moři mohla jet. Nakonec se to podařilo. Jela jsem na týden to Itálie. Krásný pocit vidět po tolika letech moře, koupat se v moři a válet se na pláži. O mé dovolené jsem psala článek, ve kterém je spousta fotek.




Pak jsou tady věci, které se mi jaksi nepodařilo splnit. Třeba takové pečení muffin nebo hodně číst. Zrovna v tomhle hrála velkou roli moje lenost. Prostě se mi nechtělo. A víkend v Beskydech? Ten snad bude v září. Stejně když jedu do Beskyd, vždy prší. Dokonce, i když jsem šla na Lysou, chvilku pršelo.

Léto končí, ale nijak negativně to neberu, protože začíná období podzimu, na které se moc těším. Vlastně přicházejí moje nejoblíbenější měsíce v roce.
Prázdniny 2017 jsem si užila a vím, že na ně budu dlouho vzpomínat. Vyzkoušela jsem plno nových věcí, nabrala nové zkušenosti a také bylo pár věcí, na které bych nejraději zapomněla. Jsem ráda, že je to minulost a znovu se opakovat nebudou. Jak říká Zoot: "Protože zažít věci nikdy nevyjde z módy."
Doufám, že jste si léto užily stejně jako já. Pokud jdete do školy, přeji vám úspěšný start do nového školního roku. Zítra nastupuji do maturitního ročníku a věřte mi, že se bojím už teď :D Pro mě to bude náročný rok.

Jaký je váš nejlepší zážitek za tyto prázdniny? :) 

15 komentářů:

  1. Maturity se neboj, vypadá jako velký strašák, ale nakonec zjistíš, že to tak hrozné nebylo :) maturovala jsem letos, tak vím, o čem mluvím. Hlavní je úplně nepodcenit přípravu a vše zvládneš :) přespat na lavičce zní celkem dobrodružně, to bych asi nespala, možná tak ve stanu :D pro mě nejlepší zážitek prázdnin bylo Bulharsko s přítelem a kamarády a teď seznamovák :)

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je potřeba tomu věnovat nějaký čas... Nejlépe celý rok :D Ve stanu jsme chtěly, ale bylo to zakázané, tak jsme se nenechaly odradit :) Bulharsko muselo být určitě fajn :)

      Vymazat
  2. Koukám, že jsi zažila hodně věcí :) Je super mít seznam toho, co chceme zažít a prožít a postupně si splněné věci odškrtávat. Já letos moc možností neměla, takže jsem si ani žádný bucket list nedělala. Příští rok to chci napravit - už jen proto, že tyto prázdniny za moc nestály, tak doufám, že ty příští budou stát za to! :) Co se týče školy, taky zítra nastupuji do čtvrťáku. Přeji ti hodně štěstí a nezapomeň vykročit pravou!

    http://elisminarova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad následující prázdniny budeš mít lepší a užiješ si je na 100 % :)

      Vymazat
  3. Outfit by som chcela nafotiť aj ja, hehe :)
    Ale podľa fotiek si mala pekné leto :) Aj ja som absolvovala Prahu a nejaké tie túry, boli sme v Českom Švajčiarsku.
    A maturity sa vôbec neboj. Ja už mám za sebou aj štátnice, maturita formalita, ako sa u nás hovorí :D Ak máš dobrých učiteľov, zohľadnia celé 4 roky snaženia, nie len jednu odpoveď :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Českého Švýcarska bych se ráda podívala. Na maturitu nesmím podcenit přípravu :D

      Vymazat
  4. Tak to máš krásné zážitky a krásné fotky. Podobné seznamy toho, co chci zkusit a zažít si čas od času taky napíšu a baví mě odškrtávat si splněné položky :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je moc hezkej a super nápad si to takhle napsat a mít zážitky i s fotkama! :) Já jsem si naplánovala letní grilovačku, dovolenou, jít na houby, letní kino, přečíst knížku, letní svatba, práce :) Já nastupuju do třetáku na Bc., tak zažívám pdobný pocity :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Zuzi :) Doufám, že budeš mít úspěšný rok :)

      Vymazat
  6. Ten Praděd musel být vážně dokonalý !

    OdpovědětVymazat
  7. Ten citát je super! a přespání na lavičce taky! Určitě bych chtěla více cestovat po Čechách, tak doufám, že se mi to splní. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  8. Veľmi pekné fotky :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks