sobota 31. prosince 2016

My December 2016

Pěkný poslední prosincový den :)

Prosinec, stejně jako předchozí dva měsíce, nebyl vůbec lehký. V listopadu jsem psala, že si chci prosinec užít, protože je to můj měsíc. Je advent, mám narozeniny a jsou Vánoce. I přes ty špatnosti, bych řekla, že jsem si ho nakonec užila! Na letošní advent budu ještě dlouho vzpomínat.
Snad se vám poslední letošní shrnutí měsíce bude líbit.


Můj prosinec byl nabitý od začátku do konce a strašně rychle utekl. Tak to mám každý rok. Najednou je prvního prosince, ani se nenadám a mám narozeniny, pak Vánoce, Silvestr a hned nový rok, nový začátek. Mrzí mě, že prosinec uteče vždycky tak rychle. Je to kouzelný měsíc plný zázraků a splněných přání.
Úplně na začátku prosince jsem si šla na poštu vyzvednout tajnou zásilku od Terky. Vůbec jsem nevěděla, co to bude. O to víc jsem byla překvapená a dojatá, když jsem balíček rozbalila. V balíčku na mě čekal adventní kalendář z čajů Ahmad Tea. 24 čajů přichycených kolíčkem na provázku. Byla jsem v šoku, protože by mě nikdy nenapadlo, že bych takovou dokonalost dostala. Terka to vychytala skvěle, protože jsem žádný advenťák neměla. Najednou se mi sešlo 24 čajů od Anglána. Bylo jich tam tolik, které jsem ještě nezkoušela. Prostě skvělý dárek! Už jsem vám o tom jednou říkala, takže se opakuju, ale mám z toho pořád velkou radost.



Následující dny jsem toho měla hodně do školy. Klasický prosinec, kdy je u nás ve škole blázinec. Všichni chtějí nasbírat známky, hodně úkolů a zkoušení. Já z toho všeho byla tak unavená, že jsem školu vypustila a bylo mi to jedno. Snažila jsem si užívat prosinec a skoro všechno jsem odložila na leden, kdy jsem si řekla, že se budu fakt učit a dělat poctivě úkoly do důležitých předmětů. Nezní to moc přesvědčivě :)


11. prosince jsem s roomie jela do vánoční Vídně. Dozvěděla jsem se to pár dní před odjezdem. Byl to od roomie narozeninový dárek. Bylo to něco, co jsem vůbec nečekala, ani jsem na takový typ dárku nepomyslela. Vídeň je krásné město, ještě k tomu o Vánocích. O samotném výletu jsem psala samostatný článek. Proto se o tom nebudu moc rozepisovat. Vídeň je super a na tento den nezapomenu. Vlastně to byl jeden z těch dnů, který udělal můj prosinec kouzelnější.





16. prosince jsem oslavila 18. narozeniny. Mimochodem mít narozeniny v půlce prosince není vůbec výhodné. Rodiče mají tendenci dárky spojovat s Vánoci a plno lidí na vás zapomene, kvůli vánočnímu spěchu.



Tyto narozeniny nebyly stejné jako ty předešlé. Nebyla jsem na ně natěšená a říkala jsem si, že by bylo nejlepší, kdybych dělala, že narozeniny nemám. I přes moje obavy to byl pohodový den. Dostala jsem skvělé dárky a doma na mě čekala oslava. Přišlo mi, že všichni ke mně v ten den byli strašně vstřícní. Škoda, že to tak není po celý rok. Největší dárek od rodičů byl foťák Olympus PEN, který jsem si hodně přála, ale nečekala jsem, že bych ho dostala. Jsem za něj neskutečně ráda, protože konečně budou na blogu kvalitní fotky. Teda až se s ním naučím, což nebude hned :D
Dále jsem dostala vysněné hodinky Olivia Burton. Hodinky jsem si přála několik let. Jsem ráda, že je konečně mám. Pro mě jsou dokonalé a nemůžu se na ně vynadívat.
Velkou radost jsem měla také z dortu, který byl se znakem hokejového klubu Florida Panthers, za který hraje Jaromír Jágr ♥





Radost jsem měla ze scrubu na rty Lush. Byla to věc, kterou jsem strašně chtěla, ale sama bych si ji nekoupila. I když jsem věděla, že by to mé rty uvítaly. Proto jsem byla nadšená, když jsem ho dostala. K tomu jsem ještě dostala kartičku do Starbucks, po které jsem také toužila, ale sama bych si ji asi nepořídila. Není to tak, že bych na Starbucks byla závislá, ale jednou za čas tam zajdu. Teď bych tam mohla chodit trochu častěji, protože jsem kartu zaregistrovala a zjistila jsem, že tam na mě čeká muffin :D
Do fotky jsem zahrnula vánoční radosti od Terky. Na veganskou čokoládu jsem hodně zvědavá!



Pak byly Vánoce, které jsem prožila v poklidu s mou rodinou. Byly to krásné chvíle v rodinném kruhu. Na chvilku jsem vypla a odpočinula si.



Letos jsem přečetla něco kolem 30 knížek. Ve srovnání s minulým rokem, kdy jsem jich přečetla 48, je to celkem bída.
Dostala jsem tři nové knížky - Na Větrné hůrce, Veronika se rozhodla zemřít a Sonety od WS. Mimochodem tu knížku od Coelha si chci přečíst už jen díky názvu, který mě strašně fascinuje. Zatím mám rozečtenou knížku Na Větrné hůrce, což je klasika, a Sonety od WS, které mám už skoro předčtené a jsem z nich nadšená. Těším se, až se začtu do Veroniky, snad mě tato knížka od Coelha nezklame. Tajně doufám, že je to jedna z těch lepších knížek.



Historicky první fotka focená Olympusem. Samozřejmě, že to nemůže být nic jiného než Scrub z Lushe, který je prostě fotogenický.



Pak tady mám ještě nějaké radosti, které udělaly můj prosinec o něco lepší. Například chvilka v mojí oblíbené kavárně s cappuccinem a brownies se slaným karamelem. Prstýnek z Pandory, což byl dodatečný dárek k narozeninám. Můj milovaný parfém od Burberry. Vysněné spodní prádlo od Calvina Kleina. Dárková krabice Ahmad Tea, tahle je v té nejkrásnější plechovce, aneb nekonečno čajů od Anglána. Mimochodem, ten zelený s javorovým sirupem je bezkonkurenční.








Jsme u konce prosince a konce roku 2016. Poslední hodiny tohoto roku trávím na mém blogu a snažím si těch pár kouzelných chvilek sepsat, abych pak měla na co vzpomínat. 
Prosinec pro mě nebyl lehký. Mohla jsem si vybrat. Buď se utápět v tom špatném, anebo mít radost z toho mála, které udělalo můj prosinec lepší. Ono to vlastně není málo. Jsou to důležité vzpomínky, na které budu dlouho vzpomínat s úsměvem na rtu. 
Přeji každé z vás, která tento článek přečte, všechno nejlepší do roku 2017! 

Jak jste si užily poslední měsíc v roce 2016? :)

PS: Četla některá z vás Veronika se rozhodla zemřít? Pokud ano, jak se vám knížka líbila?

10 komentářů:

  1. Krásný článek! Myslím, že jsi měla super měsíc. Vánoční Vídeň, spoustu nádherných dárečků... co chtít víc? :D Strašně se mi zalíbil ten javorový čaj, ten rozhodně musím někde sehnat a zkusit, protože ten musí být dokonalý!! Ten prstýnek z Pandory je nádherný. Přijde mi, že někdy ty věci z Pandory jsou strašně strašně přezdobený, ale tenhle je krásně jednoduchý. A Veroniku si musím přečíst!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě byl o hooodně lepší než ty dva předchozí :) Jo, ten javorový čaj musíš zkusit. Věřím tomu, že si ho zamiluješ. je to jako kdybys do čaje vylila celý javorový sirup! Veroniku jsem dneska dočetla, je super! Takže si ji určitě přečti :)

      Vymazat
  2. Mám tyhle články hrozně ráda, ale vždycky si u nich uvědomím, jak ten čas letí :D Vídeň závidím, nikdy jsem tam nebyla a ta atmosféra musí být nádherná. Dárečky jsi dostala krásné a první fotka s novým foťákem se moc povedla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to uvědomuji hlavně při psaní těchto článků :D Děkuju moc, Jani :)

      Vymazat
  3. Nádherné věci ♥

    lifewithnell.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, knizku jsem necetla, ale take se ji chystam koupit, mam vyborne recenze od kamaradek, co ji cetla, tak se na ni tesim, az budu mit po zkouskach v lednu si ji koupim za odmenu ;) Jinak me nejvice na vanoce potesil darkovy poukaz do eshopu https://www.goldeligius.cz/. Nevim jestli znate, ale ja tam nakupuji uz druhym rokem pravidelne a maji tam vyborne sperky ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks