úterý 25. srpna 2015

Saloos | Zelený zázrak v prášku

Krásný úterní večer. :)

Dnes se s vámi podělím o můj názor na jednu super věcičku. Jedná se o zelený jíl, který je jarní novinkou tohoto roku u Saloos. Ze začátku mě vůbec nelákal, to jsem ani nevěděla, co tahle věc dokáže. Ještě k tomu mě neskutečně odrazovalo, že si masku musím sama namíchat. No jo, tady se ukázala moje líná stránka. Když jsem si o něm našla víc informací, tak jsem změnila názor a říkala si, že nemusí být vůbec špatný...


A on špatný není. Právě naopak je to další zázrak od Saloos. Už jste u mě na blogu zažily kokosový zázrak a teď tu máme tenhle zelený v prášku. Možná si říkáte, co je na něm tak zázračného. Další výrobek, který splňuje to, co je o něm napsané. Přijde mi celkem směšné, že každá druhá firma, která vyrábí přípravky na obličej, prohlašuje o výrobkách, že výsledky uvidíte hned po prvním použití. Tak mně se tohle ještě nikdy nestalo. Až do té doby, než jsem zkusila Saloos. U téhle firmy prostě platí, co je psáno, to je dáno. Myslím to vážně, protože tenhle zázrak to opět splňuje.

Zatím jsem ho v drogerii DM neviděla, ale můžete ho sehnat na různých eshopech. Orientační cena za 80g je okolo stovky. Prostě za málo peněz hodně muziky. Zelený jíl můžete využít k pleťovým a tělovým maskám, zábalům i koupelím. To nejdůležitější je, co dokáže - pleť vyhlazuje, absorbuje toxické látky, zbavuje ji nečistot a přebytečného mazu. Podrobnější informace si o něm můžete přečíst zde.


Popis výrobce

Zelený francouzský jíl je jemně mletá hornina, obsahuje velké množství jílových minerálů a stopových prvků důležitých pro pokožku např. železo, hořčík, vápník, titan, mangan atd. O jílu je všeobecně známo, že absorbuje z pokožky toxické látky, zbavuje ji nečistot i mastnoty, vyživuje ji, zpevňuje, obnovuje, vyhlazuje a zklidňuje podrážděnou pokožku. Je vhodný k výrobě pleťových masek, tělových zábalů i koupelím.



Jak připravit pleťovou masku?

Malé množství jílu smíchejte v nekovové misce dřevěnou špachtlí (tohle je hodně důležité, protože jíl nesmí přijít do styku s kovem) s vodou v poměru cca 1:1. Směs nechte chvíli odpočinout a poté vymíchejte v hustší pastu, dle potřeby přidejte jíl nebo vodu. Pastu nanášejte na obličej mimo okolí očí a rtů, nechce působit 20-30 minut. Po uplynutí této doby masku smyjte teplou vodou.




Proč zelený jíl nesmí přijít do styku s kovem?

Tak tohle byl oříšek i pro mě. Jsem celkem zvědavá, takže jsem se snažila najít důvod. Každopádně, když jsem četla recenze, tak pár blogerek také psalo, že by je zajímalo, proč se to nesmí, ale odpověď zatím nenašly. Jelikož chemii zase nevěnuji tolik pozornosti, tak jsem kontaktovala firmu Saloos. Jsem ráda, že mi firma odpověď poskytla. Moc děkuji!

Jaká byla odpověď firmy? "Jíl působí nejen chemickou strukturou, ale i elektricky. Má kladný náboj, a proto k sobě přitahuje vše, co je nabito záporně, a umí to na sebe navázat. Je ovšem zapotřebí, aby jíl dle množství nikdy nepřišel do styku s žádnými kovy, ani ušlechtilými. Proto ho vždy zpracováváme pouze skleněným nebo dřevěným náčiním. Méně vhodné je nářadí z plastických hmot."


Můj názor

Balení produktu mi vyhovuje. Jíl je ukrytý v plastové lahvičce s plastovým víčkem na odšroubování. Lahvička má dostatečně velký otvor, takže si můžu nabrat tolik jílu, kolik chci a nejsem nijak omezená.



Po otevření na vás čeká jemný zelený prášek, který nemá žádnou vůni. Samozřejmě, že jsem z něj byla tak unešená, že jsem ho hned první večer, kdy jsem ho měla doma, musela jít vyzkoušet. Všeobecně si ráda na pleť patlám různé masky/peelingy. Mám to strašně ráda. Když jsem přemohla mé líné já, tak byla tahle maska pro mě výzvou, protože si ji můžu sama namíchat a nebudu se moct vymlouvat na výrobce, že je konzistence masky moc tekutá nebo hustá. Moje první použití bylo celkem komické, protože jsem vůbec neměla páru, kolik jílu dát, aby ho nebylo zbytečně moc, kolik vody dát, aby maska nebyla moc tekutá nebo moc hustá.



Moje první maska nebyla dokonalá, protože jsem jílu dala trošku víc, takže mi zbytečně maska zbyla. Vždy dávejte radši méně jílu. A druhá sranda byla, že jsem po nanesení masky vypadala jako Fiona ze Shreka. Doma se mi za to všichni smáli, ale pak si zvykli. Poprvé jsem masku nechávala působit celých třicet minut, ale zjistila jsem, že je to na mou pleť moc, protože mě pleť začala pnout. Jinak jsem se také celých třicet minut nemohla skoro smát, mluvit a pít, protože když maska pořádně zaschne, tak je pevná. Celkem bolí, když se začnete smát a maska vám na obličeji začne praskat. Každopádně to za to stojí, protože po půlhodince bude vaše pleť krásně jemná, čistá a bez mazu. A to hned po prvním použití! S akné si jíl také umí poradit. Pupínky zklidní a ty pak rychle zmizí. Pokud vaše pleť bude na jílovou masku reagovat začervenáním, tak se nelekejte, protože je to přirozená reakce pokožky.



Zelený jíl používám jen jako masku na obličej. Zábal ani koupel mě neláká, protože jíl zrovna dvakrát hezky nevoní. Vím, že jsem říkala, že žádnou vůni nemá, ale když z něj namícháte masku, tak prostě cítíte horninu a železo. Podle mě se nepříjemné vůně zbavíte, když do masky přidáte květinovou pleťovou vodu Saloos nebo 2-3 kapky vhodného 100% přírodního esenciálního oleje dle typu obličeje.

Zelený jíl vám doporučuji, především těm, kteří bojují s akné nebo mají mastnou pleť. Já zelený jíl používám přes dva měsíce a můžu říct, že se má pleť zlepšila. Strašně se mi líbilo, když jsem viděla hned po prvním použití, jak krásně jílová maska vytáhla nečistoty z obličeje. Saloos nezklamal a až mi zelený jíl dojde, tak si určitě koupím další balení.

Na konec fotka a velké odhalení, že se dvakrát v týdnu proměním ve zlobřici. Ještě jedna věc, včera jsem se byla stříhat a nechala jsem si vlasy zkrátit o 15 cm. :)




Shrnutí
+ CPK výrobek
+ splňuje to, co o něm Saloos píše
+ výsledky hned po prvním použití
+ cena

Jakou masku na obličej používáte Vy? :)

22 komentářů:

  1. Tak to vypadá moc pěkně a určitě se na to podívám už kvůli tomu akné. Pěkná recenze. :)
    http://anyworld0036.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tvůj článek mi připomněl, že jsem si tuto masku chtěla koupit :-) Vůně by mi nevadila. Myslím, že Fiona je nejlepší :-))

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za skvělý tip, jdu si ho hned objednat. Super recenze. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to je super :) Doufám, že s ním budeš spokojená.

      Vymazat
  4. To vypadá vážně moc pěkně! Já jsem dostala v Sephoře vzoreček nějaké fialové peelingové masky, vypadala strašně podobně jako ta tvoje. Myslím, že Saloos bude levnější alternativa, protože plné balení té Sephorácké bude asi pěkně drahé. Tak půjdu do toho Saloosu a budu jenom doufat, že mi někdy v Sephoře zase hodí do tašky vzoreček. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No taky bych chtěla dostat vzorek od Sephory, ale skoro vůbec tam nechodím :/ :D

      Vymazat
  5. Děkuji za tip, určitě vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavý tip :) jen škoda, že to nemají v tom DM...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se to vezme, třeba by tam byla strašně drahá jako ostatní věci. Je super když na Saloos narazíš v nějaké zapadlé drogerce :)

      Vymazat
  7. Super recenze, Peggie! :-)
    Jen je opravdu škoda, že ho nemají někde v drogerii, jelikož já moc přes e-shopy nenakupuji..no vlastně vůbec. :-/ Saloos mně ,ale mile překvapil. :-)
    TeriMiss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tak třeba ho najdeš v nějaké zapadlé drogerce, pokud takovou máte :)

      Vymazat
  8. Wau tak tahle věcička vypadá fakt zajímavě :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá zajímavě:) sama se ale bojím si na pleť něco dávat, co mi neporadí kosmetička protože většinou to udělá neplechu:/
    Verranda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to chápu. Já zase ráda experimentuji a moje pleť to zatím přežívá :D

      Vymazat
  10. Wau, to vypadá božsky! + pro mě jako medičku, která ráda patlá cokoliv laboratoři skvělé vyžití, moc vyžkoušet. Jo a moc velký palec nahoru za to, jak píšeš, na 16 let opravdu čumím :-)
    Zvu tebe i tvé fanoušky k sobě na blog, píšu jen krátce, ale doufám, že se ti/vám u mě bude líbit.
    I am clarella ...

    OdpovědětVymazat
  11. Hezký den, moc děkuji za recenzi včetně ukázky :). Koukám po nějaké pleťové masce. Hledala jsem diskuze a objevila jsem tuhle: http://www.vinted.cz/forum/krasa-and-wellness/kosmeticka-poradna/486799-nejlepsi-pletova-maska. Každopádně je na trhu opravdu hodně výrobků. Máte zkušenosti s touto maskou: http://www.originalatok.cz/kosmetika-dle-typu-pleti/zrala/regeneracni-maska-morske-rasy.html?listtype=searchfulltext&searchparamfull=ple%C5%A5ov%C3%A1%20maska? Vypadá dobře :).

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks