pátek 8. května 2015

Saloos | 100% Bambucké máslo

 Krásný den. :)

 Dneska tady mám super tip pro všechny, které trápí suchá pokožka. Je tohle váš problém? Tak čtěte dál! A pokud není, tak taky čtěte dál. :)



Předposlední recenze na výrobek od Saloos bude dneska o 100% bambuckém másle. Samozřejmě, že v BIO kvalitě. Jak vlastně poznáme, že je výrobek v BIO kvalitě? Na výrobcích najdete označení CPK bio. 
 Určitě je tenhle výrobek perfektní na zimní období, kdy máte pokožku suchou. Tohle máslo je pro mě naprosto dokonalé. Od té doby co ho používám, tak jsem zanevřela na ostatní pseudomásla, které se považují za bambucké. 






Hodně mě zajímalo, jak se vlastně takové bambucké máslo vyrábí a díky Saloosu jsem to zjistila. Ráda se s vámi o to podělím. Bambucké máslo neboli Shea butter se získává z ořechů afrického stromu Shea, který dodnes roste v oblasti Nigérie, Ghany a Mali. Celý tenhle zázrak se skrývá v hnědých oříšcích, které se po usušení na slunci za studena melou na jemnou pastu a poté se třením nakonec promění v bambucké máslo. Podle legend ho používala i královna Kleopatra, která chránila svou pleť před africkým sluncem a horkým pouštním větrem. 





Tohle máslo můžete koupit v DM drogerii za nějakých 100 Kč, teď si přesně nejsem jistá kolik stojí. Určitě bych vám doporučila, abyste si ho koupily přes nějaký internetový obchod, protože ceny na internetu jsou viditelně nižší, než v kamenném obchodě. Někdy máte rozdíl i dvacet korun. 
V nabídce je samozřejmě spousta variant jako třeba rakytníkový, konopný, eukalyptový, levandulový balzám. Pozor, v nabídce je i balzám erotika, který uvolňuje stresovanou mysl, napjaté svaly a postupně navozuje příjemné pocity a touhy vzájemné partnerské blízkosti. Více se dočtete tady. Pokud vás zajímá, jak Saloos zpracovává bambucké máslo, tak bych vám doporučila, abyste se podívaly na jejich video, které najdete zde. Výroba bambuckého másla je v čase 0:48. 





Popis výrobce

Karité neboli bambucké máslo pokožku dokonale hydratuje a přináší jí okamžitou regeneraci. Snadno a lehce se vstřebává. Pokožku dokonale promašťuje, zjemňuje suchou, popraskanou kůži. Pravidelné používání másla zpomaluje proces stárnutí a má hojivý efekt. Je vhodný na tělo i obličej.


 Složení

- přírodní bambucké máslo v bio kvalitě
- nenasycené mastné kyseliny (linolová, olejová)
- kyselina skořicová
- léčivé vosky
- vitamíny
- rostlinné steroly





Pár účinků karité

- ideální péče a ochrana pro každý typ pleti
- dokonalá hydratace a regenerace
- prevence vzniku strií
- jemné ošetření dětské pokožky


Můj názor

Nejdřív začnu balením, ve kterém je máslo ukryté. Je to malá plastová nádobka, která je nažloutlá a víčko má stříbrné. Podle mě krásná nažloutlá barvička připomíná barvu bambuckého másla. Po otevření máslo chrání plastové víčko, což mi přijde velmi praktické. Aspoň se do másla nedostane to, co tam nepatří. 




Samotné máslo nemá skoro žádnou barvu. Překvapení pro mě byla konzistence másla, která je hodně tuhá. Ze začátku jsem nevěděla, jak ho dostat ven, ale pak mi došlo, že se v rukách máslo rozpustí. Jednu zásadní věc nedělejte a to, že v žádném případě máslo nenechávejte na horkém topení. Máslo se za tepla rychle rozpouští a může se vám stát, že vám vyteče a pak máte všechno mastné. 
Parfemaci nemá žádnou. Z toho jsem taky byla překvapená, protože poprvé jsem k němu pořád čichala a nic jsem z něho necítila, což bylo pro mě divné. Teď když si k němu přičichnu, tak z něj něco cítím, ale neumím tu vůni popsat. V mých představách voní po těch oříšcích, ze kterých se získává. Tahle neutrální parfemace mi vyhovuje. 




Účinky bambuckého másla jsou opravdu úžasné. Hned po prvním použití na své pokožce ucítíte změny, aspoň já jsem to tak měla. Ze začátku jsem si máslo aplikovala na boky, protože tam mám strie. Máslo jsem si aplikovala vždy večer. Ráno jsem pokaždé měla boky tak krásně jemné a hydratované až se mi z toho chtělo brečet. V životě jsem tohle nezažila. Potom jsem si máslo aplikovala i na obličej, protože jsem měla období, kdy má pleť byla hodně suchá. Opět se s tím máslo popralo a suchá místa zmizela. Samozřejmě, že nesmím zapomenout zmínit, že pleť byla krásně jemná a hydratovaná. Četla jsem, že není dobré máslo aplikovat na obličej, protože ucpává póry. Nevím, co je na tom pravdy. Každopádně já si máslem permanentně obličej nemažu. Přijde mi, že když ho používám pořád, tak se potom vytratí jeho účinnost. Používám ho tak třikrát do týdne. Momentálně není důvod ho pravidelně používat, ale v zimních měsících se bude hodit.  
 Závěrem bych řekla, že s tímto výrobkem jsem hodně spokojená. Musím říct, že po dlouhé době jsem zase objevila výrobek, který splňuje to, co je o něm napsané. 


Shrnutí
+ bio kvalita
+ perfektní hydratace
+ cena


Jak bojujete Vy proti suché pokožce? 

25 komentářů:

  1. Tak to vypadá super, já mám teda celkem dost suchou pokožku tak se po tomhle kouknu :) super recenze :)

    http://sweetelis.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Budu se muset po nějakém másle taky podívat, zatím používám jen hydratační krémy. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Peggie musím s recenzí úplně souhlasit.. Já sice měla od saloosu jen balzámy založené na bambuckém másle (ne 100% bambucké máslo), ale i to se nedá srovnat s žádnými jinými tělovými mazadly, které jsem kdy zkoušela, a které stavěly na tom, že obsahují bambucké máslo.. Saloos je prostě kvalitou v tomhle na špičce, a navíc cenově mezi těmi nejlevnějšími.. nechápu jak to dělají, ale prostě to s tělovými mazadly umí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, jsem ráda, že se mnou souhlasíš :)

      Vymazat
  4. Bambucké máslo miluji, na něj se zajdu mrknout :-)

    Zvu tě na blog :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-fialova.html

    OdpovědětVymazat
  5. Já se mažu vším možným :) Ale díky za tip, teďka jsem byla v jedné zdravé výživě a mají tam plno produktů od Saloos a tedy za skvělé ceny jako právě na internetu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to je super, stejná ceny jako na netu se moc často nevidí :)

      Vymazat
  6. Ja suchú pokožku nemám, cize s ním nemám skúsenosti. Verím, ale že tebe vyhovuje :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Další skvělá recenze! Tohle je výrobek, který bych si asi nekoupila, protože nemám ráda cokoliv na rukou/obličeji, co se podobá krému a tak, ale někomu se to může zajisté hodit. Na bambucké máslo jsem slyšela už dříve hodně chvály. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Sice nemám suchou pokožku,ale myslím, že mamce by se moc hodil. Prodávají ho u nás v jednom malém krámku, tak pro něj dneska cestou zajdu. Děkuju za nápad! :)

    http://www.plesatazpevacka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila sis ho? :) A jinak já děkuji za komentář :)

      Vymazat
  9. Díky moc za tip, vypadá to super! Já mám právě na těle pokožku sušší, takže takový pomocník by se mi určitě hodil :) A děkuji za hezký komentář u mě na blogu, moc mě to potěšilo :))

    Pieces of FRECKLED style

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Super recenze :) Určitě zkusím, mám v poslední době se suchou pokožkou celkem problém tak doufám, že zabere :)

    OdpovědětVymazat
  12. Sice nemám úplně suchou pokožku, ale i tak si kupuju bambucké máslo - namixuju ho s gelem z aloe vera, pak má takovou méně hutnou konzistenci a perfektně mi sedí. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. S mamkou jsme si něco takového chtěly pořídit:) díky za typ!:)
    www.dennycanton.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Věřila bys tomu, že po tomto másle koukám již od střední školy, co je už nějaký ten pátek a stále jsem ho nekoupila? Už by bylo na čase. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks