neděle 8. ledna 2017

Kosmetika roku 2016

Pěkný den :)

Dneska jsem si pro vás přichystala poslední bilancování roku 2016. Bude to o mé milované kosmetice. Co považuji za to nejlepší? Jaký kosmetický produkt jsem si nejvíc oblíbila?


V roce 2016 jsem se nenechala strhnout všemi kosmetickými blogy a nezkoušela úplně všechno, o čem toho bylo tolik napsaného. Obvykle jsem se snažila krotit a kupovat si kosmetiku jen, když jsem ji opravdu potřebovala. Samozřejmě, někdy jsem z drogerie odcházela s kosmetikou, kterou jsem zrovna nutně nepotřebovala, ale můj mozek to vyhodnotil tak, že ji nutně potřebuji. Alespoň jsem si několikrát dokázala udělat radost. Ono totiž stačí, když si koupím obyčejný šampon na vlasy, ze kterého mám pak nějakou chvíli radost.
Minulý rok jsem se utvrdila v tom, že jsem kosmetický nadšenec. Navštívila jsem poprvé kosmetický veletrh Interbeauty, kde jsem se cítila jako v ráji. Objevila jsem spoustu nových značek a jsem ráda, že jsem dala šanci českým značkám (Ryor, Saloos, Bione...).


Z obličejové péče tady mám pár věcí značky Ryor, konkrétně z řady Aknestop, kterou jsem začala používat v létě. Za tu dobu jsem jedno tonikum spotřebovala a stihla koupit další. Právě tonikum je skvělá věc. Používám ho vždy 2x denně. Ráno na probuzení, protože má svěží bylinkovou vůni, a večer na dočištění pleti.
V létě jsem slupovací masku používala 3x do týdne, ale na podzim a teď v zimě jsem to omezila, protože mou pleť vysušuje. Ze začátku jsem k ní byla skeptická, ale je pravda, že mě příjemně překvapila. Po každé aplikaci je má pleť příjemně hladká, matná a viditelně čistší.
A nakonec krém, bez kterého se momentálně neobejdu. V létě jsem měla problém s tím, že se déle vstřebával do pleti, ale teď v zimě tohle pominulo. Krém se do mé pokožky dokáže rychle vstřebat a přes den ji hydratovat.



Z péče na pleť tu mám ještě jednu věc, tentokrát značky Bione z řady Antakne. Tuhle řadu jsem objevila někdy v září. Od té doby, co ji používám, se má pleť zlepšila. Hodně mi pomáhá tohle pleťové sérum. Obvykle si ho dávám před spaním na postižená místa na pleti. Po aplikaci séra se pupínek rychleji zahojí. Akorát mám v zimě problém, že sérum nemůžu používat pravidelně. Moje pokožka je v poslední době hodně vysušená, a proto sérum střídám s pleťovým olejem. Pokud trpíte na akné, tuhle věc bych vám doporučila. Seženete ji třeba na Notino.cz za směšně nízkou cenu, což se určitě vyplatí.



Z péče o tělo tady mám dva produkty od Weledy. Sprchový krém granátové jablko je bezkonkurenční. Krásně voní, bez problému umyje pokožku, aniž by ji nějak podráždil.
Balzám na nohy je ten nejlepší produkt jaký jsem na nohy vyzkoušela. Má lehkou konzistenci, díky které se opravdu rychle dokáže vstřebat do pokožky. To je výhodné, alespoň se člověk obejde bez mastných stop na podlaze. O nohy příjemně pečuje a při pravidelném používání zabraňuje tvorbě puchýřů.



Antibakteriální gely na ruce od Bath&Body Works jsou mým dalším objevem za minulý rok. Řekla bych, že je to i taková závislost, abych jich měla doma, co nejvíc. Anebo aby v každé kabelce nebo batohu byl alespoň jeden gel. Velké pozitivum u těchto gelů vidím v tom, že nemají alkoholový odér a nevysušují ruce.



V péči o rty zvítězily tři balzámy. Léčivá Vaselina, žvýkačkový Bomb Cosmetics a melounový EOS. Vazelínu v chladných dnech nedám z ruky. Není jediný večer, kdybych si rty nenamazala tímto balzámem. Žvýkačkový balzám používám nejčastěji o víkendu, protože si vazelínu nechávám na intru. Voní krásně a má roztomilý obal. EOS používám nejčastěji přes den, kdy chci rty udržet hydratované. Opět má roztomilé balení. Voní a chutná sladce po žlutém melounu.



Stíny nepatří do mé každodenní make-up rutiny. Když už jsem je minulý rok použila, byly to právě ty z paletky In the mood od značky W7. Paletka obsahuje nude odstíny, které se hodí pro každou příležitost. Dá se s nimi vykouzlit, jak jemné, tak i dramatické líčení.



V roce 2016 jsem objevila skvělý make-up od Clinique na problematickou pleť. Je sice dražší, ale právě vyšší cena se odráží na kvalitě make-upu, který nemá problém vydržet celý den. Nejčastěji ho aplikuji štětcem. Dokonce jsem zjistila, že mi už dochází, takže ho momentálně používám jen na významnější události. V tomto roce si ho plánuji pořídit znovu.
S kalíškovým korektorem jsem si prošla několika fázemi. Zjistila jsem, že mi nejlépe sedí v létě, kdy je moje pleť opálenější. V zimě opět vyblednu a korektor je na mě tmavší, i přestože ho mám v tom nejsvětlejším odstínu. Výdrž není celodenní, ale je pravda, že pupínky zakryje na jedničku.



Na konec jsem nechala štětec na pudr od Real Techniques. To je můj miláček, bez kterého bych si nedovedla představit mou každodenní make-up rutinu. Za tu investici to stálo. Je dost velký. Stačí třikrát přejet obličej a je zapudrováno.



Jakou kosmetiku jste si oblíbily v roce 2016?

19 komentářů:

  1. RYOR produkty na pleť mám moc ráda! :) To tonikum používám taky, pak mám ještě čisticí pěnu s mořskými řasami a krému s mořskými řasami mám snad už třetí, nebo čtvrté balení! :D

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu pěnu s mořskými řasami mám v plánu tento rok vyzkoušet :)

      Vymazat
  2. Balzámky Bomb Cosmetics mě dlouho lákají, ale odolávám, jelikož balzámů mám doma šíleně moc.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzámů mám taky dost, ale tomu od Bomb Cosmetics se nedalo odolat.

      Vymazat
  3. Super věcičky, Eos mám úplně stejný :)

    OdpovědětVymazat
  4. Antibakteriální gely bych ráda zkusila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Sprchový krém od Weledy jsem si teď pořídila a je super a pokud ten krém vážně zabraňuje tvorbě puchýřů, tak ten si musím pořídit, protože mám sedřené nohy snad úplně ze všech bot :D
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo ten krém je super :) Měla jsem stejný problém a ten krém mi pomohl :)

      Vymazat
  6. štetec Real Techniques ti v dobrom závidím :) to je taký môj tajný sen :) alebo lepšie povedané jeden z tajných kozmetických snov :D
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to byl můj sen :) Nejradši bych od této značky měla všechny štětce :D

      Vymazat
  7. S korektorem od Catrice mám opačnou zkušenost - nejvíc mi sedí v zimě. Už začínám dřít o pánvičku, ale asi si jej znovu nepořídím (nebo spíš zkusím jeho tekutýho bráchu) a zkusím se poohlédnout po nějakém jiném, byť na zamaskování pupínků je opravdu super.

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělý produkty! Já jsem si taky strašně moc zamilovala tu masku od Ryoru, je dokonalá! A za tu chvilku, co sérum od Antakne používám, jsem si ho taky stihla oblíbit. O gelíkách na ruce ani nemluvím, a štětci na pudr taky ne! :) A ten sprchovej krém, cos mi dala od Weledy, je naprosto úžasnej. Jen jak voní po citrusech, tak mi jde víc k jaru a létu, tak se snažím teď ho moc nepoužívat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jsem ráda, že jsi s tou maskou spokojená. Joo, je to spíš taková jarní až letní vůně :D Tak snad si s ním budeš zpříjemňovat letošní jaro :)

      Vymazat
  9. Ten balzám na nohy od Weledy mám strašně moc ráda! :) Ryor jsem používala dřív, pak mi začal dělat zle a zjistila jsem, že není zase až tak přírodní, takže jsem přesedlala na jiné značky. Dost mi vadily i ty parfemace, nějak mi nesedly a přišly strašně moc silné...

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ten žuvačkový balzam by som chcela vyskúšať. Musí byť úžasný! Škoda že u nás nie je bomb kozmetika poriadne dostať.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý výběr a s větší části se shoduji s tvými produkty :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks