pondělí 31. října 2016

My October 2016

Krásný den :)

Konec října zakončím na blogu obvyklým článkem, ve kterém vám ve zkratce shrnu, jaký byl můj říjen 2016. Řekla bych, že v dnešním článku bude víc fotek než textu. Podzim je prostě krásný.



Úplně na začátek musím říct, že mi měsíc říjen uběhl strašně rychle. Jsem z toho až smutná, protože nechci, aby měsíce ubíhaly tak rychle... Každý měsíc utíká rychleji než ten předchozí. Dlouho jsem nad tím přemýšlela a došla jsem k závěru, že pokud chci být šťastná a užívat si každičký den, měla bych se radovat z maličkostí. V posledních dvou měsících bylo těžké si to uvědomit, ale snažím se na tom pracovat. Chce to čas...



Říjen nebyl o moc lepší než září. Plno věcí do školy a do toho milovaná autoškola. Někdy mi přišlo, že se na mě povinnosti sypaly z každé strany a já prostě nestíhala. Snad celý říjen jsem odpočítávala dny do podzimních prázdnin, které utekly jako voda. No ale ještě předtím jsem si dokázala každý víkend zpříjemnit tím, že jsem si na oběd dělala dýni hokkaido. Buď zapečenou s bramborem, nebo polévku. Hokkaido jsem si hodně oblíbila.

Už od září čekám, kdy se u nás otevře další kavárna. Pořád kolem těch dveří chodím a pořád je zavřeno. Tak snad brzy bude všechno hotové a kavárna se konečně otevře. Věřím tomu, že to bude moje další oblíbené místo.



Konečně přišly podzimní prázdniny, na které jsem se moc těšila. Na tři dny jsem jela za roomie do Jeseníku. Strašně jsem se těšila. Nakonec tento výlet předčil moje očekávání, bylo to dokonalé a já si to moc užila. Tři dny od velkoměsta mi prospěly. Ve středu jsme se šly podívat do lázní. Všechno bylo super, akorát nám nepřálo počasí, protože byla hustá mlha, zima a pršelo, takže jsme úplně zmokly. Po dlouhém chození jsme zapadly do lázeňské kavárny, kde jsme se chtěly zahřát a dát si kávu. Bohužel tam moc netopili, takže mi byla pořád zima. Káva mi moc nechutnala. Svádím to na to, že jsem rozmazlená z mojí oblíbené kavárny :D









Ve čtvrtek jsme se vypravily na túru. Moc jsem se na to těšila, i když jsem si celkem mákla. Náš cíl byl Zlatý chlum a po té Čertovy kameny. Rozhledna Zlatý chlum mě moc nezaujala, protože byla zavřená, ale za to Čertovy kameny to všechno vynahradily. Bylo to asi jedno z nejkrásnějších míst, jaké jsem kdy navštívila. Ještě k tomu na podzim ♥ Takže jsem k tomu všemu měla zdarma krásný výhled na zbarvené lesy a dokonce začalo svítit i sluníčko.
No a v pátek jsem už jela domů. Roomie uvařila skvělý oběd a potom se mnou jela do Jeseníku. Mě čekala 2,5 hodinová cesta autobusem.
Fotky fotila Klaudia. Pokud máte chuť, můžete mrknout na její instagram.
Mimochodem, když máte bad face day, nechte se fotit jen zezadu! :D













Na závěr bych ještě chtěla zmínit Blogerku roku. Našla jsem se v nominaci, což mi přijde jako úplná šílenost, protože si nemyslím, že bych tam měla být. Celkem mě to překvapilo. Každopádně vám za tohle moc děkuji.
Pokud byste chtěly, můžete pro můj blog hlasovat zde.





Jak jste si užily říjen? :)
PS. Pořád se můžete zúčastnit narozeninové soutěže.

21 komentářů:

  1. Krásné fotky. Můj říjen byl celkem dobrý, akorát to počasí u nás mohlo být lepší. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás to počasí taky nebylo nějaké extra, skoro pořád pršelo.

      Vymazat
  2. Boží fotky!! Teda nejvíc se mi líbila ta se zámkem, vypadal tak nějak profesionálně ;) Moc se mi líbí, že vám otevírají v Ostravě takový hezký kavárny, těším se, až se do týhle poprvý podíváš, musíš o ní dát v příštím shrnutí měsíce vědět :) Jo a rozhodně si neymslím, že nemáš být v blogerce roku, tvůj blog je dokonalý ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, všechny fotky z Jeseníků fotila Klaudia a ta fotka s tím zámkem se jí moc povedla!
      No jo, už aby tu kavárnu konečně otevřeli! Jsem na ni strašně zvědavá :)

      Vymazat
  3. Krásné fotografie ♥

    lifewithnell.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. súhlasím s tebou že jeseň je nádherná :) milujem všetky tie farby a celkovo tú atmosféru :) krásne fotky si porobila :) a tiež mám pocit, že tento mesiac prešiel strašne rýchlo ... ale to tak vždy býva keď sa pomaly blížime ku koncu roka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mám pocit, že teď všechno nějak strašně moc rychle utíká, ze začátku jsem byla celkem i ráda, teď mě to naopak děsí. Ale jak píšeš, měli bychom si užívat maličkostí každého dne. Zjišťuju, že podobných "maličkostí" je čím dál tím víc :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, taky mě to děsí. Ano těch maličkostí je opravdu hodně a stačí tak málo k úsměvu :)

      Vymazat
  6. Máš pravdu, ten čas letí úplně šíleně. Ještě nedávno jsem fňukala, že je začátek semestru a dneska už stresuji z prvního zápočtu :D Podle fotek jsi měla krásný říjen :) Já si bohužel té přírody moc neužila, ale občas jsem se i tak trochu zasnila aspoň při pohledu z okna. Mám tohle období ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoro všechny fotky zachycují jen ty prázdniny, které byly fakt super. Jinak byl říjen o ničem. Ale vždy mi udělá radost, když kouknu z okna a vidím kolem sebe tolik barev :)

      Vymazat
  7. Jéé, do Jeseníků bych se taky moc chtěla podívat, snad se mi to brzy podaří . . . :) Jinak mám to úplně stejně, říjen utekl neskutečnou rychlostí a já jsem z toho pomalu úplně na větvi :D až mě děsí, že teď nebudu vůbec nic stíhat.. :D Jinak kdy tě čeká zkouška z autoškoly? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se tam brzy podíváš! Mě děsí celkově to, jak můj život rychle utíká... :D Zkouška mě čeká až někdy v prosinci.

      Vymazat
  8. Krásné podzimní fotky :) Mě říjen utekl taky mega rychle, ale byl pro mě celkem nudný, moc jsem si ho neužila.. :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné fotky!! Opravdu ses mi trefila do noty, protože letošní podzim nějak hodně prožívám a přijde mi překrásný :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  10. Jeseň nemám rada, ale fotky sú skutočne krásne :)
    Ja som mala október pomerne dosť nabitý, mala som veľa povinností aj v škole, aj v divadle, bola som viackrát v Bratislave. Určite naplno využitý mesiac :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  11. Krásne fotky. :)
    Ja som tiež dnes pridala článok, o tom aký bol môj oktober, tak ak chceš prídi si prečítať. :)
    Tiež budem rada, ak sa zapojíš do giveaway, na mojom blogu. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Podzimní příroda je tak nádherná <3 ale buď klidná, já mám taky pocit, že poslední dobou nic nestíhám :/

    Ráda bych tě pozvala k sobě na GIVEAWAY, která končí 20. listopadu :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  13. Když tak koukám na ty hezké fotky, tak mi ta česká příroda fakt hodně chybí!

    Secrets of M

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks