sobota 6. srpna 2016

Ryor | Bylinné tonikum, Gelová slupovací maska

Krásný den, milé čtenářky :)

Konečně píšu článek, na který jsem se moc těšila. Nemohla jsem se dočkat, až vám dám vědět o tom, jak poslední měsíc zkouším značku Ryor, přesněji řadu Aknestop. Pořídila jsem si celkově čtyři produkty, a proto jsem se rozhodla, že článek rozdělím na dvě části. V první části vám prozradím můj názor na Bylinné tonikum a Gelovou slupovací masku.


Ještě než přejdu k samotným produktům, řeknu vám něco málo o značce Ryor. Přiznám se, že já jí nikdy nevěnovala velkou pozornost. Věděla jsem, že existuje. Měla jsem od nich jen jednu věc a to dvoufázový odličovač, který mi koupila mamka, protože podle ní je Ryor dobrá značka. Opět díky blogu jsem si této značky začala všímat víc, protože jsem na jejich produkty četla plno pozitivních recenzí. Zase ten blog. Také je to česká značka, což je mi sympatické, protože českou značku ráda podpořím.
Pro Ryor je rok 2016 určitě jedním z těch výjimečných, protože letos slaví 25 let. To je celkem dlouhá doba. Jsem ráda, že je tu Ryor stále s námi a neustále přichází na trh s novinkami.
Firma byla založena v roce 1991 paní Ing. Evou Štěpánkovou. Ryor se na začátku svého působení zaměřoval jen na výrobu produktů pro profesionály. Postupem času začal Ryor vyrábět kosmetické produkty pro maloobchodní sítě. V současné době firma zaměstnává kolem 80 zaměstnanců a vyrábí něco přes 200 produktů.
Moc se mi líbí, že si firma zakládá na vyrábění kvalitních produktů za přijatelnou cenu. Nízká cena byla jednou z věcí, díky které jsem si pořídila skoro celou řadu Aknestop.
Ještě taková zajímavost z roku 2011 na veletrhu Interbeauty. Právě na tomto veletrhu Ryor získal ocenění Zlatý Pohár 2011 za kosmetickou řadu Mořské řasy.



Řada Aknestop se zaměřuje na problematickou a mastnou pleť. V přípravcích jsou využity extrakty ze šalvěje, jalovce, tea tree, mořských řas a aktivní látka fytosfingosin. Ten název je pro mě tak problematický, že ho snad nikdy nevyslovím. Měla jsem, co dělat, abych ho napsala správně. Tato látka má protizánětlivé a antibakteriální účinky. Ze začátku mě to trochu zaskočilo, protože jsem si myslela, že přípravky budou levandulové. Levandule je na každém obalu produktu z této řady.



Jako první jsem si z této řady pořídila Bylinné tonikum na problematickou pleť. Jeho cena je opravdu nízká. 200 ml seženete do 100 Kč. Já ho používám už měsíc vkuse a mám teprve půlku pryč, takže si myslím, že 200 ml v pohodě vydrží dva měsíce.
Tonikum je určeno na dočištění problematické, ale také mastné pleti. Obsahuje extrakty ze šalvěje, jalovce a tea tree oil. Tyto látky napomáhají redukovat projevy akné.





Tonikum jsem si oblíbila již od prvního použití, protože strašně krásně voní po bylinkách. Nejvíc z něj cítím šalvěj. Bylinková vůně mi strašně připomíná šalvějové bonbóny, které jsem jedla, když jsem byla malá.
Používám ho 2x denně. Ráno si s ním přejedu obličej. Strašně mi to pomáhá v tom, abych se probudila, protože tonikum je svěží, tudíž pleť skvěle osvěží. Večer tonikum používám na dočistění pleti. Pleť hezky dočistí a zbaví mě těch posledních nečistot. Také jsem ráda, že nemá tendence vysušovat a zanechávat na pleti takovou tu nepříjemnou lepkavost. V neposlední řadě se mi trochu zlepšila má pleť. Neříkám, že na tom má podíl jen tento produkt. To bych vám lhala, což nechci. Nějakou zásluhu na tom také má. To se nedá popřít.
S tonikem jsem spokojená. Svojí práci odvede na jedničku. Mám v plánu si ho pořídit znovu.



Ke slupovací masce jsem byla ze začátku hodně skeptická. Dokonce jsem se dlouho rozhodovala, jestli si ji koupit. V minulosti jsem vyzkoušela dvě slupovací masky a obě byly hrozné. Jedna vůbec nezasychala a ta druhá neudělala s obličejem nic. Vůbec nešlo poznat, že bych na pleti něco měla. Nakonec jsem si řekla, že slupovací masku ještě jednou zkusím. Za zkoušku nic nedám, že jo. Musím říct, že jsem mile překvapená. Z těch tří masek, které jsem vyzkoušela, je tahle nejlepší. Opět cena této masky je nízká. Také ji seženete do 100 Kč. Balení má 100 ml. Masku používám už měsíc a zatím mi nepřijde, že by nějak rychle ubývala. I když ono to bude asi tím, že masku používám jednou týdně.



Slupovací maska obsahuje extrakt z aloe vera, přesličky a obilných klíčků. Složení masky a aktivní látky napomáhají uvolňovat a čistit póry. Přípravek je dobré aplikovat jednou týdně ve slabé vrstvě s vynecháním očních partií. Po 20 minutách působení se maska sloupne směrem od brady nahoru. Po aplikaci masky pleť získá sametově matný vzhled, je jemná a hydratovaná. Masku můžete použít i na zbytek těla (záda, ramena).




Maska mě příjemně překvapila. Po každém použití je má pleť příjemně hladká, hydratovaná a viditelně čistší. To mě opravdu překvapilo, protože jsem to vůbec nečekala. Ze začátku jsem si od této masky nic neslibovala.
Nanáším ji každý týden ve slabé vrstvě (na nos si dávám silnější vrstvu kvůli černým tečkám) na obličej kromě očních partií. Maska je hodně gelová. Při nanášení musím být rychlá. Pokud si nepohnu, maska se začne měnit v cucky. Kámen úrazu přichází ve chvíli, kdy si sundávám masku z obličeje. Sundávání masky celkem bolí. Hlavně v místech, kde mám jemné chloupky. To mi pak přijde, jako kdybych si z obličeje strhávala dvě vrstvy kůže. Brada, nos, čelo při slupování moc nebolí. Tváře jsou bolestivé, ale není to nic, co by se nedalo vydržet. Přece se říká, že se pro krásu musí trpět a ženy něco vydrží. Takže mi to za to stojí, protože po aplikaci masky je má pleť opravdu krásná, jemná, matná, vyčištěná a hydratovaná. To je celkem plus, protože jsem se bála, aby nevysušovala.
S maskou jsem spokojená, až na to bolestivé odstranění. Asi bych ji nedoporučovala na citlivou pleť. Kdybyste se pro ni rozhodly s citlivou pletí, doporučovala bych ji aplikovat ve slabé vrstvě jen na T-zónu.





První část tohoto článku dopadla celkem pozitivně, nemyslíte? Já jsem s produkty moc spokojená. Tonikum je super. Slupovací maska má sice své mouchy, ale dá se jí to odpustit. Už jenom za její nízkou cenu.
Příště se můžete těšit na druhou část článku.

Jaký je váš názor na tuhle značku? Zkoušely jste zmíněný nebo nějaký jiný produkt od Ryoru? 

17 komentářů:

  1. Pekný článok. Od Ryoru mám doma mätový krém, ktorý si neviem vynachváliť.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  2. Z tejto rady som mala doma denný krém, ktorý mi veľmi vyhovoval. Nedávno som spotrebovala posledné balenie a už to nebolo ono. Aj keď, je dosť hutný na leto. Možno na chladnejšie počasie by vyhovoval viac :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď nevím, jestli myslíme obě ten stejný. Já bych si chtěla na zimu pořídit ten denní, který zároveň pleť chrání, ale na léto bych ho nepoužívala.

      Vymazat
  3. Presne tento produktový rad od Ryoru ma zaujal a tiež som ostala prekvapená, keď som zistila, že to nie je levanduľové.
    Žiaľ, nemala som možnosť ešte nič vyskúšať, aj keď som sa za touto značkou u nás už obzerala. Zaskočila ma ale cena, ktorá bola vyššia ako 6 eur (cca 170kč), pretože v Čechách sa to dá zohnať oveľa lacnejšie.
    Ale o chvíľku sa chystám do Čiech a asi sa na túto masku pozriem, ak mi zvýši rozpočet :D
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda. Nekoukala jsi na nějaký eshop? Třeba tam to může být levnější :)

      Vymazat
  4. Ryor je dobrá značka a tohle vypadá vše dobře :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek :)od Ryoru jsem zatím nic nezkoušela, ale tyhle produkty vypadají opravdu lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  6. Very cute design!
    Would you like to follow each other? Follow me and I'll follow you back!
    Blog ♡Reckless diary by Anya Dryagina♡
    My ♡Instagram♡

    OdpovědětVymazat
  7. Vůbec jsem nevěděla, že Ryor je česká značka a upřímně tuhle značku ani moc v obchodech nezaregistrovávám, což je určitě škoda, poměr cena/kvalita zní skvěle :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, ale v DM nebo v Rossmannu Ryoru nevěnují moc pozornosti, ale v těch zapadlých drogerkách toho mají hodně.

      Vymazat
  8. Slupovací masku jsem taky kdysi měla a extra nadšená jsem z ní nebyla. Hlavně mě hodně bolelo to sundávání, asi jsem srábek :D

    OdpovědětVymazat
  9. Tá maska musí byť super, ešte som túto značku neskúšala :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks