neděle 14. prosince 2014

Skořicové hvězdy #3

Krásnou třetí adventní neděli. :)

Tento týden byl hrozný, ale byla jsem na muzikálu na konzervatoři Leoše Janáčka a bylo to super! :) Mimochodem, zlepšila jsem se, už mám jeden dárek. Akorát jsem zjistila, že dotyčný si ho už koupil, takže bude mít dva, hm. :D To potěší.
Dneska tu pro vás mám, jak jsem slíbila v prvním vánoční článku, recept na cukroví. Dlouho mi trvalo, než jsem našla nějaký recept, který by se mi líbil, už jsem to chtěla i vzdát, protože jsem těch receptů fakt prošla mraky. :D Mimochodem, tady to cukroví je tradiční německé.





Budeme potřebovat

3 vaječné bílky
375g mletých mandlí
250g moučkového cukru (pokud nemáte moc rády přeslazené věci, tak nedávejte tolik cukru, protože hvězdičky jsou potom opravdu hodně sladké!)
1 sáček vanilkové cukru
1 kávová lžička mleté skořice
špetka mleté kávy


Postup 

1.
Mixérem ušleháme z bílků tuhý sníh.
2. Do sněhu postupně zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr.
3. Asi 4 polévkové lžíce sladké sněhové hmoty si odložíme do jiné misky na později.
4. Do zbývající sněhové hmoty přidáme ostatní suroviny (vanilkový cukr, skořici, mletou kávu) a po té přimícháme mleté mandle. Těsto mícháme ručně do té doby, dokud se nelepí.
5. Ze vzniklého těsta vykrajujeme hvězdičky, které na plechu potřeme sladkou sněhovou hmotou, kterou jsme si odložili.
6. Troubu rozehřejeme na 125°C a po té hvězdičky pečeme 15 minut. Po 15 minutách žár snížíme na 100°C a necháme je dalších 15 minut péct. Čas si musíme hlídat, protože jinak by nám sněhová hmota na hvězdičkách zežloutla.


těsto si na vále musíte pořádně podmoučit, jinak se vám bude lepit


takových plechů budete mít 3
Jaké je vaše oblíbené vánoční cukroví? Zkoušíte rády nové recepty? :)

2 komentáře:

  1. Moje nejoblíbenější cukroví jsou perníčky a linecké, ale tyhle skořicové hvězdy taky vypadají hrozně dobře! Pošli mi jich pár, prosím :D :) Nové recepty zkouším ráda, ale letos nepeču. Vlastně vůbec nepečeme, cukroví jsme si objednali v cukrárně :D A máme tak každoroční stres vyřešen, haha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perníčky jsou super, hlavně takové, ty které jsou měkké mňaaam :D Naposled jsem takové jedla, když jsem byla malá :D :/ Mamka by asi nestrpěla, kdybychom měli kupované cukroví :D Tak to udělala letos jedna babička, tak jí mamka poslala trochu našeho, haha. :D

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks