pátek 4. srpna 2017

Každodenní péče o pleť 2017

Krásný den :)

Po roce přináším menší update článek o mé každodenní péči o pleť. Stejný článek jsem dělala minulý rok v létě. Když jsem nedávno článek rozklikla, zjistila jsem, že je všechno jinak. Produkty, které jsem používala před rokem, už dávno nemám a k péči o pleť jsem za rok změnila přístup.




Můj největší objev za poslední měsíc je Růžová voda. Beru ji jako ten největší zázrak a vytvořila jsem si na ní závislost. Každé ráno si pleť opláchnu studenou vodou a po té na ni aplikuji Růžovou vodu. Mezitím posnídám, vypiji půl litr čisté vody a hrníček čaje kontryhel. Pak jdu na make-up. Po použití Růžové vody mám pleť hezky sjednocenou, což beru jako největší výhodu tohoto produktu. Také je to první změna, které jsem si hned po prvním použití všimla.
Nemám tady žádný krém, protože krém od Ryor na problematickou pleť mi došel někdy v květnu a já si od té doby nebyla schopná koupit nějaký nový. Možná je to tím, že sama nevím, jaký bych si měla pořídit. Do toho stejného se mi znovu jít nechce, protože mi nepřišel až tak dobrý.



Večerní procedura je o něco delší, i když jsou večery, kdy se jenom odlíčím, ve sprše použiji čistící gel, po sprše Růžovou vodu a jdu spát.
Na odlíčení používám už nějaký ten pátek micelární vodu od Garnieru určenou pro smíšenou až mastnou pleť. Mám již několikáté balení a stále jsem s micelárkou spokojená. Řasenku i make-up odlíčí během chvilky. Balení, které má 400 ml, mi vydrží cca 3 měsíce. Zatím nebudu pátrat po jiné micelárce, protože s touto jsem spokojená.



I když nově jsem do odličovací rutiny zařadila micelárku a dvoufázový odličovač očí a rtů Astrid. Produkty mi nedávno přišly na testování, takže o nich nic víc neprozradím. Plánuji na tyto novinky samostatný článek.



Po odlíčení vlezu do sprchy a tam si ještě dočistím pleť gelem od Yves Rocher z kolekce Hydra Végétal. Zbavuje pleť nečistot a odstraňuje zbytky make-upu. Tohle je moje druhé balení. To první jsem si kupovala v lednu, protože jsem zrovna potřebovala nějaký čistící gel určený pro smíšenou pleť, který by zároveň nevysušoval. V té době jsem totiž bojovala se suchými místečky na pleti. S gelem jsem byla spokojená, a proto jsem si koupila druhé balení. Vždy po použití mám pleť příjemně jemnou a zářivou.



Před spaním opět použiji Růžovou vodu a jdu do postele. Předtím než jsem si pořídila Růžovou vodu, jsem občas použila arganový olej Saloos.



Jako poslední jsem si nechala produkty, které nepoužívám každý den, maximálně tak dvakrát do týdne. Patří zde masky na obličej, peeling a salicylový líh. Na oživení zde mám napařovací tabletku, kterou jsem dostala od Terky k svátku.



Peeling mám také od Yves Rocher a je ze stejné kolekce jako gel. Peeling mi chyběl, a proto když jsem měla 50% slevu do Yves Rocher, věděla jsem, co si pořídím. Používám ho max. 2x do týdne a po každém použití jsem nadšená. V kombinaci s gelem je má pleť čistá, jemná a rozzářená. Navíc peeling krásně voní a peelingové částečky jsou tak akorát k pleti jemné a šetrné. Mou pleť nedráždí a aplikace je příjemná.



Alespoň jednou do týdne se snažím použít masku. Momentálně mám hloubkově čistící masku pro problematickou pleť a gelovou slupovací masku. Raději používám tu od Yves Rocher, protože sundávání je bezbolestné, což se o slupovací masce říct nedá. Hloubkově čistící masku nechávám působit tak pět minut. Ze začátku jsem s ní byla spokojená, protože jsem viděla výsledky. Pomohla mi v hojení akné, ale po delším používání si na ni pleť zvykla a žádné zázraky se nedostavují. Takže až ji spotřebuji, což bude za chvilku, už si ji znovu nekoupím.
Slupovací masku mám ráda, protože vždy po aplikaci mám matnou a čistou pleť. Akorát to sundávání je nepříjemné a v určitých chvílích to i bolí.
Každopádně obě masky mě nezaujaly natolik, abych si je pořídila znovu. Takže po spotřebování budu hledat nějaké nové. Mám v plánu se zaměřit na značku Freeman.



Jednou za čas použiji Salicylový líh, ale to jen v případech, kdy mám opravdu hodně pupínků a celkově pleť v katastrofálním stavu. Salicylový líh je celkem peklo, protože to po nanesení studí, štípe a svědí. Ale já si na to už zvykla. Zrovna u tohoto produktu to dokážu přetrpět, protože účinky se vždy dostaví. Líh urychluje hojení pupínků a zároveň zabraňuje tvorbě novým. Je to skvělý produkt, ale není dobré to s ním moc přehánět, protože pleť vysušuje. Sama to pociťuji na své tváři. Pokud líh použiji jednou za čas, není problém. Pokud ho použiji tři večery po sobě, už se to začne projevovat a z mé pleti se stává sušenka.



Nakonec jsem si nechala dva produkty od Soaphoria. Napařovací tabletky Chillotab je skvělé oživení skincare. Tento produkt jsem si přála strašně dlouho vyzkoušet. Musím říct, že ve výsledku jsem z něj nebyla až tak moc nadšená. Čekala jsem totiž nějakou šílenou chladivou reakci, přesně jak píše Soaphoria na svých stránkách, ale ničeho takového jsem se nedočkala. Jenom to vonělo po mátě a voda byla zelenkavá. Každopádně ten proces napařování se mi líbil a bylo to uklidňující. Když má člověk čas, tak proč své pleti nedopřát, že jo. Beru to jako fajn oživení.



Čistící mýdlo s aktivním uhlím jsem hodně používala přes školní rok. Teď o prázdninách na něj nějak zapomínám, ale už ho mám jen na pár použití, tak bych jej konečně mohla spotřebovat. Přes školní rok jsem ho používala v kombinaci s gelem Yves Rocher a přišlo mi to super. Měla jsem pak hezkou, jemnou a čistou pleť. To mýdlo bylo úplně nejlepší na začátku, protože mělo na jedné straně peelingovou část, která mi hodně pomohla v hojení akné. Jen škoda, že byla po pár použití pryč.



Pokud jste dočetly až sem, budu moc ráda. Jsem si vědoma toho, že článek je delší, ale nechtěla jsem to odbýt. Myslím si, že za rok tento článek budu psát znova, protože moje skincare se určitě změní. 
Používáte nějaký zmíněný produkt? Jakou masku od Freeman byste mi mohly doporučit? :)

13 komentářů:

  1. Používám micelárku od Garnier a jsem naprosto spokojená :)

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
  2. používaš skvelé produkty, ktoré som ešte nikdy neskúšala, ale vždy som chcela! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Růžová voda je super, mám ji ráda :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ružovú vodu som si za poslednú dobu tiež veľmi obľúbila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Používam gél aj peeling od Yves Rocher, no gél ma až tak neohuril a musim povedať, že poznám aj lepšie gély na čistenie. Inak z tvojich produktov nepoužívam nič.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  6. Já pleťové oleje od Saloos naprosto miluji :)) Každý večer používám.

    OdpovědětVymazat
  7. Konkrétně tuto růžovou vodu mám taky moc ráda! V poslední době jsem si dost oblíbila Havlíkovu apotéku, konkrétně mi moc pasuje levandulový olej, mám ráda i hroznový olej. Jinak od Garnieru jsem používala dřív tu micelárku s růžovým vrškem, ale teď jsem ji vyměnila za jejich nový micelární gel a to je taková pecka! Je mnohem lepší a šetrnější než gely z lékárny a přitom i líp čistí, fakt! Nedám na něj dopustit, je to fakt boží věc! :)

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks