úterý 23. srpna 2016

Moje letní péče o rty

Krásný den!

Ráda bych se s vámi podělila o mou každodenní péči o rty a zároveň vám ukázala moje současné oblíbenosti na rty.


K tomuto článku mě přivedl můj opar, který se mi udělal minulý týden. Měla jsem opar po strašně dlouhé době, ale za to byl pořádný. Ve čtvrtek jsem se vzbudila s malinkým oparem, ale nevěnovala jsem mu pozornost. To nikdy nedělejte! I kdyby se vám objevil sebemenší opar, hned ho namažte mastičkou na opary. Protože jsem mu jeden den nevěnovala žádnou pozornost, opar se přes noc zvětšil a já se v pátek ráno probudila se třemi opary. Horní ret jsem měla tak napuchlý, že to vypadalo jako, kdybych měla nepovedený botox. V pátek jsem byla naposled na brigádě, ale s oparem se mi tam vůbec nechtělo. Nakonec jsem tam šla, ale vůbec jsem se necítila ve své kůži. Takové věci nemám ráda, ale jsem ráda, že na to nikdo nepoukazoval.
Vždy když mám opar, mé rty jsou ještě v horším stavu než normálně. Když nemám opar, moje rty jsou suché. Když mám opar, moje rty jsou extra suché, popraskané a víc bolavé. Proto v takových dnech nedám balzám na rty z ruky. Ale to tak mám i normálně, protože ať je zima nebo léto, mé rty jsou pořád suché. Na suché rty trpím od malička. Stačí, když si jeden den nenatřu rty balzámem, a je oheň na střeše.



Skoro pod každou rtěnku si dávám balzám. Už se mi totiž několikrát stalo, že jsem na balzám zapomněla a rtěnka na rtech nevypadala vůbec hezky, protože se ukázala suchá místa. Tohle se mi často stává u matných rtěnek. Především tekuté rtěnky a ty matné mají tendenci zvýraznit každou nedokonalost, a proto je dobré na to rty připravit.
Dále je dobré dopřát rtům pořádnou dávku hydratace, když rtěnku sundáte. Rty si přes noc odpočinou a ráno jsou fit. Pokud se přes noc nevytvoří opar.

Na noc si dávám na rty pořádnou vrstvu Vazelíny nebo oleje Balea. Tyto dva produkty hydratují nejlépe. Ráno se vždy vzbudím s krásně jemnými a vyživenými rty.
Protože trpím na suché rty, mažu si rty balzámem několikrát denně. Přes den nepoužívám Vazelínu, protože je v kalíšku. Nerada do něj sahám špinavými prsty. Raději používám balzámy v tyčince nebo ve vajíčku. Když chci rtům dodat trochu šťávy, ale zároveň nechci použít rtěnku, přejedu je zabarveným balzámkem.

Jinak co se týče balzámů a mě... Jsem doslova úchyl na balzámy a ráda je sbírám. V mé sbírce je momentálně 21 balzámů, ale to jsem počítala i ty, které nepoužívám, a jsou několik roků staré. Měla bych je vyřadit a místo toho si pořídit nové, haha. Už se u mě prosadilo pravidlo, že v každém batohu, každé kabelce, v pouzdře a doma musím mít alespoň jeden balzám.



Na konec tu mám pár balzámů, které jsem si za poslední dobu oblíbila a pořád je používám.
Na noc používám Vazelínu, která rty přes noc hydratuje. Ráno je mám krásně jemné a vyživené. Dala by se považovat za tak velkého oblíbence, jako bylo máslo na rty Labello. Jestli si vzpomínáte, na blogu jsem s ním pořád otravovala. Měla jsem ho fakt ráda, ale teď ho vystřídala Vazelína.



Co se týče denní péče, na plné čáře to momentálně vyhrávají EOS balzámky. Ani bych to do sebe neřekla, ale já si je v poslední době fakt moc oblíbila. Jsem blázen, ale přes den mám rozvržené, kdy jaký EOS použiji. Ráno vždy používám mintový EOS. Po obědě používám melounový a odpoledne až k večeru mám na rtech vanilkový s mátou. Asi je to trochu ujeté, ale mně to vyhovuje. Hydratace je u těchto balzámů průměrná. Nevyléčí vám popraskané rty, ale na denní hydrataci jsou fajn. Obvykle na rtech vydrží čtyři hodiny a pak je potřeba rty znovu přetřít. Taky je mám ráda jako podklad pod rtěnku. Velké plus vidím v tom, že jsou balzámy 100 % přírodní a vypadají roztomile.



Jako posledního oblíbence tady mám balzámek Baby lips z kolekce Electro. Mám ho v odstínu Berry Bomb. Nepoužívám ho pravidelně. Jen někdy, když nechci použít rtěnku, ale zároveň chci rty trochu zvýraznit. Balzámek rty zabarví do jemně fialova, nezvýrazní suchá místa a po celou dobu rty hydratuje. Celkově jsou Baby Lipsy moje úchylka, protože vždy když do drogérie dorazí nová kolekce, já si musím jeden Baby Lips koupit a to i přes to, že dopředu vím, že ho nebudu pravidelně používat. Tohoto zlozvyku bych se potřebovala zbavit.




Zajímalo by mě, jestli máte stejný problém jako já. Věčně suché rty a občas opar, který rty dorazí. Můžete mi to napsat do komentářů. :)
Jak bojujete proti oparům? Jaká je vaše péče o rty? 

31 komentářů:

  1. EOS balzámy jsem si v poslední době také moc oblíbila. Zbožňuji je hlavně díky jejich slaďoučké vůni a chuti, což je pro mě u balzámů hodně důležité. Když však potřebuji pořádnou hydrataci, musím sáhnout po Carmexu. To je pro mě na 100% nejlepší balzám, co se týče účinnosti. Bohužel ho nedokážu používat pořád, protože chutná odporně. Jinak také trpím na věčně suché rty (naštěstí bez oparů - opar jsem neměla nikdy v životě), i když se je snažím hydratovat pravidelně. Bohužel nevím co s tím, ale chci si koupit peeling na rty, který by mohl třeba trochu pomoct. :) Jinak.. miluji loupání a kousání té suché kůže na rtech. :D Vždycky si ji celou strhám a pak se divím, že mi ty rty krvácí a bolí. :D
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář, Jani :) Carmex jsem nějakou chvilku používala, ale pak jsem zjistila, že mi moc nevyhovuje. Peeling na rty si chci taky pořídit, ale přemýšlím nad tím, že bych si mohla zkusit udělat domácí. Mimochodem to s tím loupáním a kousáním suché kůže mám úplně stejně :D Ani nevíš, jakou mi udělalo radost, že jsi to napsala, protože jsem ráda, že to takhle nemám jen já :D

      Vymazat
    2. Taky jsem uvažovala o domácí výrobě, ale jsem lenoch a navíc chci hrozně moc ten žvýkačkový od LUSHe, i když ta cena je za tak malý kelímek trochu přepísklá. :/ :D Haha, já věděla, že na tom budeš stejně! :D

      Vymazat
  2. Eosy milujem, mám tri :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  3. Nice post! I love Maybelline!
    Would you like to follow each other? Follow me on Blog and Google+ and I'll follow you back!
    Blog ♡Reckless diary by Anya Dryagina♡
    My ♡Instagram♡

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký článek! Já pod matnou rtěnku používám balzám vždy. Přestě jak píšeš, nějaké suché místečko se vždy objeví. Někde jsem však četla, že s používáním balzámů se to nemá přehánět, právě kvůli té hydrataci, že by se tato činnost mohla postupně vytratit (nevím, co je na tom pravdy). Já používám balzám od Weledy a Labello :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ty jo, to slyším poprvé :D Jaký je balzám od Weledy? Chtěla bych ho vyzkoušet.

      Vymazat
  5. Balzámky od Labello naprosto zbožňuji a Vaseline chci už dlouho vyzkoušet. Jakmile se mi trochu podaří zredukovat mé balzámy na rty, tak si ji určitě pořídím. Koukala jsem, že na Parfums mají docela výběr, tak už se těším až si pár kousků objednám. Eosy mě nějak úplně minuly v dobách své největší slávy a nelákají mě ani teď. Baby Lips mám taky a ráda po nich sahám právě ve dnech, kdy nechci mít rtěnku. To je podle mě super alternativa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vazelína je super! Moc se těším na ty nové Baby Lipsy, které do drogérií dorazí v září.

      Vymazat
  6. Eos a kokosová Vaseline jsou moji nejmilovanější :)
    www.deniktricitky.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Musím to zaklepat, ale opar jsem naštěstí nikdy neměla. Já mám doma Labello v kalíšku, takže to mám spíš jenom na noc. V kabelce mám balzám Rimmel, ale málokdy ho používám, protože zas tak často teď školní kabelku netahám. A v cestovní taštičce mám mintový Eos. I když mě Eos nikdy nelákal, na Vánoce jsem dostala dva a hodně jsem si tento jeden oblíbila :) Na druhý dojde kdo ví kdy, ale ten mint bych ráda dodělala, protože na zimu si ho úplně nedokážu představit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to buď ráda, snad ho nikdy mít nebudeš. Hele na zimu je ten mintový fakt hrozný, proto ho používám jen v létě. V zimě a na podzim, je mi s ním zima na rty :D

      Vymazat
  8. Eos aj s mamkou používame už dlho a sú skvelé, mám aj nejaké Baby Lipsy ale s tými až tak spokojná nie som

    Letná giveaway na blogu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby Baby Lipsy neměly tak roztomilé balení, asi jim nevěnuju tolik pozornosti.

      Vymazat
  9. Já jsem péči o rty nijak zvlášť neřešila, nějaký balzámky jsem doma měla, ale nikdy jsem je nepoužívala :D AŽ tohle léto jsem začala pravidelně používat balzámky a mým rtům to jedině prospělo :) Jo a na noc se taky dávám pořádnou vrstvu oleje Balea, je skvělý :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, žes je začala používat pravidelně. Ten olej je super. Přijde mi, že nemám šanci ho nikdy spotřebovat :D

      Vymazat
  10. Wau tak to mas naozaj slusnu zbierku, ja ich mam iba par, pretoze ich pravidelne stracam :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vazelína je moje naprostá záchrana, už nepoužívám nic jiného :) každý den večer velká vrstva na rty a ráno mám rty krásně vyléčené, pokud chci jen rty trochu zhydratovat, použiji Baby lips :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  12. Musím Markétko říct, že mě zatím opar nepotkal, tak jsem ráda. Ale kdybych měla být den bez balzámu, tak bych to asi nedala :D. To je kousek, kterej vždycky kontroluju jestli mám, když jdu ven z domu :D. Ten balzám od Baley mám, myslela jsem si, že mi způsobil totální osypání okolo rtů, tak jsem ho nepoužívala. Teď jsem zase začala a je to v pohodě, takže nevím z čeho jsem se osypala. Ten je fajn, ale kokos z něj určitě necítím :). Jinak balzámů zkouším hodně a vždycky jich mám rozdělaných hned několik :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To buď ráda, já ho mám konečně pryč. Hele kokos z něj taky necítím, spíš něco sladšího. Možná broskve, ale kokos ne :D Taky jich mám rozdělaných hned několik... Vlastně skoro všechny :D

      Vymazat
  13. Já v tuto chvíli nejčastěji používám Labello lip butter malinové a nemohu si ho vynachválit. Moc příjemné - hlavně jako maska na rty přes noc :)
    Můj blog: Veronique beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ho moc ráda používala, ale pak se s ním asi muselaoněco stát, protože se do rtů přes noc vůbec nevsáklo a ráno jsem se vzbudila s bílým povlakem. Od té doby ho nepoužívám... Ale když jsem si ho koupila, nedala jsem na něj dopustit.

      Vymazat
  14. Skvělej nápad na článek! Já jsem taky naprostý blázen na balzámy na rty a mám jich doma strašně moc :D Vazelínu jsem měla taky, jenom tu růžovou, a byla docela super. Olej od Baley miluju, to je moje obří láska, obzvlášť v zimě. Já rty zas tak suchý v létě nemám, ale v zimě je to děs. EOSy mám taky moc ráda, teď obzvlášť summer fruit a ten melounový. Jinak mi přišlo strašně super, jak to máš rozdělený, kdy jaký EOS používáš, a pak mi došlo, že to tak mám taky :D Na noc momentálně malinový Labello, přes den jahodový Blistex a ráno nějaký ten EOS. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, já doufám, že u tebe na blogu najdu další pokračování tvých balzámů, protože tvůj první článek o nich mě strašně bavil. Melounový EOS je super! Jsem ráda, že ho mám :)

      Vymazat
  15. Na popraskané nebo suché rty trpím celoročně, hrůza. Přesně vím, o čem mluvíš. Nejhorší to je hlavně na podzim a v zimě, když je hodně sychravé počasí, to své rty hydratuji pořád a všude! Co se týče mé péče o rty, tak používám vždy balzám na rty (teď mám zrovna olivový z Rossmanna od Isany - je výborný!) a když mám hodně rozpraskané rty, tak použiji balzám Kosmín. Ten je moc skvělý a vždy mi pomůže. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ešte som nevidela, že by niekto používal vazelínu na pery miesto balzamu, napriek tomu že účinky sú v podstate podobné ak nie rovnaké. V každom prípade sa mi tvoja starostlivosť veľmi páči

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks