středa 10. srpna 2016

Každodenní péče o pleť 2016

Pěkný den :)

Nechala jsem se inspirovat Terkou a rozhodla jsem se, že napíšu článek, kde vám prozradím mou každodenní péči o pleť přes tyto prázdniny. Z valné většiny se v článku objeví přípravky Ryor, protože jsem se rozhodla tuhle českou značku pořádně prozkoumat. Jejich produkty mě prostě baví.


Každé ráno si na vatový tampón kápnu trochu bylinného tonika od Ryoru. Tonikum krásně voní a mou pleť osvěží a probudí, což je celkem nezbytnost, protože každodenní vstávačka ve 4:15 je vopruz.



Pak si obličej namažu krémem na problematickou pleť také od Ryoru. Krém jsem si oblíbila, protože pěkně voní a pleť je po něm krásně hebká, ale jedna věc mě na něm hodně štve a to že chvilku trvá, než se vsákne do pleti. O víkendu mi to ani tak nevadí, ale přes týden mě to zdržuje. Když jsem u toho víkendu, tak to mám trochu jinak. Pleť si normálně přetřu tonikem. Pak si obličej namažu sérem na rozšířené póry a pak až krém. Následně se vrhnu na malování, ale o tom třeba někdy jindy.



Večer je má beauty procedura o něco delší. Vždy začínám tím, že si odlíčím pleť. Na oči používám dvoufázový odličovač Oligodermie. Je strašně super a oči jsou s ním odlíčené ani ne za pět sekund. Pak si vezmu odličovací olej Saloos, kterým odlíčím zbytky korektoru a pudru.



Po důkladném odlíčení přejdu na čištění pleti. Tohle je pro mou problematickou pleť důležitý krok. Jako první si na vatový tampónek kápnu pleťovou čistící vodu od Ryoru, která je určená pro smíšenou a mastnou pleť. Pořídila jsem si ji teprve nedávno. Našla jsem jednu zapadlou drogérku, ve které mají strašně super věci. Jako například plno věcí Ryor nebo Bione. Obličej hezky vyčistí, ale strašně mi vadí její alkoholový odér, který je fakt silný. Ještě k tomu jsem ve složení našla mentol, což jde taky poznat. Bála jsem se, že obličej bude kvůli alkoholu vysušovat, ale nestalo se tak.



Dále pleť přejedu bylinným tonikem, abych odstranila poslední nečistoty.



Po sprše si obličej namažu přípravkami na akné z lékárny, které jsem dostala na předpis. Konečně jsem se dokopala k tomu, abych na moje akné vyhledala lékařskou pomoc. Dostala jsem vodičku na akné Aknemycin, která strašně smrdí. I přes její hrozný odér, s akné dělá zázraky a moc mi pomáhá. Následně zanícené pupínky namažu mastičkou Fucidin.
Když jsem tyto produkty neměla, namazala jsem si obličej sérem a krémem na problematickou pleť.



Mám tu ještě dva produkty, které nepoužívám každý den, ale jen jednou týdně. Vždy v pondělí si udělám peeling. Strašně jsem si oblíbila vitamínový peeling Oligodermie. Nejenže strašně krásně voní, ale pleť zbaví odumřelých buněk, hydratuje a rozzáří ji.
Každý čtvrtek na pleť aplikuji gelovou slupovací masku, která uvolňuje a čistí póry. Voní krásně po bylinkách, hezky se roztírá a pořádně přilne k pleti. Horší je to, když ji sundávám z obličeje. V místech, kde mám jemné chloupky, to docela bolí. Po sundání masky mám pleť krásně jemnou, čistou a hydratovanou.


Přes prázdniny si každodenní péči o pleť fakt užívám. Mám na to čas, a proto nic nezanedbávám. Vždy se těším na pondělí, protože si dávám i peeling. Používat ho je radost!
Nejradši bych si pořídila nové produkty a přidala je do denní rutiny, ale zase... Nic se nemá přehánět :)

Jaká je vaše každodenní pečující rutina o pleť? 
Trápí vás akné? Jak proti němu bojujete?

26 komentářů:

  1. Skvělý článek! :) Celkem jsi mě i inspirovala, abych no svoje akné taky vyhledala lékařskou pomoc, přeci jenom na akné trpím celkem dost, ale zas doktory fakt nemám vůbec ráda.. :D

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Domi :) Já už byla na to akné fakt naštvaná. Teď mu dám co proto :D Za zkoušku nic nedáš a být tebou, tak se ke kožní objednám. Není se ani čeho bát, protože ti nic dělat nebude :D Jen se podívá na tvou pleť a bude ti klást otázky ohledně toho, jak pečuješ o svou pleť, co všechno používáš a tak... :)

      Vymazat
  2. Skvělej článek! Já jsem od Ryoru taky pár věcí zkoušela a docela se mi líbily. Obzvlášť to tonikum a roll-on, oba produkty voněj naprosto skvěle. Já s akné bojuju několik let a vyzkoušela jsem snad všechno, ale nic mi nefungovalo tak, aby mi to pleť úplně vyléčilo. Teď se snažím na to jít hodně přírodní cestou, ale ta vodička, co používáš ty, mě docela zaujala - a dokonce jsem ji ještě neměla :D A prostě si musim koupit tu slupovací masku od Ryoru, na tu koukám už hodně dlouho. Jo a konečně jsem našla dalšího člověka, kterej má svoje produkty rozdělený na dny... maska ve středu, peeling v pondělí. Jsem si myslela, že to dělám jenom já, která musí mít všechno naplánovaný a stereotypní :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Roll-on mě láká, ale nemyslím si, že bych ho plně využívala. Myslím si, že by to u mě byla chvilková záležitost :D Taky s akné bojuji dlouho. Když už jsem našla nějaký přípravek, který by udělal něco s mým akné, bylo to jen na chvilku. Pak to přestalo působit. Za ty roky jsem toho zkusila fakt dost :D
      Přijde mi fajn, když to má člověk tak naplánovaný :)

      Vymazat
  3. To je super článek! :) Já Ryor používala hodně dřív, ale pak mi přestal vyhovovat, asi kvůli parfemaci. Ale vím že jsem měla hrozně ráda řadu Mořské řasy, hrozně hezky mi i voněla! :) Asi se inspiruju a taky napíšu nějaký takový článek na blog, ale až jak bude hotový ten na nové adrese fellienm.com, což bude snad do dvou týdnů :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, mně zatím parfemace vyhovuje :) Určitě článek sepiš, já si ho pak ráda přečtu na nové adrese :)

      Vymazat
  4. Syoss je na pleťovku super. Lemon Tea Tree oil mám zrovna na pleť a je super!

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé já napsala Syoss, myslela jsem Saloos :D pardon

      Vymazat
    2. Já si říkala :D Prvně jsem si myslela, že tím Syossem myslíš Ryor :)

      Vymazat
  5. Naštěstí mě akné nijak zvlášť netrápí, ale sem tam se nějaký ten pupínek objeví. Ten peeling od Oligodermie i ten odličovač mám taky a oba produkty můžu jen doporučit!
    Beauty by K. - na blogu najdeš soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  6. AKné mě Marki netrápí, jen vždycky když mají přijít moje dny, tak vyrazí nějaký pupínek (pokaždé na stejném místě! :D). Večerní rutina je u mě taky na dýl, někdy už mě to vážně nebaví, když jsem po celým dnu unavená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já mám mít své dny, moje pleť je plná pupínků :/ :D To chápu, taky mě to někdy zmáhá a mám chuť se na to vykašlat.

      Vymazat
  7. Super článok! Tieto produkty moc nepoznám, no rada nejaké skúsim :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Super článok :) Olej od Saloos vyzerá naozaj skvelo :)

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odličovací olejíčky Saloos jsou strašně fajn :)

      Vymazat
  9. Super článek! Mám to podobně, ale používám jiné produkty. Akné moc nemám, spíš se mi za čas trošku zhorší plet ale o to víc o ní pečuju. Nejraději mám právě na to Sudocream :) No abych se přiznala, někdy to flákám :D
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já Sudocream používala, ale na moje akné vůbec nezabíral.
      To nejsi sama :D Každá z nás to někdy fláká, a ta která řekne ne, pěkně lže.

      Vymazat
  10. Moc se mi líbí jejich balení :) Péči o obličej moc nepřeháním, protože občas bývám tak trochu líná jak čuně :D Jinak používám ricinový olej (mám suchou pleť) a klasika niveu nebo pleť.masku od Avonu, když mě štve mega pupínek :D

    OdpovědětVymazat
  11. Na kožním jsem kdysi párkrát byla a pak jsem to vzdala :D Každý měsíc si koupit jinou mastičku zvládnu sama a stejně mi nic na předpis nepomohlo. Hlavně to většinou šíleně smrdělo nebo vysušovalo. Fucidim ještě někde mám a sahám po něm v nouzi na takové ty fakt hluboké rozškrábané pupínky a myslím, že nic nedělá. Hlavně mě štve, že se nevstřebává a sedí na pleti. Osvědčilo se mi hlavně se pleti věnovat, čistit a hydratovat, což mi doktorka ani nikdy neporadila :( No a taky HA udělala velký kus práce, ale na druhou stranu se mi nelíbí se tou hnusnou chemií cpát. Jenže už jsem zas zvyklá a bojím se vysazení...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, jak mě to dlouho vydrží, ale chci s tím fakt něco dělat. Já se divím, že mě ten Aknemycin nevysušuje, protože od každého jsem slyšela, že je na tohle fakt hrozný. Ono se to někdy ukáže :D Mně právě ta doktorka podrobila výslechu, co se mé pleti a čištění týče :D Byla to hrůza, protože chtěla vědět každý krok a pak mě ještě seřvala, že skoro všechno dělám blbě :D no ale... chci aby mi pomohla :)

      Vymazat
  12. Aknemycin používám taky a už nikdy nic jiného!:)

    http://elle-cullen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Oligodermie je veľmi zaujímavá značka :) Odličovač od nich mi nesmie chýbať

    OdpovědětVymazat
  14. Na akné naštěstí netrpím, jen občas se stane, že mi třeba sem tam vyskočí pupínek, ale s tím si hned poradím. Momentálně na ně používám Framykoin, ale dřív jsem používala Bactroban (ten byl lepší, ale zatím je ještě pořád přerušená jeho výroba). A když přestali vyrábět na delší dobu i Framykoin, tak mi na kožním napsali Fucidin a to už nikdy více! Moje pleť se proměnila doslova v pupínkové doupě. :D To bylo fakt příšerný! Vůbec mi to nesedlo, takže jsem tu mastičku hodně rychle vyhodila. Pak jsem dostala od kožní další "lektvar" (ten byl fajn), ale má výdrž asi jen 3 měsíce (a pak se musí koupit další lahvička), což je pěkně na prd. Ovšem i když nemám akné, hodně bojuji s černými tečkami a kupodivu na ně nic nefunguje. Docela mě to štve. :(

    Co se týče mé každodenní rutiny, tak o svou pleť se snažím pečovat hodně. Mám hodně přípravků a pokaždé svoji pečující kosmetiku postupně rozšiřuji. Ale chci o tom brzy napsat článek, tak si přečteš tam, co používám já. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks