sobota 27. srpna 2016

Dobroty ze zdravé výživy

Krásný slunečný den :)

Doufám, že si poslední prázdninový víkend užíváte, jak se patří. Já si ho užívám na 100 %. Odstartovalo to včerejším výletem, dneska to pokračuje a zítra to zakončím, ale zatím nevím jak :D Celé prázdniny jsem navštěvovala u nás ve městě dvě zdravé výživy. Byla jsem mile překvapená, protože jsem tam objevila plno dobrot, které mi chutnaly. Některé jsem si tam chodila kupovat pravidelně. No a proto jsem se rozhodla, že bych vám je mohla ukázat v dnešním článku. U některých vám řeknu, jak je připravuju.


Nebudu to zbytečně okecávat a vrhnu se rovnou na RAW a ořechovou tyčinku. Do zdravé výživy jsem začala chodit kvůli RAW tyčinkám, protože jsem je chtěla vyzkoušet. Zkusila jsem asi čtyři varianty - jablko a skořice, káva s kešu, arašídová a meruňková - a z toho mi nejvíc chutnala meruňková. Viděla jsem, že tam mají další varianty, ale řekla jsem si, že nebudu zbytečně riskovat, když nevím, jak to chutná. Radši si koupím meruňkovou, kterou mám odzkoušenou a vím, že si na ní pochutnám. Tyčinka chutná jako meruňková marmeláda. Akorát je o hodně lepší než marmeláda, protože jsou v ní navíc kešu oříšky. RAW tyčinky seženete také v DM drogerii, ale tam mi přijdou předražené. Pokud byste je chtěly vyzkoušet, doporučovala bych vám se po nich poohlédnout ve zdravé výživě. U nás RAW tyčinky stojí 25 Kč.
Dále tu mám ořechovou tyčinku, která je o polovinu levnější než RAW tyčinka. Chutná skvěle, já si ji moc oblíbila. Dřív jsem si kupovala medovou bez čokoládové polevy, ale tu jsem teď ve zdravé výživě nenašla, tak jsem zkusila tuhle. Obsahuje arašídy, para ořechy a dýňová semínka.



Samozřejmě, že tu nesmí chybět Chia semínka. Kupuju si je už rok. Nejčastěji si je přidávám do čisté vody s citronem nebo do smoothies. V poslední době jsem si oblíbila chia pudink s čerstvým ovocem. Několikrát jsem je zkoušela dávat i do jogurtu anebo do mrkvové polévky na dozdobení. Je spoustu možností, jak s nimi naložíte. Hlavní je, když vám chutná.



Dále jsem si oblíbila mleté lněné semínko s kešu, dýňovým semínkem a skořicí. To je teda taky dobrota, strašně krásně a sladce to voní po skořici. Mleté lněné semínko lze jíst samostatně nebo se dá přidat do jogurtů, kaší, müsli nebo různých těst. Já si ho nejraději dávám do kaší a jogurtů. Balení má 150 g a vydrží mi asi měsíc.



Když jsem mluvila o kaších, tak vám rovnou ukážu, jaké teď jím. Ve zdravé výživě jsem si pořídila instantní rýžovou a jáhlovou kaši značky Nominal. Obě jsou bezlepkové a rychlé na přípravu. Ráno je to otázka pěti minut. Stačí jen nalít mléko do misky a ohřát ho. Do teplého mléka přimíchat sypkou směs a kaše je na světě. Dochucuji ji javorovým sirupem, mletým lněným semínkem a někdy přidám i ovoce.



Neobešlo by se to bez nějaké slané dobroty. U mě je to v tomto případě tofu, které jsem si neskutečně zamilovala. Měla jsem ho ráda už předtím, ale teď se má láska k němu prohloubila. Mého ♥ šampion je uzené tofu, které je pro mě bezkonkurenční. Mimochodem tofu, které mám na fotce, se opravdu nedá srovnávat s tofu z Lidlu nebo z Penny. Tofu z těchto obchodů chutná oproti tomu ze zdravé výživy, jako plast. Takže pokud byste ve zdravé výživě narazily na tofu, které je na fotce, kupte si ho! A nejlépe uzené, protože to je nejlepší. Vyzkoušela jsem ještě s mořskou řasou, které chutnalo skoro jako obyčejné tofu. Akorát bylo slanější. Mamka koupila ještě zeleninové, ale to jsme zatím nezkoušely.
Jinak tofu nejčastěji zapékáme s brambory a tunou zeleniny. Dochutíme to kořením, česnekem a skvělý oběd je na světě.



Na konec jsem si nechala profláknutý Matcha tea, který jsem taky musela vyzkoušet. Teda zatím jsem se k tomu nedostala, protože se toho celkem bojím. Mamka si ho hned udělala jako čaj, ale strašně to smrdělo rybinou a celkem mě to odradilo něco zkoušet. Tak mi zatím leží doma a čeká, než naberu krapet odvahy.



Zajímalo by mě, jestli chodíte do zdravé výživy a na jaké dobrotě z ní si pochutnáte. Také bych uvítala nějaké recepty s Matcha Tea. Jak si ho připravujete vy?

32 komentářů:

  1. Zajímavé dobroty :) Přemýšlím nad těmi kašemi, jelikož tu klasickou s ovesnými vločkami dvakrát nemusím, takže bych mohla zkusit nějaké jiné :) A po tom lněném semínku se taky budu muset podívat :)
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ;) Já se té klasické ovesné kaše přejedla a teď ji nemůžu ani cítit.

      Vymazat
  2. skvelé dobrôtky :) okrem chia semienok by som si dala všetko, keďže tie mi nerobia veľmi dobre..kupujem si hlavne tie Orechy a nie tekvicu, ale med,alebo ovocie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě ten med jsem vyzkoušela jako první a strašně mi to chutnalo. Akorát teď jsem na tu tyčinku nenarazila, tak jsem si musela koupit tu ořechovou.

      Vymazat
  3. Tenhle článek mě strašně oslovil, protože takový zdravý dobroty miluju! RAW tyčinka je moje slabost, tedy ta arašídová. Ještě jsem si koupila kávovou, ale na tu jsem se ještě nedostala. Moc se mi zalíbila ta jáhlová kaše a to "ochucený" lněný semínko. To mi doma máme v jako klasický, ale tohle se mi obzvlášť líbilo. Tofu taky neskutečně miluju! A s matchou se taky zatím seznamuju, házím ho většinou do smoothie, stejně jako chia semínka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kávová mi chutnala ze začátku. Ke konci se mi z ní zvedal žaludek :D Ta jáhlová kaše je moc dobrá a strašně rychlá na přípravu.

      Vymazat
  4. Milujem dobroty zo zdravej výživy <3 teraz som prvýkrát vyskúšala tú energy raw tyčinku a bola skvelá :3 Tofu a chia semianka u mňa v kuchyni nesmú chýbať :3 A Machu som zvykla piť od kamaráta, ale budem si musieť zaobstarať aj vlastnú :D
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakou jsi vyzkoušela? :) Tofu je super, zrovna zítra bude na oběd :D

      Vymazat
  5. Momentálně nejvíc ulítávám na višňovém džemu se stévií, mňam :D Do zdravé výživy pak taky chodím pro různé ovesné tyčinky, čaje, oleje atd.

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  6. Nominal kaše znám, mám je moc ráda. Taky chodím do obchůdků se zdravou výživou, mnoho věcí je tam levnějších než to samé jinde. Matcha čaj bych ochutnala ráda, ale zatím jsem na něj nikde nenarazila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba na něj ve zdravé výživě narazíš. U nás se prodává celá krabice nebo po jednom, přičemž jeden ten malý balíček stojí 10 Kč.

      Vymazat
  7. Pekný článok. Ja tieto vecičky veľmi nenakupujem aj keď by som veľmi chcela. Nikdy na to nemám čas alebo jednoducho zabudnem. Ale chia semienka máme doma pravidelne. Na tie nedám dopustiť.

    NINAVE|GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to chápu. Já kdysi do zdravé výživy nevkročila, protože nebyl čas a Lidl byl prostě blíž.

      Vymazat
  8. Super článok! :) Tie energy tyčinky milujem! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Do zdravé výživy čas od času zaskočím a když ne tam, tak do Billy. Tam toho mají také spoustu! Nejradši si kupuju různé rýžové, sójové nebo kukuřičné chlebíčky a taky kukuřičné křupky. To jím poslední půl rok skoro pořád. :D :) Někdy si přijdu jako miminko, ale co už.
    Třeba chia semínka nebo tofu chci už delší dobu vyzkoušet, ale zatím moc nebyla příležitost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já do Billy vůbec nechodím, takže nevím :D Hele a ty kukuřičné křupky jsou třeba s čokoládovou nebo jogurtovou polevou? Protože to jsem kdysi jedla, strašně mi to chutnalo. Teď jsem to ve zdravé výživě také viděla a měla jsem co dělat, abych si to nebrala s sebou :D Chia a tofu jsou super!

      Vymazat
  10. Tofu mám velmi ráda a nejvíce si ho kupuji v Lidlu.. Nomina kaše plánuji vyzkoušet a Matcha Tea také :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Lidlu mi tofu moc chutnalo, ale to ze zdravé výživy se s ním nedá srovnávat. Tak ať ti kaše a Matcha chutnají :)

      Vymazat
  11. Tyhle věci zbožňuji! :) kdyby jsi hledala víc obchodu s těmito produkty, doporučuji Sklizeno :))

    OdpovědětVymazat
  12. Skvelé výrobky. Chia semienka sú mojou tajnou ingredienciou asi už v každom jedle viac ako rok a tá RAW energy tyčinka je asi najlepšia akú som kedy raw tyčinku mala :) Najlepšia je však podľa mňa tá čokoládová :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu čokoládovou jsem ještě neměla, ale brzo ji snad vyzkouším :)

      Vymazat
  13. Markétko, matcha tea si nasypu do hrnku a zaliju jen studenou vodou, tak mi chutná víc než teplej, ale i ten je dobrej :). Vím, že se dá třeba přidat i k palačinkám :). Do zdravé výživy občas zajdu a mám to tam moc ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem ho od kamarádky ve studený verzi a moc mi nechutnal... Takže nevím, co s ním udělám :D Ještě jsem přemýšlela, že bych ho dala do smoothie.

      Vymazat
  14. Miluju raw tyčinku s peanut butter a kaše od nominy jsou super ! ♥
    kvilla7@blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Tofu jsem ještě nikdy nejedla, moc mě to teda neláká :D Ale těmi tyčinkami nepohrdnu! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu ;) Ty tyčinky jsou super, akorát si musíš vybrat příchuť, která ti zachutná :D

      Vymazat
  16. Skvělý článek Markétko! Jak určitě víš taky jsem podobný psala a jsem ráda, že jsem si přečetla ten tvůj a načerpala inspiraci na další dobroty! Tofu jsem nikdy nezkoušela, ale po tom uzeném se podívám a ráda ho vyzkouším. Kaší se docela bojím..nemám moc ráda jídla této konzistence :D Zaujala mě ta tyčinka s oříšky a taky chia semínka, po kterých taky už dlouho koukám :) super článek ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  17. Pěkný článek :) Matcha tea jsem taky moc nepochopila :D Občas si ho kupuji, když ho zaliju půl na půl vodou a mandlovým mlékem tak není špatný. Ale že by to byl nějaký zázrak, aspoň co se týče chuti tak to říct nemůžu :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks