pondělí 30. května 2016

My May 2016

Pěkný pondělní den. :)

Měsíc květen je u konce, a proto bych vám dnes v pár bodech shrnula, jak jsem si ho užila. Konec dalšího měsíce beru pozitivně, protože už jen jeden měsíc a jsou letní prázdniny!



Celý květen byl pro mě pohodový a odpočinkový měsíc. Do školy toho moc nebylo díky maturitám. Ještě příští rok si budu období maturit užívat a ten další ho budu doslova proklínat.
Hodně jsem si užívala sluneční dny, kdy jsem převážně byla venku a fotila jsem na blog. Řekla bych, že ty fotky vypadají o 100 % lépe, když je venku krásně. V tomhle jsem podzim a zimu neměla ráda.







Kousek od intru otevřeli dokonalou kavárnu AlterNativa Café. Je to asi ta nejroztomilejší kavárna, jakou jsem kdy navštívila. Jak interiérem, tak příjemnou obsluhou. Kávu mají výbornou. Pokud zrovna pospícháte, můžete si ji vzít s sebou. V nabídce jsou i domácí limonády a dokonce i matcha tea, což mě nejvíc překvapilo. Akorát jsem neměla odvahu si ho dát, tak snad příště.  Ta nejlepší věc na této kavárně je jídlo! Bože! V nabídce mají různé homemade cupcakes, ovesné kaše jak sladké, tak slané, chia pudingy, dortíky, polévky, pomazánky a další skvělé věci. Pozitivum je, že se zde nají i vegetariáni a vegani. Nedávno na svůj instagram přidávali fotku s popiskem "Když nechceš jíst zvířata, máme pro tebe rajčata!", což mě celkem pobavilo.



Značka NYX zavalila Českou republiku. Ostrava na seznamu nechyběla, za což jsem moc ráda! Velký stojan s kosmetikou NYX je dostupný v Douglasu v Karolíně. Z první návštěvy jsem byla upřímně nadšená. Čekala jsem, že stojan bude přebraný, ale mýlila jsem se. Strávila jsem tam asi tak dvacet minut a pořád jsem něco swatchovala na ruku. Byla jsem ráda, že tam nebylo moc lidí a já si všechen sortiment mohla v klidu prohlédnout. Na Interbeauty jsem z toho nic neměla, protože tam bylo moc lidí. Nakonec jsem odešla s jedním produktem, který vám ukážu v nějakém příštím článku.




Musela jsem si vyfotit mou první letošní točenou zmrzlinu. Když jsem u toho jídla, pekla jsem cheesecake. Mamka donesla domů pěknou keramickou formu na koláč, tak jsem toho musela využít. Nestihla jsem udělat nějakou hezčí fotku, protože záhadně rychle zmizel. Takže byl fakt dobrý.




Předminulý víkend u nás spala moje kamarádka. Byl to super víkend. Myslím, že jsme si to obě skvěle užily. Bylo zrovna hezké počasí, tak jsem ji poprosila, aby mě namalovala a nafotila mi pár pěkných fotek, protože ona prostě ví, jak mě vyfotit, abych vypadala hezky. Nefotila jen ona, ale i já. Řekla bych, že jsem ji taky nafotila pár pěkných fotek. Za to jsem na sebe celkem hrdá, haha. Jelikož jsem z toho všeho měla radost a nabilo mě to pozitivní energií, tak jsem napsala i článek, abych měla takovou malou vzpomínku.









I když to byl takový poklidný měsíc, moc jsem si ho užila! Krásné slunečné počasí mi dodávalo pozitivní energii a dobrou náladu. Doufám, že jste si květen užily a vy, které jste maturovaly, jste maturu zvládly levou zadní!


Jak jste si užily květen? :)

20 komentářů:

  1. Pěkné shrnutí, ta zmrzka i cheesecake vypadají úžasně! :)
    Catamount

    OdpovědětVymazat
  2. Markét, dneska se ti článek víc než povedl :) Jsem vážně zvědavá, co sis koupila v NYXu! Jojo, ani se té pomalované ruce nedivím, takhle taky vždycky dopadám :D Mimochodem, poněkolikátý ti musím pochválit fotky! A poslední věc - až budu v Ostravě (pomalu si spřádám plány na prázky :D), tak mě musíš vzít do tý kavárny! Neskutečně mě zaujala a myslím, že bych neměla problém tam strávit celý den! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Teri :) Tak snad to vyjde, ráda bych tě tam vzala :)

      Vymazat
  3. Parádní fotky. :) Alee, nebudeš to proklínat! Uvidíš, nakonec to bude v pohodě a jako bonus budeš mít 4 měsíce prázdnin! :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Měla jsi hezký květen, úplně jsem se chvilku přenesla k tobě do toho krásného počasí a jídla :D Maturita nakonec bude v pohodě. Já si vždycky užívala to období, když se mě to netýkalo, ale ani pak to tak strašné nebylo. Za sebe hodnotím jako horší přijímačky, protože to jsem opravdu úspěšná nebyla a kvůli tomu jsem moc dlouhé prázdniny neměla, když jsem se musela házet marod, abych stihla náhradní termíny na hodně školách :D Ale zjistila jsem, že teď je hůř, teď proklínám celý květen a ještě větší část června kvůli zkouškovému :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že zkouškové zvládneš levou zadní :)

      Vymazat
  5. škoda že na Slovensku NYX nieje. :( závidím SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky. Veľmi sa mi páči, že si do článku pridala aj prírodu

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  7. krásne fotky, tá príroda, juj chýba mi :D :))

    OdpovědětVymazat
  8. Na ten cheesecake bys mohla dát recept:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělala jsem ho podle Mariany Prachařové, které dávala recept k jedné fotce na instagram.

      Vymazat
  9. Jak je vidět květen sis skvěle užila :) Fotky jsou moc povedené a ten cheescake vypadá suprově :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks