pátek 29. ledna 2016

January Favourites 2016

Krásný pátek, milé čtenářky. :)

Pro dnešní den jsem si pro vás připravila první letošní oblíbence. Jelikož máme rok 2016, rozhodla jsem se oblíbence trochu pozměnit. Mám v plánu do tohoto článku vždy přidat šest oblíbených produktů za daný měsíc, tři budou z dekorativky a tři z pečující kosmetiky. Pokud se mi tohle nepovede, budu se snažit, aby tady bylo aspoň těch šest produktů.


Začnu dekorativkou a rovnou mou oblíbenou rtěnkou Rimmel z řady Lasting Finish. Recenzi na tuto rtěnku jsem už psala, takže nemá cenu psát dlouhý odstavec o rtěnce, protože si to můžete přečíst v recenzi. Miluji její mauve odstín (077 Asia), pigmentace je skvělá, stačí opravdu přejet maximálně dvakrát. Rty hezky zvýrazní, je přirozená a vhodná na denní nošení. Rtěnka má příjemnou parfemaci. Na rtech nevydrží osm hodin, ale čtyři hodiny zvládne bez problému.



Nevím, jestli jsem někdy do oblíbenců zahrnula i Stay Matte pudr. Každopádně tento měsíc ho sem dát musím. Koupila jsem si totiž nové balení. Každé nové balení u pudrů vypadá hezky, někdy je mi líto ničit krásný reliéf. Tohle balení Stay Matte je mé čtvrté, takže vám je jasné, že je to můj oblíbený pudr. Používám ho prakticky každý den a na to, že ho používám každý den, tak jedno balení vydrží cca sedm měsíců. Obvykle si kupuji odstín 004 sandstorm, ale ráda bych zkusila 001 transparent. Máte s ním zkušenost? Pleť mám po pudru krásně matnou, nedělá fleky ani mapy, dobrá výdrž a nestojí moc peněz.



Z dekorativky bych ještě zmínila make-up Astor, který jsem začala opět po dlouhé době používat. Během ledna se mi zhoršila pleť, tak jsem se rozhodla, že teď budu opět používat make-up. Doma mám pořád ještě tohle balení, ve kterém už toho moc není, alespoň tento make-up spotřebuji. Je to jeden z mých oblíbených make-upů. Nedokonalosti zakryje, prozáří pleť, nevysušuje a hlavně dlouho vydrží. Zvládne se mnou v pohodě devět hodin ve škole, bez toho aniž bych se musela přepudrovat. Určitě bych vyzdvihla jeho příjemnou parfemaci, která mi vůbec nevadí. Některé make-upy mají přehnanou parfemaci, která mi po určité době začne lézt na nervy, ale tohoto se to netýká. Za sebe bych vám tento make-up určitě doporučila.



Nesním zapomenout zmínit toho největšího oblíbence za tento měsíc - Brit Rhythm by Burberry. Minulý rok jsem tuhle vůni měla v miniaturce a opravdu jsem si ji zamilovala, prostě jsem si musela koupit plné balení. Tento měsíc jsem ji viděla ve slevě za dobrou cenu, tak jsem si řekla, že si ji koupím. Vůbec toho nelituji, vůni mám na sobě každý den. Ze začátku mě z ní bolela hlava, protože je to těžší vůně, ale zvykla jsem si. Teď bych bez ní nedala ani ránu. Vůně je to sladší, těžší, ve složení najdeme levanduli. Za mě je tato vůně skvělá na zimní období.



Jojobový olej jsem si pořídila teprve nedávno, takže ho zatím testuji. Vůbec jsem nevěděla, co od něj čekat. Nějak jsem spoléhala na to, že když je značky Saloos, tak dobrý bude. A on dobrý je. Momentálně ho používám před spaním na obličej místo krému, ráno mám vždy pleť krásně hydratovanou. Měl by bojovat proti akné, ale to zatím nevím, protože ho používám krátkou dobu.



Poslední lednový oblíbenec je vanilla-mint EOS, ke kterému jsem si dlouho dobu nemohla najít cestu. Pořád jsem bojovala s jeho mdlou vůní. Každopádně tento měsíc jsem ho používala každé ráno, když jsem šla do školy. EOS je oproti balzámům Yves Rocher celkem hutný a to mi taky ze začátku vadilo, ale teď jsem si zvykla. Mé rty v těch krutých mrazech chránil celkem obstojně. Snad to tak půjde i v dalších měsících, protože mi je celkem líto, když mi zrovna takový balzám leží doma.


Všechny produkty jsou dostupné v drogériích nebo na Parfums.cz.

Tento článek je zároveň poslední za tento měsíc. O víkendu už nic víc nestihnu přidat, protože se chystám do Prahy na koncert Ellie Goulding. Poprvé tam budu víc jak jeden den, to bude dobrodružství! Chystá se některá z vás taky na Ellie? 
Jaká je vaše oblíbená zimní vůně? :) 

26 komentářů:

  1. Užij si koncert kočko! Moc hezké věcičky! Docela ráda bych zkusila tu vůni od Burberry. Musím jí očuchat! Jinak pudr od Rimmelu je můj nejoblíbenější. Já jsem si pořídila novinku od Marc Jacobs - Decadence, takže u mě vede teďko tato vůně :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Vůni určitě zkus, mně voní fakt moc. Jéé, tak to je super, že sis udělala takovou radost :)

      Vymazat
  2. Miluju rtěnky z řady Lasting Finish, přímo tenhle odstín mě v drogerii nezaujal, ale teď se mi zalíbil, působí přirozeně. :)
    Pudr StayMatte si kupuju už cca 5 let v kuse, jen asi dvakrát jsem ho vymněnila za jiný..
    Vůně vypadá dobře, já jsem bohužel dost citlivá na vůně a hlava mě často bolí i z lehčích voňavek, takže tohle nebude nic pro mě..

    ChicByJane.blogpsot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten odstín vypadá na rtech fakt moc hezky, pokud ti teda nevadí nude barvy. Aha, tak to asi nebude, protože je vážně silná.

      Vymazat
  3. Mám ráda a znám všechno kromě parfému a EOSu. Oleje Saloos jsou super, momentálně testuju ricinový. Je to snad nejhutnější olej, jaký jsem zatím potkala :-)

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten ricinový chci vyzkoušet, ale pořád nevím, protože jsem na něj nečetla žádnou recenzi, tak doufám, že nějakou napíšeš, abych aspoň trochu věděla :)

      Vymazat
  4. K Rimmel pudru jsem se ještě nedostala a to na něj všude čtu jen samá pozitiva! Jojobový olej vypadá opravdu dobře, Saloos je skvělá značka :) Užij si koncert, snad tady budou nějaký fotky potom :) -L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, je vážně dobrý! Děkuji moc, určitě budou :)

      Vymazat
  5. Ta vůně má moc krásný flakónek! A pokud má ve svém složení levanduli, tak opravdu musí vonět krásně. :) A ten make-up si možná koupím a zkusím ho vyzkoušet. Já mám pěnový, tekuté nemám ráda a nefandím jim, ale že bych tomuhle dala šanci? Doufám, že mají nějaký odstín pro bledule. :D

    P.S. Užij si moc Ellie! :) Moje kamarádky na ní jdou a původně jsem měla jít s nimi, ale pak jsem to musela odmítnout.. teď je mi to celkem líto, ale určitě to není její první a zároveň poslední koncert v ČR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, voní fakt skvěle :) Já mám ten nejsvětlejší odstín a jsem spokojená. Děkuji moc, škoda, že jsi to musela odmítnout, bude to určitě skvělé. Naposled tady určitě není :)

      Vymazat
  6. Já tu tvou rtěnku pořád obdivuji. Je nádherná! Pudr Stay Matte mám taky a v odstíu 001 Transparent, a když ti řeknu, že je skvělý, skoro průhledný, zmatní na dost dlouho a jsou v něm jemné třpytečky, takže pleť nevypadá tak mrtvolně, snad tě na něj navnadím a někdy ho zkusíš :). Já ho totiž používám každý den! Jinak, Peggie, tvůj minulý článek (vlastně všechny, kde ukazuješ Saloos), mě přesvědčil o tom, že si musím koupit od Saloos něco dalšího, moje sbírka je totiž vážně maličká! Ale vybrala jsem si odličovací olej Tea Tree, je totiž jak hydratační, tak by měl zmírňovat akné. Tak to si koupím. :) Já jsem měla EOS ze stejné kolekce, ale ten druhý, kokosový, a popravdě mi moc nevoněl a byl můj nejhorší. Možná je to nějaká vadná kolekce :D. Moc si užij koncert! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, až mi dojde tento, tak si koupím ten odstín 001 :) Jej, to mě vždy tak moc potěší! Saloos je fakt super, já měla obličejovou vodu Tea Tree a ze začátku jsem byla trochu zklamaná, protože mi moc nevoněla, ale pak jsem si zvykla. Sama za sebe bych ti doporučila Lemon Tea Tree, který voní fakt skvěle a měl by také zmírňovat akné. Asi jo, taky jsem slyšela, že je ten kokosový nic moc :D A děkuju moc!

      Vymazat
  7. No nekecej, že máš velké balení Burberry, jé tak užívej, je to nádherná vůně :) Užij si koncert Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, musela jsem si ho koupit, je to skvělá vůně ♥ Děkuji, Veru! :)

      Vymazat
  8. Burberry partémy vůbec neznám, dokonce jsem myslela, že jsou jen pánské....pak jsem dostala testr a zjistila, že jsou to nàdherné vůně.

    OdpovědětVymazat
  9. skvelé vecičky:) A eos si plánujem kúpiť, som zvedavá, ako mi bude vyhovovať!
    Pozývam teba a tvojich čitateľov na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html

    OdpovědětVymazat
  10. Užij si Ellie i celou Prahu! ♥
    Jinak pudr Stay Matte používám už několik let a jsem s ním pořád moc spokojená :) Já mám teda 001 a 003, nějak mám zafixováno, že 001 používám, když jsem úplná bledule a 003 když zas až taková bledule nejsem, nebo když mám třeba BB cream.. Nevím, jestli je zas až takovej rozdíl v těch odstínech, ale pro můj bodrej pocit mám tyhle dva vždycky v zásobě :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. Rtěnku jsem si nedávno koupila taky a mile mě překvapila, takže je používám teď celkem často:) a ten parfém Burrbery vypadá zajímavě:) jinak si užij koncert! Já se nemůžu dočkat listopadu na Biebra:D:)
    FASSHION MIND

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělá, že? :) Jéé, tak to máš dlouhé čekaní, ale určitě to uteče rychle :)

      Vymazat
  12. Stay Matt patrí medzi moje najobľúbenejšie púdre :)
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  13. Stay Matt čaká kým dopotrebujem púder od Dermacolu, a kúpa EOSu asi tiež počká kým spotrebujem všetky balzamy, čo mám! A to mi včera pribudol ďalší :/. Už mám pocit, že sa k nemu nikdy nedostanem a nikdy nezistím, čo na ňom všetci vidia :D

    OdpovědětVymazat
  14. Všechny produkty vypadají zajímavě! Já sama mám jen eos, jen v jiných vůních a za mě jsou to jedny z nej balzámků. :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  15. Ten olejíček od Saloos teď čekám, už se na něj těším! :) Stay Matte pudr je můj oblíbenec.
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  16. Ja som si teraz tiez kupila jojobak od salosu a som zvedava co bude robit....zatial okrem peknej hydratacie totiz nic...ale tak dala som si ho len tri krat vecer. Aos je moj oblubenec uz nejaku dobu, ostatne vecicky som neskusala ale ten ruz sa mi dost paci.

    OdpovědětVymazat
  17. Saloos má parádní olejíčky, ale zrovna jojobový mi moc nesedl. Ne že by byl zlý, ale jako bych si na ten obličej vůbec nic nedala, takže nepomohl, ale ani nezhoršil. Co se týče toho pudru Stay Matte, tak ten jsem měla a mně osobně vůbec nevyhovoval, mnohem lepší mi od Rimmelu přišel ten Match Perfection, ten byl dokonalý, ale tento Stay Matte to u mě projel. Ještě mám ráda pudr od Alverde nebo od NYC, že mi zmatní ksichtík na dýl, ale zároveň mě nevysušují, což se právě o Stay Matte tvrdit nedalo.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks