čtvrtek 31. prosince 2015

Chapter #12 of 2015

Krásný poslední den v roce 2015. :)

Každý měsíc jsem se snažila poslední den napsat shrnutí mého měsíce a dneska tomu nebude jinak. Snad se vám  poslední článek z této rubriky bude líbit!



Rozhodla jsem se, že letos nebudu psát, jaký byl můj rok 2015, protože si ho postupně můžete přečíst v těchto článcích. Já sama jsem s tímto rokem celkem spokojená.
Když začal rok 2015 a já psala první shrnutí měsíce, byla jsem strašně nadšená a říkala si, jak to bude lehké tohle psát každý měsíc. Někdy kolem dubna přišel zlom, protože se mi tento článek psát nechtěl, chtěla jsem celou prvotní myšlenku vzdát. Ale nepřestala jsem a dokázala jsem to! A jsem za to moc ráda, protože si kdykoliv můžu přečíst, jaký byl můj měsíc za rok 2015. Já se díky těmto článkům naučila fotit každou maličkost, a proto mám za tento rok víc fotek než za ten minulý a doufám, že příští rok jich bude ještě víc! Dokonce se už nebojím si na veřejnosti vyfotit, co se mi líbí, ještě se musím naučit i selfie. Každopádně jsem se rozhodla, že příští rok 12 Chapters of 2016 psát nebudu. Ono totiž tyto články nepatří mezi ty vaše nejoblíbenější. Možná budu psát shrnutí měsíce v podobě random článků, to ještě uvidím.



Jaký byl můj prosinec?  

Skvělý, úžasný, dokonalý. Řekla bych, že jsem prožila asi nejlepší prosinec za posledních pár let. Prosinec je můj nejoblíbenější měsíc, protože mám narozeniny, je advent, Vánoce, vánoční prázdniny. Na prosinci nemám ráda Silvestr a to jak rychle uteče.

Začátkem prosince jsem se byla podívat na ostravské vánoční trhy a kouknout na stromeček. Letos jsem tam byla úplně poprvé, minulý rok jsem to bohužel nestihla. Vynahradila jsem si to hned tím, že jsem viděla i vánoční trhy v Praze.




Ve škole to byl blázinec, všichni se rozhodli, že si napíšeme písemky, abychom toho v lednu neměli tolik. Přitom to bude v lednu stejné. Kvůli škole jsem neměla čas na nakupování dárků, a proto jsem je kupovala až poslední týden školy. Bála jsem se, že je nakonec koupím až v Praze, ale jsem ráda, že jsem to stihla a dárky měla.

Poslední týden, kdy jsem byla na intru, jsem měla narozeniny a to byl asi druhý nejlepší den za prosinec. Narozeniny jsem měla 16. prosince, ve škole jsem dostala dárek v podobě nečekané písemky z chemie. Od kamarádky jsem dostala nejvíc roztomilý dárek! Ve skříňce mi nechala papír s blahopřáním a dáreček z Ollies.



Večer jsem jela na konzervatoř na vánoční koncert. Když jsme jely zpátky, tak se stala nemilá věc, teď se tomu směju, ale v tu chvíli mi to nepřišlo vůbec vtipné. Jely jsme na intr tramvajkou a já jela na černo. Za námi seděly další dvě holky, ke kterým přišli dva kluci a hráli si na to, že jsou revizoři. Když jsem slyšela, jak po nich chtějí jízdenku, tak jsem celá ztuhla, kamarádka vedle mě už začala vytahovat jízdenky. Ti kluci se za námi smáli a pak to řekli ještě jednou a to už jsem to nevydržela a šla si cvaknout lístek, spolubydlící, co seděla před námi, z tramvaje vystoupila, protože taky jela na černo. Každopádně to bylo jasné, že si dělají srandu, ale já byla celkem vystresovaná a už tohle nechci nikdy zažít. Když jsme dojely na intr, tak mi spolubydlící dala dáreček v podobě Zlodějky Knih a potom jsem šla spát. Takže až na falešné revizory to byl super den! Jinak je celkem nevýhoda, když máte narozeniny takhle před Vánoci. Dárky jsou spojené s Vánoci a tento rok ani nebyl čas na oslavu. Snad bude příští rok osmnáctka lepší.
Ještě ten týden jsem stihla jednu zajímavou besedu "Kdo jsou a odkud k nám přicházejí uprchlíci" a planetárium, ve kterém jsem byla naposled asi ve druhé třídě, a proto jsem se na něj těšila.



Čtvrtou adventní neděli jsem jela do Prahy. Jela jsem brzo ráno sama vlakem, což pro mě bylo velké dobrodružství. Zjistila jsem, že Leo Express je ten nejpohodlnější vlak a do Prahy už nechci jezdit ničím jiným. V Praze na mě čekala Maky s Nikčou, které mě provedly Prahou. Tohle byl nejskvělejší den za prosinec, který předčil i moje narozeniny. Ke konci jsem už byla strašně unavená, ale kdybych mohla tak si to zopakuju. Psala jsem o tomto výletu samostatný článek, pokud vás zajímají podrobnosti, koukněte ZDE.




Pak byly Vánoce, které byly úžasné. Dostala jsem skvělé dárečky, byla jsem ráda za strávený čas s rodinou a pořádně jsem se přejedla. Už teď se těším na příští Vánoce.



Na začátku roku jsem si dala malé předsevzetí, že tento rok přečtu 50 knížek. Bohužel, zklamala jsem. Do padesátky mi chybí dvě knížky, což za jeden den asi nezvládnu. Takže jsem celkově za tento rok přečetla 48 knížek. Na příští rok si dám cílovou hranici 55 a uvidím, jestli se mi to povede. Někdy mi přijde, že už ani nevím, co číst, protože snad všechny dobré knížky mám přečtené a je strašně těžké najít nějakou další skvělou. Možná bych se víc mohla soustředit na maturitní četbu. Každopádně za prosinec jsem dostala pět nových knížek v papírové podobě, tak si dám na chvilku pauzu od milované čtečky.




Nedávno mě zajímalo, kolik mám balzámů na rty, tak jsem všechny posbírala a počítala jsem. Zjistila jsem, že jich mám 18, což je teda velký skok, protože na začátku roku jsem měla asi jen dva.




V prosinci jsem si splnila jeden kosmetický sen. Za ušetřené peníze jsem si koupila známou řasenku They're Real od Benefitu. Vůbec toho nelituji a jsem moc ráda, že ji mám, protože je skvělá!



Mám pocit, že tohle je všechno, co jsem měla dnes na srdci. Rok 2015 jsem si užila a doufám, že vy taky! Přeji každému, kdo si tento článek přečte, všechno nejlepší do nového roku, hodně štěstí, lásky, zdraví a životních úspěchů. Doufám, že si rok 2016 užijete, jak nejvíc můžete. Máte na to "jen" 366, tak nepromarněte žádnou šanci! 
Moc si vážím vaší zpětné odezvy na mé články a 156 pravidelných čtenářek. Jsem ráda, že si najdete čas a přečtete si můj článek, dělá mi to velkou radost!
Jaký byl váš prosinec? Chtěly byste článek v podobě seznamu knih, které jsem přečetla?
Mějte se krásně a užijte si naplno poslední den v roce 2015!

24 komentářů:

  1. Tak koukám, že jsi měla pěkný prosinec :) Mě se tento měsíc taky moc líbil. Budu se na Tvoje články těšit v novém roce

    OdpovědětVymazat
  2. Tobě taky vše nejlepší do nového roku! Zlodějku knih miluju, takže tato knížka by mi udělala radost:) Jinak moc hezký článek a určitě jsem pro článek jenom o knihách) -L

    OdpovědětVymazat
  3. Páni:) Prosinec jsi si vážně užila! I tobě přeji do nového roku 2016 jen to nejlepší jak v osobním tak blogovém životě!

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek :) Balzámy od YR mám taky moc ráda a řasenku doufám taky někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  5. I Tobě vše nejlepší do nového roku:-) Ze dvou balzámů na 18 za rok, to je slušný skok, třeba příští rok budou přibývat další a sbírka se Ti ještě rozšíří:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Naozaj dobrý článok a super fotky! Teeeeda ty máš tých balzámov naozaj poriadnu zbierku :) prajem do nového roka len to najlepšie a nech je len lepší a úspešnejší ako ten pred hádzajúci :)
    Me and my ART

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno nejlepší do nového roku :) Prosinec jsi měla krásný a pestrý, já si kromě školy v podstatě nic nevybavuju :D Co chodím na VŠ, dárky kupuju na poslední chvíli, případně když si na někdy během podzimu vzpomenu, ale moc nad nimi neuvažuju a to mě mrzí. Máš úctyhodnou sbírku balzámů, já mam jeden v kabelce, jeden na nočním stolku a pak zásoby, ale ty ještě neotvírám. Články se shrnutím měsíce se mi líbí, takže prosím ještě přehodnoť, jestli je ukončíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Prosinec mám vždy tak pestrý a ty ostatní měsíce jsou mrtvé :D To bych taky chtěla umět! Já pokud mám nový balzám, tak ho hned musím otevřít, očichat a párkrát použít. Někdy si říkám, že by bylo lepší, kdybych to nedělala, ale nikdy se neudržím.

      Vymazat
  8. Přeji ti krásný vstup do Nového doku a ať se ti v něm celý následující rok daří.
    Na pražské trhy bych někdy chtěla se podívat, bohužel nebydlím blízko. V planetáriu jsem byla naposledy se základkou a moc se mi to líbilo. No a sbírka balzámu je tedy pěknám já nemám ani polovinu :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé shrnutí, je vidět, že prosinec byl fajn měsícem:)
    Já ti přeji krásného Silvestra (pokud někde slavíš, já budu truchlit nad mým ztraceným mobilem a sedět doma) a do Nového roku ať vstoupíš pravou nohou!:)
    Pinki Claire

    OdpovědětVymazat
  10. Super prosinec. Preji ti krasny rok 2016, verim, ze i dalsi mesice budou nadherne a budes mit spoustu super zazitku.

    OdpovědětVymazat
  11. Holky, děkuji za milé komentáře! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jéé, měla jsi krásný a zajímavá prosinec, tolik zážitků! :) Ikdyž věřím, že zážitek s "revizorem" by sis ráda odpustila.. Já v Praze neustále potkávám nějaké pravé revizory a vždycky jsem z toho strašně ve stresu, ikdyž lístek mám :D
    Markét, přeju ti všechno nejlepší a nejkrásnější do nového roku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda jo, hele já když byla v Praze, i když to nebyla neděle, tak mi přišlo, že tam snad ani revizora potkat nemůžeš, ale asi to přehodnotím po tom cos mi napsala :D Jinak na začátku školního roku jezdila asi tak dva týdny na černo a nebylo to úmyslně. Omylem jsem si měsíčník nechala doma v kabelce, a až když jsem si šla kupovat nový, tak jsem zjistila, že ho nemám. Říkala jsem si, že jsem měla fakt štěstí, když jsem za tu dobu nepotkala revizora. :D

      Vymazat
  13. Som rada, že si to v apríli nevzdala a pokračovala v písaní týchto článkov. Takéto randomy mám proste najradšej a ty máš na ne asi najoriginálnejší názov :). Vianočné trhy sú najviac a dúfam, že sa niekedy dostanem aj na tie pražské :). Zlodejka kníh je skvelá kniha, ale tí falošní revízori by ma pekne naštvali :D, i keď ja som išla na čierno len raz v Brne a aj to len preto, že mi nešiel oraziť lístok, lebo bol mokrý, pretože ma chalani úplne ohádzali snehom :D. Predsavzatie s 50 knižkami som si dala v roku 2015 a nevyšlo, tak dúfam, že tentoraz nám víde obom!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že máš tyto články ráda, já mám totiž někdy pocit, že je polovina lidí nikdy nečte, jen koukne na fotky a napíše "hezký" :D Četla jsi Zlodějku knih? A doufám, že nám to s těmi knížkami vyjde! :)

      Vymazat
  14. Ahoj Peggie! No, je sice škoda, že přestaneš s Chapter of, páč jsem to fakt ráda četla, ale aspoň se můžu těšit na nové články! Je moc krásný, co ti holky připravily za překvápko na narozky!!! Tý jo, ta tvoje sbírka balzámů, to je něco! A moc se mi líbí ty knihy. Mamka dostala k Vánocům Všechny malé zázraky a zrovna dneska mi říkala, že je to docela depresivní, tak si to asi přečtu :D. Já mám prostě občas náladu na tyhle knížky. A taky si hodně dlouho chci koupit Fangirl. A co ta Girl Online od Tour? Četlas to už? Hrozně by mě zajímalo, jak na tom ta knížka je!
    Peggie, měj krásný nový rok. I tobě přeju hoodně mooooc úspěchů - jak těch v osobním životě, tak těch v blogovém světě. Snad si užiješ celý rok a budeš pořád šťastná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky!
      No jo, ten rok fakt rychle utekl a mě se od prázdnin tyhle články psaly celkem dobře, hlavně ten včerejší, ale třeba se do toho za rok opět pustím, i když mě se už i ten název zdá jako strašný kýč. Já jsem na Všechny malé zázraky četla anotaci a recenze a psalo se tam, že je to takové smutné, ale já si to i přes to chci přečíst. A strašně moooc se mi líbí obálka té knížky, Fangirl jsem si taky strašně dlouho chtěla strašně dlouho koupit a konečně ji mám, moc se těším až ji začnu číst. Já ji dostala teď o Vánocích a zatím jsem stihla přečíst prvních dvacet stránek a je to v angličtině, takže mi bude asi dlouho trvat než to přečtu, takže ti k tomu nic neřeknu, ale český překlad by měl vyjít v únoru :) A děkuju moc za tvé milé komentáře, díky kterým jsem měla v minulém roce hned lepší den. ♥

      Vymazat
  15. Veľmi pekný článok. Páči sa mi, že si sem pridala všelijaké fotky. Nie len Vianoce, ale aj nápoj fotka (asi) s rodinou, darčeky :) Jednoducho naozaj zhrnutie

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  16. Opět super článek, škoda, že už nebudou shrnutí měsíce, každopádně se těším, co nového vymyslíš :) Jinak moc ráda kouknu na článek s tím, co všechno jsi přečetla, já skoro vůbec nečtu, ale budu muset začít číst na maturitu a to mě upřímně vůbec neláká :D No a abych nezapomněla, přeji ti do nového roku jen to nejlepší, hlavně zdraví, lásku a samozřejmě mnoho úspěchů s blogem :) Doufám, že nevadí, že zase čtu tvé poslední články trochu opožděně, poslední dobou nic nestíhám :/ :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj,fotky sa ti skutočne podarili, tak ako celý článok. Vidím, že nie som jediný balzamový maniak, heh. Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
  18. Super článek :) Krásné fotky, jistě sis prosinec užila :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  19. Moc se ti článek povedl! :) S těma knížkama mě to mrzí, že ti to o dvě nevyšlo, ale s maturitní četbou to příští rok splníš určitě i na 60! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Fan Girl by som si chcela zaobstarať aj ja ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks