sobota 5. září 2015

20 knižních faktů o mně

Krásnou sobotu. :)

Dnešní článek bude spojený s knihami. Ano, možná to ještě nevíte, ale knihy pro mne znamenají všechno. Na blogu jsem to zatím moc nedávala znát, ale do budoucna chci, aby se můj blog rozrostl o knižní recenze, ale to je zatím ve hvězdách. Místo recenze jsem se rozhodla pro vás a vlastně i pro sebe sepsat pár faktů o mně, jakož to o knihomolce.


Tento článek bude takový odlehčený, protože na něco víc teď nemám sílu. Jsem neskutečně vyčerpaná z prvního týdne ve škole. Ani nevím, jak se to stalo. Než jsem dojela domů, cítila jsem se v pohodě, ale včera večer to na mě nějak všechno dolehlo. Cítila jsem se smutně a strašně vyčerpaně, to jsem teprve první týden ve škole. Jaký byl váš první týden ve škole? :)

Školu nechám být a vrátím se k dnešnímu článku. Hned vám můžu prozradit, že miluji lidi, kteří zbožňují knihy. Obvykle, když se s někým seznámím, tak se ho okamžitě zeptám, jestli čte. Varování? Neříkejte přede mnou, že čtení je hrůza. To asi kamarádi nebudeme. :):)





1. Při čtení musím mít absolutní klid. Žádná puštěná televize, ani písničky.

2. Nejraději čtu v posteli. Nějak mě neláká číst si v parku, na zahradě nebo v MHD.

3. Vždy, když začnu číst novou knížku, kouknu se úplně na poslední stranu a přečtu si poslední větu z knížky.

4. Nikdy jsem nečetla Harryho Pottera a zatím to nemám v plánu.

5. Když mi bylo jedenáct, přečetla jsem první díl Stmívání a byla jsem na sebe strašně pyšná.

6. Nechám se snadno zmanipulovat hlavní hrdinkou. Když ona nemá ráda nějakou postavu, tak já ji taky nemám ráda, ovšem když ji najednou začne mít ráda, tak já taky. Jako příklad vám tady můžu uvést Elitu. Kdo to četl, tak mě možná chápe.

7. Nesnáším a zároveň miluji knižní série. Nesnáším je, protože se s tou sérií vždy tak vžiji, že nechci, aby skončila. Když dočtu poslední stránku poslední knihy, tak se mi tomu nechce věřit. Zároveň je miluju, protože když dočtu první díl, tak se můžu těšit na další. Mimochodem žádnou knižní sérii nevlastním

8. Jsem zamilovaná do pana Darcyho.

9. Pokaždé, když dočtu nějakou knížku, tak na pár minut cítím pocit prázdnoty.

10. Asi si nikdy nenajdu přítele, protože bych ho musela srovnávat s klukem z knížky. Obvykle totiž srovnávám lidi z normálního života s knižními hrdiny.

11. Čím tlustější knížku si koupím, tím rychleji ji mám přečtenou. To si fakt někdy říkám, že knihu, která má 500 stránek, budu číst fakt dlouho, ale jsem schopná ji přečíst za týden.

12. Nejsem závislá jen na knihách, ale i na knižních věcech. Záložek mám fakt málo.

13. Nelíbí se mi knihy od Johna Greena, ale neskutečně moc miluji jeho citáty.

14. Bez čtečky bych už nedokázala existovat.

15. Zbožňuji vůni knih.

16. Málokdy mě kniha rozbrečí. Když se to stane, tak je to sakra dobrá kniha.

17. Když jedu tramvají a někdo vedle mě čte, tak se neubráním pohledům, během nichž se snažím zjistit, co to je za knihu.

18. Nemám ráda, když v létě čtu knížku, která se odehrává v zimě.

19. Můj seznam knih, které si chci přečíst, pořád narůstá. Momentálně na něm mám 61 knih.

20. Bez knih nedokážu existovat.






Co vy a knihy? Do komentářů mi můžete napsat cokoli o knihách. Jestli čtete, co na knihách milujete, jaká je vaše oblíbená kniha anebo jestli máme některý bod společný. :) 

30 komentářů:

  1. Pekny clanok. Ja urcite privitam, ked sa na blogu objavia aj clanky o knihach.

    OdpovědětVymazat
  2. Neuvěřitelné jak jsme si my dvě (alespoň v tomhle směru) podobné! :D
    Já zase když jsem přečetla poslední díl Stmívání! :D Bylo to nejvíc stránek, které jsem do té doby přečetla! :D
    Když dočtu knížku, tak mi vždycky začnou chybět ty postavy, chci vědět, jak se jim daří teď, co se s nimi stalo, mám pocit, jakoby to byli moji přátelé, které jsem poznala a které rozhodně nechci opustit. :D :)
    Stejně jako ty miluji vůni knih, a strašně ráda chodím do knihoven nebo do knihkupectví, mohla bych tam strávit celou věčnost :)
    Souhlasím s tebou, mě rozbrečely jen dvě knihy z toho jednu napsala spisovatelka o svém životě, brečela jsem od začátku do konce!
    Ve vlaku, autobusu nebo trolejbusu dělám naprosto to samé, nejhorší je, když tu knížku má položenou na klíně a já čekám až ji zvedne, abych viděla co čte, někdy tak dlouho, že málem zapomenu vystoupit! :D
    Na mém seznamu je 73 knih a to tam zdaleka nejsou všechny :D
    Stejně jako ty, ani já bych bez knih neuměla existovat. :D
    Pro mě je nejhorší (a zároveň nejkrásnější..) když jdu do knihkupectví, vždycky tam objevím minimálně 4 knihy, které jsou nové a chci si je přečíst, smutné na tom je to, že nemůžu mít všechny knihy hned! :D

    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    Ps.: Omlouvám se za tak dlouhý komentář! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bože! Děkuji za takový dlouhý a milý komentář :) Jsem ráda, že v tom nejsem sama :D Vlastně nechápu proč jsem nepřečetla všechny díly Stmívaní, protože jako film to miluji :D
      Taky bych klidně v knihkupectví strávila třeba celý den. Jednou se mi stalo, že jsem si nesla k pokladně 4 knížky a pak jsem si uvědomila, že nejsem boháč, haha :/ :D
      73 knih je docela dost, já věřím tomu, že můj seznam se bude pořád rozrůstat :D
      Ještě jednou díky za skvělý komentář :))

      Vymazat
    2. Za to se přeci neděkuje ;D Každopádně můj seznam narůstá každý měsíc o nespočet knih, zajímalo by mě, jestli se třeba někdy sníží na 1 knihu a nebo jestli budu pořád dopisovat :D Vůbec nestíhám číst, momentálně více čtu knihy do školy, než knihy, které mám na seznamu :( :D

      Vymazat
  3. Tak ty jsi úplně přesně můj člověk! Miluju knížky, miluju čtení, miluju pana Darcyho! ♥ Nechápu lidi, co nečtou - o tolik přicházejí. Snad u každého tvého faktu jsem si pokyvovala hlavou a souhlasila s tebou, až teda na 14. fakt - čtečku nevlastním a ani ji neplánuju, jednoduše se nechci vzdát toho pocitu, když držím knížku v ruce a můžu si listovat stránkami. Mimochodem, myslela jsem si, že jsem jediná, kdo si vždycky přečte konec už na začátku :D A určitě uvítám více článků o knížkách - už mi pomalu dochází inspirace, co číst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kdysi čtečku taky nechtěla a pořád jsem si říkala, že knížka je lepší... Každopádně od Vánoc ji držím pořád v ruce a už ani nepotřebuji normální knížku. Jako fajn, je super, když můžu přetáčet stránky, cítit, jak krásně voní, ale prostě jsem si zvykla na čtečku, která je super ♥ Taky jsem si myslela, že jsem jediná, která kouká na konec hned ze začátku, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama :D Budu se snažit přidávat víc knižních článků a děkuji za milý komentář :)

      Vymazat
  4. Další knihomolka, paráda:-) Bod číslo tři- do dnes jsem žila v domění, že to dělám jenom já. Bod 16- naprosto stejné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem žila v domnění, že to dělám jen já, ale holky nad tvým komentářem to taky dělají a ty taky, takže jsem ráda, že nejsem sama! :D :)

      Vymazat
  5. Uzasny ^^ ja cteni miluju a uprimne mi ani nevadi hluk pri cteni, nejak jsem se stim naučila cist :D
    http://nellylove99.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to seš dobrá, taky bych se to chtěla naučit :D

      Vymazat
  6. Knihy naproato miluji :) Četla bych pořád, naneštěstí nemám tolik času :D
    Jak píšeš, bez čtečky bych neexistovala :D Je úžasné, jak si do ní můžeš stáhnout v podstatě, co chceš :

    www.maredifragole.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že je tu konečně někdo, kdo má na čtečku stejný názor jako já :D

      Vymazat
  7. super článok ! :) a veľmi rada by som si určite prečítala aj nejaký článok o knihách, pretože sama som knihomoľ :D :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek! :) Taky když si koupím nebo dostanu novou knížku, automaticky listuju dozadu a čtu poslední větu... a když je fakt zajímavá, mám fakt velkou práci se od toho ohdtrhnout, protože bych nejradši přečetla celou poslední kapitolu :D Taky sebou nechávám snadno manipulovat, prostě když někoho hlavní hrdnia nemá rád, nebo autorka nechce, abychom ho měli rádi, fakt ho ráda nemám. Knižní série jsou super, ale to loučení snimi je fakt boj, takle to mám i s normálníma knihama, které se mi fakt líbí... někdy, když se mi kniha fakt líbí a už jse před koncem, naschvál to pořád odkládám, i když jsem sebevíc zvědavá, jak to dopadne :D
    Pýchu a předsudek jsem nikdy nečetla, ale tolik lidí o tom mluví, že to fakt jednou budu muset přečíst a zjistit všechny kouzla této knihy :D
    Já sice nemám čtečku...normálně čtu v mobilu, ale taky bych bez toho nemohla být.
    Já mám na seznamu asi kolem 50 knih a nejhorší je, že ty knihy pořád přibývají -,-...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za boží komentář! :D ♥ Pýcha a předsudek si prostě musím přečíst, je to povinnost. Věřím tomu, že si Darcyho taky zamiluješ. Dřív jsem taky četla v mobilu, teď tam čtu jen povídky. Ta čtečka je 100x pohodlnější :)

      Vymazat
  9. Já dřív čtení vůbec nemusela a když jsem měla přečíst nějakou knížku, vždyky jsem to co nejdýl odkládala. Ale teď jsem tomu nějak přišla na chuť a přes prázdniny jsem přečetla spoustu knížek, což způsobilo, že chci číst dál a dál, takže můj seznam knih je čím dál tím delší a delší :D. Jinak preferuju knížky před čtečkou, protože ta vůně papíru a hlavně pocit, že doslově držíš ten příběh v rukou je skvělej :).
    in another galaxy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pocit znám :D Chápu, že kniha je v tomhle ohledu lepší, ale já když si chci přečíst fakt moc nějakou knížku, tak nechci čekat až budu mít peníze a koupím si ji, tak si ji radši přečtu ze čtečky hned :)

      Vymazat
  10. Řekni mi - kdo by sakra nemiloval pana Darcyho? :D Je dokonalý! NAvíc stejný protiva a introvert jako já, skvěle bychom si rozumněli! :) Že si nenajdu kluka jsem si taky myslela a když jsem se s tím konečně smířila, tak jsem s jedním začala chodit. Máme se moc rádi a máme spoustu společných zájmů, až na to, že on nečte a knihy nemá rád, až na pár výjimek a to mě strašně vytáčí! Někdy, když mi řekne, že čtení nemá rád a nezačne ho mít rád ani kvůli mě, začnu mít tik v oku, začne mi divoce tepat žíla na spánku a představuju si, jak ho mlátím tou nejtěžší bichlí po hlavě, dokud neupadne do bezvědomí. A pak se mi uleví :D. Já zásadně nečtu poslední větu, a že jsi nečetla Harryho Pottera?? Styď se, ty jedna ostudo! :D Taky mám ráda na čtení klid, nejraději čtu u stolu, s dobrým čajem a při zapálené svíčce, paradoxně čtu ale nejčastěji taky v posteli :). Hele, inspirovala jsi mě a asi napíšu taky takový článek, s odkazem na tento tvůj, abych ti nekradla nápady :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, přesně. S Darcym bych si hodně rozuměla :D Tak to se divím, že ještě nedostal na budku nějakou knížkou :D Ten HP mě fakt neláká, ani nevím proč :D Čaj, zapálená svíčka a knížka je ta nejlepší kombinace na podzimní/zimní večery :) Klidně článek napiš, budu jen ráda a ještě radši si ho přečtu a taky zanechám nějaký supr čupr komentář jako ty u mě. Děkuji za milý komentář ♥

      Vymazat
  11. Taky absolutně nedokážu číst, když je hluk, to samé s učením. Doufám, že nemám nějakou poruchu pozornosti :D
    I am clarella ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele při učení mi hluk taky vadí, tak snad to žádná porucha nebude, když to vadí i mně :D

      Vymazat
  12. Taky jsem dřív nedokázala číst, aniž bych měla absolutní klid, ale Brno mě naučilo číst si i v tramvaji :) A třeba čtečku bych nikdy nechtěla, nedokázala bych se vzdát toho pocitu držet knížku v ruce. Tyjo a s tím Harrym Potterem jsi mě teda fest překvapila!

    Zapoj se do soutěže o poukaz na 1000 Kč na www.kabea.cz!

    OdpovědětVymazat
  13. souhlasím s body 1,4,16,17 :)

    pokud chceš koukni ke mně na blog Puntíkatý blog , sem tam se tam něco o knihách objeví :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ten třetí bod jsem taky dělávala, ale pak jsem zjisitila, že mi to vždy uplně pokazilo celý příběh a tak se na poslední větu těším do poslední chvíle ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak vo veľa veciach sa úplne vidím :) Tiež čítam poslednú stranu knihy- a úplne neznášam, keď tam vtisnú spoiler. A knihy Johna Greena mi tiež nesadli...
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  16. To s tou posledni strankou delam taky :D

    Onnimik.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Anoo, knížky, knížky, knížky <3
    MHD nejezdím, ale ve vlaku (nebo autobusu) při cestě z nebo do školy si čtu často, pokud zrovna nespím. A u toho nakukování a zjišťování jsem na tom taky stejně! :-D Když vedle mě paní v autobuse četla Brisingr, chtěla jsem něco říct, třeba, že si správně vybrala nebo něco, ale ovládla jsem se.. :-D
    Hned na začátku článku si říkám "Jee, Malý princ!". Četla jsem ho několikrát, když jsem tu knížku měla doma z knihovny a nejspíš si hodlám pořídit vlastní výtisk :-)
    Z knižních sérií mám doma Odkaz dračích jezdců ^^
    A od Greena jsem četla jen Hledání Aljašky, což se mi líbilo a pořád se nemůžu rozhodnout, kterou si přečíst dál..
    Ten, kdo stojí v koutě jsem četla a Eleanor & Park mi půjčí kamarádka, na což se taky těším ))
    Hmm, tak Lady Fuckingham.. (http://i0.kym-cdn.com/photos/images/facebook/000/430/607/c3c.png). Četla jsi od Wilda třeba i Jak je důležité míti Filipa nebo Obraz Doriana Graye?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Wilda jsem četla Obraz Doriana Graye, což je také jedna z mých nejoblíbenějších knih. :)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks