pátek 30. června 2017

Polovina roku 2017 v kostce

Pěkný den :)

Polovina roku 2017 je za námi. Neuvěřitelné? Pro mě ano, protože mi přijde, že čas plyne pořád rychleji a rychleji. Jelikož letos nedělám pravidelné shrnutí daného měsíce, rozhodla jsem se, že udělám menší shrnutí poloviny roku v tomto článku. Mimochodem, tento nápad na článek nosím v hlavě už od března. Konečně přišel ten pravý čas a můžu jej zrealizovat.



Asi by bylo nejlepší, kdybych to vzala nějak systematicky a ve zkratce zhodnotila každý měsíc od začátku roku až do teď. Jenže mně se nechce a byly i měsíce, kdy se nic zajímavého nedělo. Spíš to byly takové měsíce prázdnoty. Dá se říct, že první tři měsíce od začátku roku jsem se měla špatně, nebyla jsem šťastná a celkově jsem byla ze všeho otrávená. Duben byl pro mě zlomový měsíc. Sáhla jsem si na dno svých sil a ode dna se také odrazila. Pak najednou po všech těch měsících utrpení vysvitlo slunce a já se opět cítila fajn a cítím se tak až do teď. Musím vám říct, že to byla úleva po tom všem. Prostě jako kdybych se po tak dlouhé době mohla opět zhluboka nadechnout. S výdechem odešly špatné věci a nastal čas nechat minulost být a soustředit se na přítomnost. Žít okamžikem. Je to krásný pocit a já jsem za něj moc vděčná.






Ve škole to byl děsný půlrok. Bojovala jsem s učením, protože se mi vůbec nechtělo, ale na druhou stranu jsem se obávala konce roku a letních prázdnin. Hlavně proto, že je ze mě maturant. Příští rok maturitní ročník a konec jedné životní etapy. A ten konec mě děsí úplně nejvíc, protože ještě nevím, co po střední. Vůbec nemám žádnou představu, co bych vlastně v životě chtěla dělat. Pořád se hledám. Přitom mi přijde, jako kdyby byl včera poslední den na základce. Já jakož to patnáctileté děcko, které neví, co chce od života a proto se rozhodlo jít na gympl. Moje představa byla taková, že si vezmu další čtyři roky na přemýšlení. Myslela jsem si, že si uspořádám myšlenky. Každopádně je konec třeťáku a já jsem v tomhle úplně ztracená. I když už jsem plnoletá, nepřijdu si vůbec dospělá. Ani pořádně nejsem připravená na svět dospěláků. Zjistila jsem, že nic není tak jednoduché... Ale není všem dnům konec. Dá se říct, že mám pořád ještě čas. I když opravdu závidím budoucím maturantům, kteří už o své budoucnosti mají jasno.

Jsou dvě hlavní události za tento půlrok, které mě posunuly dopředu. Obě události byly velké vystoupení z mé komfortní zóny, ale stálo to za to! Tou první je setkání a představení novinek Astrid, kterého jsem se zúčastnila v březnu. Součástí akce byla také přednáška o osobním rozvoji, ze které jsem si hodně odnesla.
Tou druhou událostí je brigáda. Právě v dubnu jsem se naštvala, sepsala jsem životopis, který jsem "psala" už tak čtyři měsíce, a poslala jsem ho. Po té následoval pohovor, kde jsem uspěla a od té doby uběhly dva měsíce, já mám brigádu a jsem celkem spokojená. Jsem za to na sebe pyšná. Bylo pro mě celkem těžké se odhodlat a udělat ten první krok, který bývá vždy nejtěžší. Od brigády očekávám hlavně to, že se přiučím nové věci a naučím se komunikovat s lidmi na úrovni. Řekla bych, že na té komunikaci jsem zapracovala a už nejsem tak stydlivá, ale pořád je co zlepšovat.

Právě po tom, co jsem byla přijatá na brigádu, se můj pohled na svět otočil o 180°. Smutek přešel a já se od té doby cítím fajn. Květen a červen jsem si užila. Na poslední chvíli jsem začala objevovat super podniky v Ostravě a celkově jsem se s Ostravou víc sžila, protože jsem tam zůstávala i přes víkendy kvůli práci. Tudíž jsem poslední dva měsíce nebyla skoro doma a neměla jsem moc čas na blog. Každopádně přes prázdniny bych to ráda změnila.

Za jednu věc jsem strašně ráda a to, že jsem někdy od konce dubna začala dodržovat pravidelný pitný režim a vydrželo mi to až do teď. Doufám, že to tak půjde dál. Vlastně jsem si koupila nový mobil a hned jsem si tam nainstalovala aplikaci pitný režim, která mi nastavila denní pitný režim na 2,1 l a to od té doby dodržuju. Pro mě je to motivace, protože mě strašně baví zaznačit si každý vypitý půl litr tekutiny, teda převážně čisté vody. Řekla bych, že je to další věc, na kterou jsem pyšná, protože jsem předtím na pitný režim úplně kašlala. Byly dny, kdy jsem vypila ani ne 0,5 l vody, což je špatné. Nejhorší je, že jsem ani žízeň nepociťovala. Teď když za hodinu nevypiju alespoň sklenici vody, tělo si samo říká, že má žízeň. Změny jsou viditelné. Od té doby, co pravidelně piju, nemám suché a popraskané rty a nemám vysušenou pleť. Za ty rty jsem moc ráda, protože jsem s popraskanými rty dlouhé roky bojovala. Nemohla jsem jít spát, bez toho aniž bych použila balzám, protože bych se ráno vzbudila s ošklivými rty. A teď? Balzám na rty před spaním není nutností, rty mám krásně hydratované a vláčné bez něj.

Na prázdniny neplánuju nic speciálního. Totiž poučila jsem se, že je lepší nic neplánovat, protože u mě to pak nevyjde a jsem zbytečně zklamaná. Jediné, co vím je, že chci hodně pracovat, ale to dělám každé léto, takže nic nového. A měla bych nějak dát do kupy maturitní četbu a pomalu se připravovat, že jdu do maturitního ročníku. A třeba popřemýšlet o svých prioritách?

Na konec jsem si nechala pár fotek, které se mi za tu dobu nahromadily v mobilu.





A tahle fotka celkem vystihuje mou životní situaci, protože někam jdu, ale vůbec nevím, kam směřuju. Mimochodem ty černé šaty jsou dokonalé. Mám je ze Zootu. Miluju je. Hlavně ty záda a to jak jsou černé.



Potěšilo by mě, kdybyste vyjádřily svůj názor na tento článek. A taky bych byla moc ráda, kdybyste mi napsaly, jak se máte a co plánujete na léto :)
Mějte se krásně ♥

10 komentářů:

  1. V zivote su niekedy aj tmavsie obdobia, ale super, ze je uz lepsie. A ono ja mam rokov uz viac ako dost a este stale sa citim niekedy ako male dieta,ze vlastne neviem co presne chcem.... asi je to niekomu takto sudene :D
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, někdy je to fajn a někdy je to horší.

      Vymazat
  2. Ten čas opravdu utíká rychleji a rychleji :) Moc pěkné shrnutí a krásné fotky



    OdpovědětVymazat
  3. Čas neskutečně letí. Je to až děsivé. Prvák si pamatuji, jako by byl včera a nejednou jdeme do čtvrťáku. Ale jak se říká, něco starého končí a něco nového začíná... A já se na to nové strašně těším :)

    http://elisminarova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Aj napriek tomu, že kávu nepijem, tieto vyzerajú úžasne! Aplikáciu na pitný režim som mala aj ja, no potom som to aj tak nedodržovala a nakoniec ju vymazala. Tiež mám problém s pitným režimom a počas dňa vypijem niekedy naozaj málo, no rada by som to zmenila :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Život bez kávy bych nezvládla :D No já to teď pár dní nějak nedodržovala kvůli práci, tak to zase musím dohnat, nechci opět skončit na jedné sklenici vody denně :D

      Vymazat
  5. Máme to docela podobně. Také jsem měla první měsíce takové prázdné.
    Stejně jako ty, ani já jsem do nedávna nevěděla, co dál. Sice jsem nešla na gympl, ale nevěděla jsem, jestli chci zůstat v oboru, nebo se spíše věnovat humanitním vědám. Naštěstí jsem to minulý měsíc zjistila a jsem za to neskutečně vděčná ( u mě to se to stalo na stáži ).
    Na prázdniny nemám žádné plány. Mým jediným plánem je udělat autoškolu a snad si najít nějakou brigádu.
    A jinak je to pěkný článek.:)
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsi na to přišla. Je to jedna z nejtěžších věcí v životě. Doufám, že autoškolu uděláš na poprvé a najdeš si brigádu :) Měj se krásně a děkuji.

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks