pondělí 13. března 2017

Catrice | Liqiud Camouflage

Krásný den :)

V oblíbencích jsem slíbila, že další článek bude recenze na tekutý korektor Catrice. Jeho kalíškovou verzi používám strašně dlouho. Aktuálně používám druhé balení. Obvykle s tímto korektorem prožívám dvě stádia. Někdy ho nemůžu vystát a jindy mi přijde v pohodě.
Jak u mě obstála jeho tekutá verze?



Korektor jsem sháněla v tom nejsvětlejším odstínu. Dokonce jsem ani nečekala, že by v drogerii byl. Spíš jsem počítala s tím, že nejsvětlejší odstín bude vybraný, tak jsem si radši na internetu koupila jeho kalíškovou verzi. Nakonec jsem byla překvapená, protože v drogerii byly dostupné všechny odstíny. Já si vždy myslela, že se tekutá verze dá sehnat ve dvou odstínech, ale v drogerii byly dostupné tři - 005 Light Natural, 010 Porcellain a 020 Light Beige.
Vím, že verze 010 bývá často v drogeriích vybraná, takže pokud po tomto korektoru toužíte, doporučila bych vám objednat si ho přes internet. Třeba na Notino.cz je tento korektor momentálně skladem a je o pár korun levnější. Pokud bydlíte v Praze, Brně nebo Ostravě, můžete si objednávku vyzvednout osobně a díky tomu neplatíte poštovné.



5 ml korektoru je ukryto v elegantní tubičce jako od lesku na rty. Oceňuji, že je tubička průhledná. Díky tomu vidím, kolik korektoru mi zbývá. Musím podotknout, že korektor celkem rychle ubývá. Používám ho přes měsíc a už budu skoro v půlce balení. Jinak na boku je také napsáno, že korektor je voděodolný. To můžu potvrdit. Ne že bych tohle cíleně testovala. Jednou jsem byla na pokrajích svých sil, stačilo fakt málo a já se rozbrečela. Nejhůř na tom byla moje řasenka a kupodivu korektor pod očima držel. Takže pokud víte, že vás čeká nějaká těžká situace a je možné, že se rozbrečíte, nezapomeňte na použití tohoto korektoru a voděodolné řasenky :D Snažím se to trochu odlehčit, ale je pravda, že v té chvíli mi bylo mizerně.
Aplikátor je fajn a hodně příjemný. Je to taková menší houbička. Já s ní korektor aplikuji pod oči a po té ho zapracuji štětcem.

Než přejdu k tomu hlavnímu, musím se zastavit u parfemace. Korektor má specifickou vůni. Musím přiznat, že mi celkem vadí. Je to hodně výrazná pudrová vůně. Pokud máte citlivé oční okolí, je možné, že bude dráždit oči. Byla bych radši, kdyby byl korektor bez parfemace.



Krytí je střední, bez potíží schová kruhy pod očima nebo začervenání. Na kruhy pod očima mi vážně vyhovuje. Lehčí konzistence se do pleti hezky zapracuje a díky světlému odstínu korektor projasní oční okolí. Bohužel na pupínky je nic moc. To radši sáhnu po kalíškové verzi, která mi vyhovuje víc. Celkem mě to mrzí, protože jsem čekala, že krytí bude vyšší a na pupínky to bude stačit.
Několikrát jsem ho zkoušela používat na akné, ale nikdy jsem se nedočkala perfektního zakrytí. Spíš mi korektor zvýraznil suchá místa, kterých mám na pleti v poslední době dost. Takže tekutou verzi bych doporučila na zamaskování kruhů pod očima.

Na konec se ještě zastavím u výdrže, se kterou jsem spokojená. Korektor vydrží pod očima celý den, což je rozdíl oproti kalíškové verzi, která se během dne vytratí. Kruhy jsou schované od rána do večera. Korektor krásně splyne s mou pletí. Odstínově jsem spokojená. Byla bych vděčná, kdyby byla také kalíšková verze ve světlejším odstínu. ↓ Fotku, na které je vyfocený odstín, berte s menší rezervou prosím. Zdá se mi příliš tmavý, ve skutečnosti to tak není. Zkoušela jsem to vyfotit víckrát, ale bohužel.



Korektor jsem kupovala s velkým očekáváním. Všude jsem četla, jak je skvělý. Bohužel u mě tak moc nezabodoval. Sto lidí, sto chutí. Možná proto, že jsem od něj očekávala hodně. Ve finále jsem trochu zklamaná, protože korektor nemá tak vysoké krytí, abych ho mohla používat na akné. Na druhou stranu na oči je super. I přestože má korektor své mouchy, je to pořád jeden z těch lepších, kvalitnějších a cenově dostupných korektorů u nás v drogeriích.


Jaká je vaše zkušenost s tímto korektorem? 

14 komentářů:

  1. Já měla těchto korektorů nespočet balení a používala jsem vždycky 010, která byla tou nejsvětlejší verzí. Až teď se na trh dostala i 05. Nevím, možná už byla v zahraničí dostupná dříve, ale jak jsi psala, u nás se donedávna prodávaly jen dva odstíny :) No nic, v drogérii jsem tento korektor opět nenašla, takže to vidím buď na Notino nebo Dekorativku :D

    http://elle-cullen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korektor se strašně rychle spotřebuje. Ale je super, že jsou na výběr už tři odstíny.

      Vymazat
  2. Mě tenhle moc nevyhovoval.. :/ bohužel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, ne každému vždy všechno sedne. Určitě máš jiného favorita, se kterým jsi spokojená :)

      Vymazat
  3. Ja som na tento korektor ešte nečítala negatívnu recenziu a na blogoch sa s ním stretávam v takých článkoch, ako sú obľúbenci.
    Mám ho doma tiež, ale zatiaľ som ho nepoužila, pretože mám otvorené 2 iné korektory, ktoré musím minúť :)
    A ak môžem poradiť, na vyrážky je účinnejší, teda aspoň pre mňa, tuhý korektor :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem s ním spokojená tak na 70 %. Do oblíbenců jsem ho jednou zahrnula, protože na kruhy pod očima je fajn. Na pupínky jsem si teď koupila nový korektor, tak snad bude fajn.

      Vymazat
  4. A já ještě tento korektor ani nezkoušela...co tak vím tak prý je lepší ten v kelímku :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je ten v kelímku dobrý na pupínky a tento zase na kruhy pod očima :)

      Vymazat
  5. tiež som mala z neho také pocity ,asi kvôli tým veľkým očakávaniam...ale občas ho ešte použijem,ale naozaj v malom množstve, pretože mi vadí jeho prílišná hustota
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To očekávání no... :) Druhé balení si asi kupovat nebudu.

      Vymazat
  6. Já jsem si tento korektor naopak zamilovala, už jsem vypotřebovala asi čtyři balení a momentálně mám dva v zásobě :D Docela mě překvapilo, že ti vadí výrazná parfemace, já si jí ani nevšimla, budu muset korektor ještě pořádně očuchat :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě té parfemace jsem si všimla hned po otevření, přijde mi hodně výrazná :D

      Vymazat
  7. Já jsem všude četla, že Catrice je jen vyšší level Essence. No a právě mám tekutý korektor od Essence, prý nějaký se super výdrží. Katastrofa. Stačí se lehce dotknout a je hned pryč, nedrží a pod očima se mi slévá. Beďar není schopný zamaskovat. Děs běs. Vrátím se zpět ke svému oblíbenému korektoru od Yves Rocher, který je úplně nej :).

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
  8. ja ho mám veľmi rada. A to že existuje aj 005 odtieň, som vôbec nevedela.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks