pátek 23. prosince 2016

Vánoční nezbytnosti

Pěkný páteční den :)

Dnes se ozývám s kratším článkem, kde vám ukážu pár věcí, bez kterých bych si letošní advent a Vánoce nedovedla představit.



Péče o rty je moje úchylka. Na balzámy nedám dopustit. Je to ta nejlepší věc na světě, bez které bych se nedokázala obejít. Letošní advent jsem si oblíbila dva balzámy na rty od Yves Rocher z loňské vánoční edice. Používám je nejraději přes den na celodenní hydrataci. I když za ten den si rty musím balzámem několikrát přetřít, protože moc dlouho nevydrží. Z této dvojice mám radši ten vanilkový, protože miluju všechno, co má něco společného s vanilkou. Taky už ho mám skoro celý spotřebovaný. Balzám pomeranč & skořice je vlastnostmi stejný jako ten vanilkový. Voní krásně vánočně po pomerančích, ale na vanilku nemá. Oba balzámy mají máslovitou konzistenci a na rtech jsou příjemné. Nesmím zapomenout na krásné vánoční balení! Balzám na sobě má zlatý stromeček, který se mi strašně líbí.



Druhou nepostradatelnou věcí na rty je scrub z Lushe. Dostala jsem ho na narozeniny od kamarádky, takže ho používám teprve od půlky prosince, ale to vůbec nevadí. V tomto článku má své čestné místo. Je to ta nejlepší věc pro mé rty. Používám ho teď každý den. Vždy si dám trochu na prst a jemně promasíruju rty, které jsou pak krásně jemné, hydratované a sladké po žvýkačce. Prostě jsou k zulíbání :) Víte co na tomto produktu miluji nejvíc? To že pak zbytek scrubu můžu slíznout. Snad první kosmetický produkt, který hezky voní a zároveň skvěle chutná!



Za poslední tři měsíce jsem zanevřela na střídání různých barev na nehtech. Zamilovala jsem si klasické červené nehty. Mám dva červené favority, které se snažím střídat - OPI a Yves Rocher. Pro tento advent jsem se rozhodla pro krásně červený lak z Yves Rocher. Klasická červená je na nehtech nadčasová barva. Řekla bych, že nikdy nevyjde z módy. Takže celý advent červené nehty a na Vánoce prsteníček doladím stříbrným třpytivým lakem také z Yves Rocher. Vlastně červená a stříbrná je taková moje vánoční klasika, kterou nosím každé Vánoce.



Vždycky na podzim u mě začne "palná" sezóna, která končí někdy začátkem března. Za tu dobu jsem schopná vypálit několik svíček. Na Vánoce si užívám pálení vosků Yankee Candle. Minulý rok jsem si hodně oblíbila vosk Christmas Garland, což je krásná svěží vůně borového jehličí. Letos jsem objevila vosk Candy Cane Lane. Vosk si mě získal svou netypickou vánoční vůní, které dominuje kapka peprmintu. Zrovna teď ji pálím a vypadá to, že ji budu pálit i zítra.



Na konec jsem si nechala čaje a jednu sladkost. Plno lidí z mého života ví, že jsem milovník Ahmad čajů. Největší radost mi udělalo, když mě plno z nich obdarovalo na narozeniny krabičkou anebo dárkovým setem Ahmad Tea. Ono to vlastně začalo už na začátku prosince, kdy jsem si koupila set, kde byl hrníček a 15 Ahmad čajů. Shodou okolností mi ten stejný set koupila kamarádka na Vánoce, takže teď mám dva hrníčky Ahmad Tea. Pak mi přišel adventní kalendář od Terky a nakonec moje narozeniny, kdy jsem dostala dvě dárkové krabice Ahmad čajů. Ta jedna dokonce obsahovala šest lžiček! Teď mám docela velkou zásobu čajů.
Mám tady posledních pár dní z mého adventního kalendáře. Myslela jsem si, že letos advenťák mít nebudu. Na začátku roku jsem plánovala, že si nakoupím nějaké drobnosti, ze kterých si v prosinci udělám adventní kalendář, ale nějak z toho sešlo. Nakonec jsem na začátku prosince musela jít na poštu, kde na mě čekal balík. Vůbec jsem netušila, co to bude. A když jsem ho rozbalila, byla jsem dojatá! Terka mi vytvořila adventní kalendář z čajů od Ahmad tea. Vlastně jsem z toho dojatá i teď, jeden den před Vánoci. Jsem trochu smutná, že mám na kalendáři poslední čaj. Prosinec strašně rychle utíká! Za mě je to ten nejlepší adventní kalendář, jaký jsem kdy měla.
Děkuji, Teri



Aby těch čajů nebylo málo, mám tady ještě jeden vánoční od English tea shop, který jsem dostala na narozky od Terky. Ano, zase čaj od Terky. Ona prostě ví, pro jaké značky mám slabost. Rozesmálo mě, když jsem zjistila, že je to dětský čaj, ale to vůbec nevadí. Základ čaje je Rooibos doplněný o skořici, jablko a pomerančovou kůru. Nejvíc roztomilá mi přijde samotná růžová plechovka, ve které jsou čaje ukryté.




Úplně na závěr jsem si nechala krabičku Ferrero Rocher, kterou jsem taky dostala na narozeniny. Všem jsem říkala, aby mi nedávali bonboniéry a čokolády, protože se snažím čokoládě vyhýbat kvůli pleti. Vždy se najde někdo, kdo to poruší. Ferrero Rocher je moje nejoblíbenější sladkost a díky tomu, že je každý bonbon ve zlatém obalu, přijde mi to strašně vánoční. Ani nevíte, jak je těžké udržet se na uzdě a nesníst celou krabičku na posezení :D




Jaké jsou vaše nezbytnosti pro tyto Vánoce? :)

16 komentářů:

  1. Tak letos to jsou určitě čaje, kapesníčky a sirup na vykašlávání :(, jsem nemocná.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí :( Snad se co nejdřív uzdravíš!

      Vymazat
  2. Balzamy od YR sú vážne skvelé! Ja si dosť idem sviečky a čajíky:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  3. To je tak krásný článek! Jsem strašně moc ráda, že se ti adventní kalendář a dárek k narozkám tak líbily ♡ Já jsem si vlastně ani nevšimla, že je ten English Tea Shop dětský, mně šlo o to, že je růžový a má skvělý složení :D Ten scrub na rty mám taky a prostě ho miluju, je to nejlepší věc na rty! I nějaký z těch balzámů jsem měla minulý rok na Vánoce a moc mi voněl :) Markét, ale ten vosk vypadá naprosto skvěle! Cokoli, co má v sobě peprmint a je to vánoční, nutně potřebuju. Takže fajn, do příštích Vánoc si musím najít přesně tenhle vosk! Situace z minulýho roku se nějak opakuje, co? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju mooc ♥ Jo, já si hned vzpomněla na tebe, když jsem ho poprvé pálila, protože věřím tomu, že by se ti ta vůně moc líbila. Myslím, že situace z minulého roku se na 100 % opakuje :D

      Vymazat
  4. S Yankee jsem tyto Vánoce také začla, mám své první a jsou fakt úžasný :) a bez balzámků na rty by to v tento čas nešlo, úplně cítím, jak když jeden den nemažu, jak mi rty praskají a schnou -.-"

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, to znám! Když si rty před spaním nenamažu, mám je ráno úplně bolavé.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Jsou super, akorát strašně rychle je člověk spotřebuje.

      Vymazat
  6. Skvelé fotky! Čaj nesmie v takomto období vôbec chýbať :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam mňam! To byl krásný článek a dětské čaje jsou nejlepší, protože mají nejkrásnější obaly :D Krásný adventní kalendář jsi měla :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký článek! :) Balzámky od YR mám taky moc ráda, ikdyž jsem zatím měla jenom ty z klasické edice, ale moc mi vyhovují. Jsem velký milovník čajů a je krásné, co pro tebe kamarádka vytvořila. Skvělý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  9. kráásne fotky :) ten nápad s čajmi je super a vyzerajú úžasne :) a ten YC vosk som si tento rok zapálila aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jee! Tak ten vánoční čaj je naprosto boží a příští rok mi bude na stole stát také! Balzámy od Yves Rocher také musí vonět úžasně :). Svíčky pálím po tunách :D.
    littlecapsule

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks