středa 16. listopadu 2016

Jela jsem na červenou

Pěkný listopadový večer :)

Podzim je v plném proudu. Venku prší, mrze, sněží a mně je v mé zimní bundě zima. Takhle podle mě nemá vypadat podzim. Tohle považuji za ten podzim, který mě nutí o všem smýšlet negativně a být ze všeho znechucená.



Asi jste poznaly, že dnešní článek nebude o kosmetice, ale opět něco málo z mého života. Od posledního podobného článku uběhl měsíc a já mám zase potřebu se vypsat. Nevím, jestli je dobré psát to takhle veřejně, ale zachraňuje mě to, že to vždy můžu smazat.
Věřím tomu, že jste v poslední době zaregistrovaly mou blogovou neaktivitu. Je to kvůli toho, že se v posledních měsících necítím vůbec dobře a nechci na vás ostatní přenášet negativní myšlenky. I když to teď dělám, takže si celkem protiřečím. Obvykle přes týden na blog ani nepomyslím kvůli škole. O víkendu zase nemám chuť. Do blogování se nechci nutit. Každopádně tohle není to, o čem by měl být dnešní článek.
Dnešní článek bude malou ukázkou toho, jak bezmocná jsem v autoškole. Možná to bude i malé ponaučení, čemu se vyvarovat. Pokud si myslíte, že vám řízení auta nejde a jste v tom nejhorší, pokračujte ve čtení následujících odstavců. Věřím tomu, že po přečtení si to už nebudete myslet.



Hned první jízda nezačala zrovna vesele. Snažila jsem se z toho nestresovat a těšit se na jízdu, ale to jsem opravdu nevěděla, co mě čeká. Zjistila jsem totiž, že ovládat auto není taková sranda, jak jsem si vždy myslela. Takže se celá jízda nesla v duchu mých trapasů, což pokračuje až do teď. Nejdřív jsem se nemohla skamarádit s volantem. Myslela jsem si, že je to to nejhorší.
OMYL!
Ta nehorší věc přišla potom. Někdo jí říká spojka, ale pro mě je to noční můra. Spojka mě znervózňuje, vyvolává ve mně nepříjemné pocity a dokonce mě jednou dokázala rozbrečet. Ono totiž není dvakrát příjemné, když vám auto několikrát zdechne uprostřed křižovatky, přičemž za vámi jsou další auta, která chtějí jet... Tohle byl takový zlomový bod. V tu chvíli jsem si říkala, že s autoškolou praštím anebo zatnu zuby a budu bojovat dál. Nakonec jsem to nevzdala. Mám za sebou půlku jízd a plno dalších kuriozitek. Jako třeba to, že jsem jela na červenou. Ne, nebylo to naschvál. Já si to prostě neuvědomila. Snažila jsem se najít začátek křižovatky a nějak jsem si neuvědomila, že nade mnou byl semafor a na něm červená, opps.
Problém mi dělá pravá a levá strana. Někdy se stane, že mi učitel řekne, ať jedu doleva a já místo toho jedu doprava nebo naopak. To už se cítím fakt trapně a říkám si, že jsem ráda, že neumím číst myšlenky. Opravdu nechci vědět, co si o mně učitel v těch chvílích myslí.
Na minulé jízdě mi to opět několikrát zdechlo a ještě k tomu jsem omylem ťukla zrcátkem do jiného auta. Štěstí, že to druhé auto bylo zaparkované a bez řidiče.
Je to se mnou vážně špatné. Věděla jsem, že v řízení nebudu přeborník, ale že to se mnou bude až tak špatné, to jsem nečekala. Nějak si nedokážu představit, že bych v prosinci měla dělat zkoušky. Přijde mi, že nic neumím. Možná to není jen pocit, ale pravda.
Nakonec se do toho všeho ještě připlete člověk, který mi poplete hlavu a řekne, že mám těžký život.
Snažím se to brát s nadhledem a neposrat se z toho. Hlavu vzhůru! Čekám to nejhorší, ale doufám v to nejlepší...

Momentálně je pro mě autoškola jako matematika - vůbec jí nerozumím. Pokud se nakonec naučím řídit, budu slavit. Postupem času se tomu člověk zasměje. Věřím tomu, že na autoškolu budu ještě dlouho vzpomínat a dlouho mě bude pronásledovat.

Nějaké ponaučení pro vás ostatní?
Spojka je jako karma. Nikdy nevíte, co od ní můžete čekat.
Řadicí páka není jedna z těch příjemných věcí.
Ruční brzda nejde tak lehce odbrzdit.
Pozor na patníky.
A hlavně na STOPce se stojí a na červenou se nejezdí, ale to přece každý ví, že jo?

Jaké jsou vaše zážitky z autoškoly?

P.S. Na začátku tohoto článku jsem se snažila o to, aby byl odlehčený, ale myslím, že se mi to vůbec nepovedlo.

23 komentářů:

  1. Já teda taky nemám zrovna skvělou náladu, ale teď jsem se zasmála. Snad se ti už teď povede lépe.:)
    Já se teda autoškoly děsím jak nevím čeho. (soudím už jen podle toho, jak jezdím na kole :D ehm...) No, asi vážně všude vyvěsím letáčky, že se učím řídit a ať každý nevychází z domu! :D
    Hodně štěstí a trochu té pozitivity a úsměvu do života. ♥
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda bych ti řekla, ať se autoškoly nebojíš, ale nechci ti lhát... :D Hele ty letáčky nebudou potřeba. Učitel se snaží na všechno dávat pozor.
      Děkuju za milý komentář ♥

      Vymazat
  2. Hele, bud v klidu:D Ja mam před sebou poslední dvě jízdy, porad mi auto zdecha, taky jsem jela na cervenou, protože, jsem se nestihla rozjet na zelenou, dokonce vjela do krizovatky, a když se me učitel ptal, jestli jsem videla tu značku - myslel Dej přednost v jízdě -, tak jsem odpověděla, ze ne:D Taky si říkám, ze jsem nejhorší, ale taky si říkám, ze to snad zvladnu. Testy na netu dávám nejmíň na 46, ty jsou v pohodě, ale u zkoušky se budu bát, ze mi to místo 100x zdechne 500x, prihlidnu značku a nepustim zadneho chodce:D Btw. S tím zrcátkem si nic nedelej, já ho malém urvala o popelnici a taky jsem nabrala obrubník:D

    Autoskole zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do toho článku jsem raději nepsala všechny mé nešvary :D Budu ti držet palce, abys zkoušky zvládla :) Já mám teď bobky i z těch testů :D Co se týče autoškoly, snad v ničem si nevěřím.

      Vymazat
  3. S tím blogováním jsem to teď měla podobně, ale už se mi ta nálada na blogování zase vrací :) Jinak s tou auto školou držím palce! To se ještě všechno naučíš, neboj :) Jsi odvážná, já ani nemám koule na to se přihlásit, protože si to nedokážu ani představit jaký bych byla nemehlo. :D:) (horší jak ty, věř mi)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že se ti nálada na blogování zase vrací ;) Děkuju moc za komentář :)

      Vymazat
  4. Levou a pravou neovládám ani v tanečních, tak to se chci vidět v autoškole. V autoškole jsem ještě nebyla, ale budu si pamatovat, že spojka není kámoš a totálně chápu tvoje rozpoložení, i když jsem ještě v období, kdy pořádně ani nevím, co je to volant :D.
    littlecapsule

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkám si, že je dobrý, že jsem do těch tanečních nakonec nešla :D Snad se ti pak bude v autoškole dařit lépe než mě :)

      Vymazat
  5. Ahoj Markétko :) držím Ti pěsti, ať jde řízení líp. Já řidičák zatím nemám, ale tyto prázdniny si ho udělat chci, protože často je na pracovních místech nutností a navíc bude se hodit, tak jsem zvědavá, jak na tom budu já

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Veru :)
      Děkuji moc :) To máš pravdu, snad ti to půjde a zvládneš to levou zadní.

      Vymazat
  6. Tak tohle úplně naprosto přesně znám! Když jsem dělala autoškolu já, byla to pro mě naprostá noční můra a jedna z nějhorších věcí, kterou jsem si zatím musela projít. Fakt jsem se děsila každé jízdy, toho, co zas udělám špatně a za co mě instruktor zase seřve. Nějak jsme si spolu nesedli, většinu věcí mi vůbec neřekl a pak se divil, že je nevím a byla to fakt katostrofa, několikrát jsem po jízdách (občas i při a dokonce i při závěrečný jízdě) brečela.. Pravou a levou jsem si pletla permanentně, ruční brzdu jsem snad nikdy neodjistila a řadící páka šla mimo mě, jak já nesnášela řazení :D A vidíš, nakonec jsem celou autoškolu přežila, řidičák udělala na čtvrtý pokus, párkrát jsem si zařídila i po autoškole a teď pro dobro všech radši neřídím :D
    Strašně ráda bych ti nějak poradila, jak na řízení, ale asi nejsem ten nejlepší člověk na dávání rad v tomhle směru, tak snad ti jenom popřeju hodně štěstí, pevný nervy a ať ti na semaforech padají samý zelený :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že ses takhle trápila... Děkuji za komentář, Domi ♥

      Vymazat
  7. Jejej! tak ať ti to v té autoškole dobře dopadne! já jsem naštěstí od malička zbožňovala jízdu na motorce a taťka mě kolikrát posadil před sebe za volant, když jsme byli odvézt roští na pole. Ale chápu tě a držím palce! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že tě k tomu takhle taťka vedl :) Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  8. Jo, na červenou jsem taky jednou jela :D Obří křižovatka, víkend a já měla jet stejně rovně :D A tak jsem to nějak prosvištěla a asi jsem si v mozku zapomněla říct, že červená není zelená :D Učitelka mě důkladně sprdla. No je to už několik let, ale furt neřídím. Jednou za čas to zkusím, ale pořád mě to nebere, mám z toho strach a stresuje mě třeba dva dny předem, když vím, že bych měla řídit. A jinak po cestě na chalupu mám dvě křižovatky, kde mi to chcíplo pokaždé v poslední době, kdy jsem jela (asi 2x). Takže už jen ta představa, že tudy jedu, mě děsí. Ale ono rozjezdy do kopce může mít člověk natrénované sebevíc, ale jakmile jde o čas a za mnou auta... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty rozjezdy do kopce jsem zatím vůbec nedělala, takže se mám asi na co těšit, co? :D

      Vymazat
  9. Autoškola byla sranda ale i nervy a stres... měla jsem fajn instruktorku (ano učila mě řídit žena) a celkově to hrozně utelko ale nakonec jsem dala i jízdy a i testy napoprvé ;) ale že bych řídila nějak ativně to se říct moc nedá :D v nejbližší době povezu jen sestru s mamkou na nádraží :D

    Ráda bych tě pozvala na GIVEAWAY, která končí už v neděli 20. listopadu! :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  10. Market, ty to nějak zvládneš! Já vím, že se to říká lehce, mám to teď nějak podobné, ale víš jak to je, každý má naloženo tolik, kolik zvládne, musíme věřit v lepší zítřky :) ♥

    OdpovědětVymazat
  11. tak autoškolu plánuju na příští rok a docela se děsím :-)) ptž jsem taková cíťa, že když mě někdo vytroubí, určitě se rozbrečím. ale to půjde! mám kamarádku, co už řidičák má, ale jezdí zásadně v noci nebo brzo ráno, kdy není provoz, ptž se bojí.. já se jí nedivím, ptž Praha to je divočina, ale zas na druhou stranu když se bude bát, nikdy se to nenaučí. takže neboj, vše půjde, začátky jsou vždy nejhorší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla zatím to štěstí, že na mě nikdo netroubil, díkybohu :D Jinak já si jízdy v poslední době taky vybírala raději večer a bylo to o hodně lepší, než jezdit v pátek odpoledne.
      Tak snad ten strach už konečně překonám :)

      Vymazat
  12. Věř mi, že to přejde. Já byla v autoškole věčně vystresovaná z učitele. Až tak moc, že jsem pak zkoušky musela opakovat. A teď si vesele řídím vlevo a přijde mi to mnohem, ale mnohem jednodušší!

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks