čtvrtek 7. července 2016

Pár festivalových nezbytností

Krásný den :)

Zítra začíná festival Fingers Up, na který se chystám. Jupí! Proto začínám pomalu balit a rozhodla jsem se, že vám ukážu pár festivalových nezbytností. Bohužel jsem ten typ člověka, který má v batohu tisíc nepotřebných věcích známých jako "co kdyby náhodou". Na tento festival bych chtěla některé blbosti vypustit a vzít jen to, co opravdu potřebuji a především využiji. Hlavně bych se alespoň jednou v životě chtěla vyhnout přecpanému batohu.
Ráda bych tento článek pojala jinak. Spíš jako festivalové vychytávky, ale kvůli tomu, že jedu na svůj první festival, sama nevím, co a jak. Takže dneska bude pár nezbytností a za rok snad už nějaké vychytávky.


Jinak balení naprosto nesnáším, protože se vždy bojím, že něco zapomenu. A když něco zapomenu, tak to zjistím, až na cestě.
Jedu na festival Fingers Up, což jsem už zmiňovala, ale nevadí. Letos to na festivalu bude 100% indierock a milion nezapomenutelných zážitků. Tato akce není vyloženě jen o hudbě. Sport, jídlo, móda, umění. Prostě každý si tam přijde na své.



Z dekorativky tady mám ty nejzákladnější kousky. Koncem června jsem se trošku opálila, a proto zase používám kalíškový korektor Catrice. Nemám teď k němu žádné výhrady. Takže s sebou beru korektor, který dobře zakryje pupínky. Teď přemýšlím, že bych si mohla vzít ještě tekutý korektor na zakrytí kruhů pod očima. Vidíte? Tady začíná to moje "co kdyby náhodou se to hodilo" :D
Stay Matte pudr je moje stálice, pořád se k němu vracím. K tomu nějaký štětec, abych mohla pudr nanést. Původně jsem si chtěla vzít štětec od RT, ale ten je celkem velký a zabíral by zbytečně moc místa, takže jsem se rozhodla pro kabuki od Mary Kay.
Dále nesmí chybět řasenka. Na festival se mnou putuje Rocketka od Maybelline.
Z produktů na rty jsem to omezila jen na dva - balzám na rty a tekutá rtěnka. Bez balzámu bych nedala ani ránu. Na léto jsem si oblíbila mentolový EOS, který příjemně chladí. Moje rtěnková nezbytnost je matný lip cream od NYX v odstínu Prague. Naschvál jsem nezvolila nude rtěnku, ale něco výraznějšího a barevnějšího, abych vykukovala z davu.



Dekorativku jsem zvládla celkem rychle a teď se přesuneme k pečující kosmetice. Nevím, jak to na festivalu vypadá se sociálním zařízením. Tahat celou lahev šamponu se mi moc nechce. Přece jenom je šance, že by se mi mohl vylít. Proto jsem si pořídila suchý šampon Batiste. Chtěla jsem ho už pěkně dlouho, ale až teď přišla ta pravá příležitost si ho koupit. Vlasy si umývám každý den, protože se mi mastí strašně rychle. Nerada bych riskovala chození po festivalu s mastnou hlavou. Suchý šampon mi přijde jako dobrá vychytávka a považuji ho za vlasovou nezbytnost. Když jsem u těch vlasů, nesmím zapomenout na Tangle Teezer. Od té doby co ho mám, nepoužívám jiný kartáč na vlasy. Tohle je cestovní verze, která je super a opět nezabere tolik místa.
V létě místo voňavky upřednostňuji tělový sprej. Zatím mám nachystané dva. Jeden značky Avon a druhý Balea. Avon vydrží podstatně déle, ale zase Balea víc osvěží. Nevím, jaký si vzít. Asi oba.
Antibakteriální gel je velká nezbytnost a zároveň poslední záchrana, když nebude poblíž voda.
Vlhčené ubrousky jsou na festivale také nezbytností. Hlavně pro dámy. Nejenže dokážou odlíčit, ale také se s nimi dá skvěle osvěžit a v nejhorším případě můžou fungovat jako "sprcha", což se snad nestane.
Koukala jsem na předpověď počasí, o víkendu by mělo být teplo a bude svítit sluníčko. Takže opalovací krém se určitě neztratí.
Samozřejmě, že jsem nezapomněla na takové ty základní kousky jako je kartáček a pasta na zuby, plno kapesníků, deodorant, tampony. Jen si nemyslím, že je potřeba tyto věci fotit.



Na konec tu mám pár nekosmetických nezbytností. Věřím tomu, že počasí vyjde a určitě bude svítit sluníčko, takže největší must have jsou sluneční brýle. Skvělá věc na ochranu před sluníčkem a zároveň druhý den na festivalu dokážou zakrýt kruhy pod očima. Teoreticky, když budu mít s sebou sluneční brýle, tak bych si nemusela brát druhý tekutý korektor na zakrytí kruhů pod očima :D Slyšela jsem, že je lepší si vzít nějaké, které nejsou vaše nejoblíbenější, protože je velká pravděpodobnost, že se během festivalu ztratí, zničí nebo je někdo rozsedne.
Nesmím zapomenout na žvýkačky, protože když žvýkám, nejsem tak moc nervózní. A zaženou nepříjemný zápach z úst!
Náplast je poslední týden můj nejlepší kamarád. Stal se mi úraz v kuchyni. Nechtěně jsem se hodně pořezala do palce, nechci to tady rozvádět do detailů. Zatím to nemám zahojené, a proto náplast jako další nezbytnost.
Důležitou věcí jsou peníze. No money, no fun... Asi jste zvyklé, že je nutné brát jenom hotovost. Každopádně Fingers Up letos poprvé v historii umožní platbu kartou. To je podle mě naprosto skvělá věc, protože když mi dojde hotovost, nemusím se stresovat s hledáním nejbližšího bankomatu. Můžu v pohodě platit kartou a festival si dál užívat.
Nezapomněla jsem ani na nabíječku, foťák a mobil, ale to není nutné fotit. Z oblečení je dobré vzít nějakou teplejší mikinu a plavky, protože součástí mohelnického kempu je bazén. Pro všechny návštěvníky Fingers Up je zadarmo, alespoň doufám.



Tak to by byly všechny moje festivalové nezbytnosti. Na svůj první fesťák jsem zvědavá a moc se těším! Snad se nic nepodělá. Domů dorazím až v neděli, takže článek o víkendu nebude. Budu se snažit něco napsat následující týden. Určitě se můžete těšit na report z Fingers Up. 

Chystáte se na Fingers Up nebo na nějaký jiný festival? Jaké jsou vaše festivalové nezbytnosti?

32 komentářů:

  1. Nechystám se, jinak jezdívám na Masters of Rock, ale letos nejedu, nějak se mi tam nechce :D. A s sebou neberu vůbec nic! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pořádně si to užij, u nás je Vysočinafest ale na ten nejdu protože nejsem příliš na styl hudby který tam budou hrát. Já myslím že suchý šampon je nezbytnost č.1, ani já si nedokážu představit že bych někde na veřejnosti lítala s mastnou hlavou. Tak ať se ti fest vydaří, určitě dej potom vědět jak bylo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Přesně, mastná hlava je zlo a fakt to nesnáším. Jasně, snad to bude super :)

      Vymazat
  3. Já na tyhle akce nejsem, byla jsem jednou jen na jednodenním, myslím, že to bylo na Okoři. A stačilo. Jako fajn změna a zážitek, ale smrdět někde mezi davem delší dobu mě neláká, ještě když mě vlastně žádná kapela nefascinuje :D Myslím, že balíš rozumné věci, sama bych uvažovala dost podobně. My máme o víkendu sraz širší rodiny a ani na ten nevím, co zabalit :D Jedu autobusem, tak nemůžu tahat tolik věcí. No při nejhorším si tam něco půjčím :D Doufám, že poreferuješ o svých zážitcích a příští rok už budou ty nezbytnosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento festival zatím není moc známý, takže by tam ani nemělo být tolik lidí. Jsem zvědavá, jaké z něj budu mít pocity. Já jsem se díky festivalu vyhnula velké rodinné oslavě. Moc takové velké akce nemusím. Užij si rodinnou sešlost!

      Vymazat
  4. Tak pro mě je must have rozhodně suchý šampon, ale to asi pro všechny holky, dále deodorant a samozřejmě sluneční brýle. Pokud jde o dekorativku, tak té moc na fesťáky nevozím - spíše vůbec. Nemám tam náladu na líčení. Ale myslím si, že opalovací krém s faktorem 10 je trochu málo, aby ses nespálila :)

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, třeba když pojedu příští rok, nebudu ji brát vůbec. Anebo ji o víkendu vůbec nepoužiju :D

      Vymazat
  5. Máme stejnej TT :). Ty sluneční brýle Ti musí slušet, mně se moc líbí tento kočičí styl, jak já tomu říkám
    Dezinfekční gel jsem si teď koupila z Lidlu za asi 30 korun a je super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ještě jedny černé a ty mám radši, ale nebudu riskovat to, že bych je tam rozbila.
      Děkuju moc, Veru :) Já mám ten gelík už tisíc let, myslím, že by potřeboval už vyměnit.

      Vymazat
  6. Mám to nejak podobne, ale tú kartu by som sa bála zobrať! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já teda ne, protože festival je malý a navíc skoro u každého stánku byla možnost platba kartou :)

      Vymazat
  7. Přesně!! To všechno, co si nafotila se najde i u mě, když vyrážíme na festival matný pudr je top! A krém na opalování tahám teď všude.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ho s sebou vzala, ale byla to asi jediná věc z kosmetiky, kterou jsem nepoužila.

      Vymazat
  8. Letos se na žádný fesťák nechystám, ale díky za připomenutí, nic z toho bych neměla zapomenout na můj výlet (busem) do Anglie. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super shrnutí a pořádně si to užij! Batiste je v poslední době pro mě nepostradatelný produkt :) Mám i stejnou vůni a voní krásně! Rimmel pudr a Tangle Teezer jsou také nepostradatelné kousky v mé kabelce! Závidím melounový sprej, na ten určitě mrknu! Samozřejmě kreditka musí být :D
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, voní moc krásně :) Na ten sprej mrkni, fakt krásně voní a osvěží :)

      Vymazat
  10. Jee, tam bych taky moc ráda jela. Tak snad mi to vyjde příští rok jako blogerka :D
    Hlavně si to pořádně užij! ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Jůů, moc si festival užij! ♥ S balením jsem na tom úplně stejně jako ty, také ho úplně nesnáším, vždy táhnu narvaný batoh/tašku/kufr a věci, které bych potřebovala, zůstaly doma, klasika. Každopádně loni jsem jela na svůj první fesťák a absolutně netušila, co si sbalit z kosmetiky, nakonec to dopadlo tak, že jsem toho vezla zbytečně moc a v podstatě využila jen opalovací krém, suchý šampon, antibakteriální gel a vlhčené ubrousky. Absolutně nechápu, jak se někdo dokáže během vícedenního fesťáku každý den líčit a oblékat tak, aby vypadal jako z časopisu :D

    Beauty News | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A samozřejmě nesmím zapomenout na deodorant, ale ten je asi nepostradatelný při každé příležitosti/události ;)

      Vymazat
    2. Já nakonec z té kosmetiky nevyužila opalovací krém, jinak všechno jo :D S tím líčením jsem měla trochu problém. Vůbec se mi nechtěla dávat ani řasenka, ale musela jsem se k tomu dokopat :D

      Vymazat
  12. Na festivaly síce nechodím ale takéto vecičky sa hodia aj na niekoľkodňové výlety mimo domu ♡ ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    ♡ * Giveaway * ♡

    OdpovědětVymazat
  13. Shrnula jsi to skvěle! Já jsem si na festival brala vlastně hodně podobné věci a většinou jsem je všechny využila, což jsem byla ráda. Nesnáším, když si toho beru hodně (přesně - kdyby náhodou :D), ale v cíli na to ani nesáhnu. Pravda je, že jsem si užívala líčit si oči, myslím tím klasický černý linky a pak ještě třpytivý. Myslím, že to udělalo skvělý efekt :) Moc se těším na report o fesťáku, vážně mě zajímá, jaký to tam bylo!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, s kosmetikou jsem to nepřehnala, ale s oblečením jo. Takže příští rok nějak musím zredukovat oblečení, které táhnu zbytečně :D Líčit se mi vůbec nechtělo, měla jsem co dělat, abych si dala řasenku. Možná, že to bylo kvůli toho, že nikde nebylo pořádné zrcadlo. Hele jednou bych fakt chtěla vidět nějaký tvůj make-up look :)

      Vymazat
  14. Moc pěkný článek Markét :) Já se přiznám, že jsem snad nikdy na žádném festivalu nebyla, ale tenhle vypadá jako super zábava, tak snad sis ho užila a těším se na report z něj :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář. Dělají mi neskutečnou radost. :)

Blogger Template by DanyČuks